Ο Χείρωνας στους Οίκους και η επίδραση του ενόψει των γιορτών

Πήγαινε κάτω

Ο Χείρωνας στους Οίκους και η επίδραση του ενόψει των γιορτών Empty Ο Χείρωνας στους Οίκους και η επίδραση του ενόψει των γιορτών

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Δευ Δεκ 05, 2011 5:43 am

Image hosted by servimg.comΣυνεχίζοντας τη μελέτη μας για την αστρολογική επίδραση του Χείρωνα θα άξιζε να δούμε πώς επηρεάζει η παρουσία του Χείρωνα στους οίκους ενός ωροσκοπίου τον κάτοχο ενός γενέθλιου χάρτη. Η επίδραση αυτή θα λέγαμε ότι είναι και πιο προσωπική, καθώς η επίδραση στα ζώδια συχνά εξαπλώνεται σε περισσότερα από ένα χρόνια και επομένως επηρεάζει μεγαλύτερο εύρος ανθρώπων.

Κάτι που ίσως είναι ενδιαφέρον και επίκαιρο τις περιόδους των γιορτών είναι ότι η πλευρά μας που περιγράφεται από το Χείρωνα δείχνει να εκδηλώνεται περισσότερο, καθώς μέσα σε αυτή την περίοδο προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη εντύπωση, αλλά και να κρύψουμε τα σημεία εκείνα που θεωρούμε αδυναμίες. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο όμως δείχνει να «προσπαθούμε πολύ» και συχνά να έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που αναμέναμε (δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στις γιορτές συνήθως και τα ζευγάρια και οι οικογένειες φτάνουν στο σημείο να χαλάνε σχέσεις ή να λένε μεγάλες αλήθειες που πονάνε). Ο Χείρωνας λοιπόν είναι και για ένα ακόμη λόγο επίκαιρος και αξίζει ίσως να τον προσέξουμε.

Κι ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η επίδραση του εμφανίζεται κυρίως εκείνες τις στιγμές που είμαστε κάπως πιο «χαλαροί» στη συμπεριφορά μας, με λιγότερες άμυνες και μικρότερη συγκέντρωση. Τότε ίσως μας «ξεφεύγουν» μεγάλες αλήθειες, καθώς ελπίζουμε ότι ή δε «ακουστούν» μέσα στην κοσμοσυρροή ή θα τις περάσουν οι δικοί μας στο ντούκου. Είναι ακριβώς αυτές οι στιγμές που όπως βλέπουμε στις ταινίες επικρατεί ξαφνικά εκκωφαντική σιωπή, καθώς συνειδητοποιούν όλοι τι ειπώθηκε. Ταινίες εγγλέζικου χιούμορ όπως οι τέσσερις γάμοι και μία κηδεία μας δείχνουν λίγο πολύ τι συμβαίνει στην αγωνία μας να είμαστε με κάποιον ή ενταγμένοι κάπου σε αυτό το κλίμα των ημερών.

Για να συνεχίσουμε όμως με τις ερμηνείες μας ας δούμε και το Χείρωνα σε σχέση με τους γενέθλιους οίκους του χάρτη.

Ο Χείρων στον 1ο οίκο: Ο Χείρωνας στον 1ο οίκο δείχνει ότι ο άνθρωπος έχει κάποιο θέμα γενικότερα με την εικόνα που δείχνει προς τους άλλους. Μπορεί να αισθάνεται άβολα με την εμφάνιση του ή τους τρόπους του ή να αισθάνεται αμηχανία για τις σχέσεις του ή τον τρόπο που φέρεται στους δικούς του ανθρώπους. Επίσης, όταν θέλει να διεκδικήσει κάτι το κάνει με ένα τρόπο άκομψο, που δείχνει μία έλλειψη τακτ. Ζητούμενο γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι να συμφιλιωθούν με την εικόνα του εαυτού τους. Μπορούν να το κάνουν μέσα από την αίσθηση του χιούμορ. Μπορούν να «διδάξουν» δε τους άλλους μέσα από την ίδια τη σάτιρα του εαυτού τους. Ενόψει των γιορτών θα ήταν καλό να μην ανησυχείτε τόσο για την εντύπωση που δίνετε, αλλά να είστε ο εαυτός σας.

Ο Χείρων στο 2ο οίκο: Ο Χείρωνας στο 2ο οίκο δείχνει ότι ο άνθρωπος νιώθει την ανάγκη να έχει πάντα δίκιο. Αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια όταν κάποιος εντοπίζει κάποιο κενό στις γνώσεις ή τις ικανότητες του, ενώ προσπαθεί διαρκώς να αποδεικνύει ότι είναι ικανός σε αυτό που κάνει. Αναζητά διάφορες πιστοποιήσεις, προσπαθώντας να αποδείξει την αξία των γνώσεων του, ενώ συχνά συλλέγει και μοναδικά αντικείμενα προσπαθώντας να αποδείξει την αξία του. Ζητούμενο γι’ αυτόν τον άνθρωπο είναι να διαχωρίσει το Έχω από το Είμαι και να καταλάβει ότι αυτά που έχει και οι γνώσεις του είναι ένα επίκτητο ζήτημα κι όχι ο ίδιος ο εαυτός του. Ενόψει των γιορτών, προσπαθήστε να μην τσακωθείτε για το τι πρέπει να έχει το γιορτινό τραπέζι και αρκεστείτε σε όσα μπορείτε να καλύψετε οικονομικά.

Ο Χείρων στον 3ο οίκο: Ο Χείρωνας στον 3ο οίκο δείχνει τον άνθρωπο που θέλει να συσσωρεύσει γνώσεις και πληροφορίες. Νιώθει ανά πάσα στιγμή ανασφάλεια ότι του λείπουν δεδομένα και ότι χρειάζεται οπωσδήποτε να συλλέξει κι άλλες πληροφορίες για να μπορέσει να επιλύσει τα προβλήματα του. Προσπαθεί να βρίσκεται παντού και να έχει τα αυτιά του ανοικτά για να μην του ξεφύγει κάτι, ενώ έχει και ένα βαθμό αδιακρισίας όταν κάνει νέες γνωριμίες. Άλλες φορές η θέση αυτή φέρνει άτομα στο οικογενειακό περιβάλλον (π.χ. αδέλφια) που έχουν κάποια αδυναμία, που προσπαθεί να αναπληρώσει το άτομο που εξετάζουμε. Για το άτομο με αυτή τη θέση είναι σημαντικό να αποστασιοποιηθεί από το περιβάλλον του και να προσεγγίσει ανθρώπους που μπορούν να τον συμβουλέψουν σωστά (9ος οίκος) για να πάρει κι αυτός σωστές αποφάσεις για τη ζωή του.

Ο Χείρων στον 4ο οίκο: Με το Χείρωνα στον 4ο οίκο ο άνθρωπος αισθάνεται κάποια αμηχανία για το χώρο του σπιτιού του ή για τους ίδιους τους γονείς του. Ίσως να ντρέπεται να κυκλοφορήσει μαζί τους ή να προσπαθεί να καλύψει τις αδυναμίες του σπιτιού του. Ο ίδιος ίσως προσπαθεί για αναπλήρωση να έχει το πιο όμορφο σπίτι, που να αποπνέει ζεστασιά και να δείχνει όμορφο για τους άλλους. Αν δεν μπορεί να το καταφέρει, τότε μπορεί να περνάει περισσότερο χρόνο στο γραφείο, αποφεύγοντας να αντιπαρατεθεί με το κλίμα του σπιτιού του. Για ένα άτομο με αυτή τη θέση είναι σημαντικό να αποδεχτεί την καταγωγή του ίσως και με σατιρικό τρόπο. Στο διάστημα των γιορτών είναι σημαντικό να κατανοήσει ότι δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να επιδεικνύουν ένα επιτυχημένο πρόσωπο προς τα έξω και, αν ο ίδιος είναι επιτυχημένος, να μην αισθάνεται άσχημα επιστρέφοντας για τις γιορτές στο χώρο των γονιών του.

Ο Χείρων στον 5ο οίκο: Με το Χείρωνα στον 5ο οίκο νιώθει την ανάγκη να μαζεύει την προσοχή. Για το λόγο αυτό κάνει διάφορες θεατρινίστικες προσπάθειες να είναι πάντα στο επίκεντρο και να τον θαυμάζουν. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας του συχνά είναι άκομψο καθώς ξεπερνάει κάποια όρια ευπρέπειας ή ανοχής. Το τραύμα του ανθρώπου αυτού θα μπορούσε να εντοπιστεί στην παιδική ηλικία στην έκφραση «δε με παίζουν». Αυτό όμως κρύβει στην ουσία ανασφάλεια και για την ίδια του την αξία αλλά και διάθεση για πρωτοκαθεδρία. Ο άνθρωπος αυτός χρειάζεται να είναι πιο μετριόφρων και να αφήνει και τους άλλους να έχουν ρόλο στην «παρέα» ή την ομάδα. Την περίοδο των γιορτών θα πρέπει να προσπαθήσει να μην συνεχώς είναι το επίκεντρο του πάρτι ή του χριστουγεννιάτικου δείπνου, αλλά να αφήσει και στους άλλους κάποιο ρόλο.

Ο Χείρων στον 6ο οίκο: Ο Χείρων στον 6ο οίκο νιώθει διαρκώς ανασφάλεια για θέματα καθαριότητας. Νιώθει ότι οι άλλοι συνεχώς τον κοιτάζουν και έχουν θέμα με το πόσο τακτικός φαίνεται (ή «μυρίζεται» ακόμη θα λέγαμε). Τα άτομα αυτά προσπαθούν τα μέγιστα να είναι πάντα τακτικοί και καθαροί και το σπίτι τους μπορεί να λάμπει, αλλά εκείνοι ακόμη να νιώθουν ανεπαρκείς. Διαβάζουν και προσπαθούν διαρκώς να βρίσκουν λύσεις για να διαχειρίζονται καλύτερα το σπίτι, αν και βλέπουν κι οι ίδιοι και αισθάνονται άσχημα για το γεγονός ότι σε πολλά θέματα δε είναι αρκετά επιδέξιοι. Στις γιορτές ίσως ντρέπονται να καλέσουν κόσμο στο σπίτι γι’ αυτό το λόγο και ίσως αισθάνονται άσχημα και είναι πολύ ευαίσθητοι στην κριτική για τη διακόσμηση και την τάξη. Θα πρέπει να χαλαρώσουν λίγο κι ίσως αν αυτοσαρκαστούν οι ίδιοι ξεπεράσουν το ζήτημα του τι θα πουν οι άλλοι γι’ αυτούς.

Ο Χείρων στον 7ο οίκο: Με το Χείρωνα στον 7ο οίκο ο άνθρωπος αισθάνεται κάποιου είδους ανάγκη να υπερασπίζεται το σύντροφο που έχει επιλέξει. Ίσως σας έχει τύχει κάποιος φίλος ή φίλη να σας λέει πόσο τέλειος είναι ο σύντροφος του και πόσο τα κάνει όλα καλά. Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι συνήθως οι σύντροφοι αυτών των ανθρώπων μόνο τέλειοι δεν είναι και συχνά έχουν ανάγκη συμπαράστασης, ενώ άλλες φορές αποδεικνύονται λίγο τυχοδιωκτικοί. Για τους ανθρώπους με αυτή τη θέση είναι σημαντικό να δώσουν μεγαλύτερη σημασία στο δικό τους εαυτό, παρά στους συντρόφους τους. Όσο για το γιορτινό τραπέζι, καλά θα κάνετε να μη συγκρίνετε τον άντρα σας με αυτόν της φίλης σας κι αν είστε άντρας αποφύγετε να πείτε ότι η φίλη της γυναίκας σας ήταν πιο ωραία.

Ο Χείρων στον 8ο οίκο: Ο Χείρωνας στον 8ο οίκο ο άνθρωπος κάνει τον άνθρωπο να νιώθει ανασφάλεια στη διαχείριση της πίστης ή της έντονης δέσμευσης και της συναισθηματικής ενέργειας. Προς τα έξω ίσως προσπαθεί να δείξει ότι είναι πάντα πιστός στις υποχρεώσεις του, συναισθηματικές ή οικονομικές, εσωτερικά όμως δεν μπορεί στην πραγματικότητα να «δοθεί» ή να ενωθεί με τον άλλο, όσο κι αν προσπαθεί. Ίσως το άτομο αυτό να προσπαθεί να επιδιώξει με το ζόρι την ένωση, με το να φέρνει τα πράγματα στα άκρα συναισθηματικά ή να δοκιμάζει έντονες ερωτικές επαφές. Στην πραγματικότητα όμως δε θα καταφέρει και πολλά πράγματα έτσι, αν δεν αποδεχθεί ότι στην πραγματικότητα τον διακατέχει μία κρίση εμπιστοσύνης. Θα πρέπει να μάθει να αποδέχεται το ψέμα και την αδυναμία των ανθρώπων, ενώ για την περίοδο των γιορτών, θα ήταν καλό να δώσει λίγες υποσχέσεις και να τηρήσει τουλάχιστον τις μισές.

Ο Χείρων στον 9ο οίκο: Με το Χείρωνα στον 9ο οίκο ο άνθρωπος θέλει να δίνει την εντύπωση ενός σπουδασμένου ανθρώπου ή ενός καταρτισμένου δασκάλου. Διδάσκει τους άλλους πράγματα και θέλει να δείχνει προς τα έξω ότι έχει ανώτερες γνώσεις. Ίσως να πρόκειται επίσης για άνθρωπο που ενώ λέει ότι έχει ακαδημαϊκές περγαμηνές, δεν τις έχει. Ή αν τις έχει, ίσως είναι μόνο ακαδημαϊκές γνώσεις και δεν έχουν κατασταλάξει μέσα του, για να γίνουν πίστη. Το άτομο θα πρέπει να αναγνωρίσει το γεγονός αυτό και να αναγνωρίσει ότι τελικά δεν είναι δάσκαλος και να αφήσει σε άλλους αυτή την πρωτοκαθεδρία, ανθρώπους που έχουν βιώσει σε μεγαλύτερο βαθμό αυτά που διδάσκουν. Τις περιόδους των γιορτών ίσως θα ήταν σκόπιμο να αποφύγουν να κάνουν τις γνωστές συζητήσεις για το πού πάει ο κόσμος ή να προβλέψουν πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές.

Ο Χείρων στο 10ο οίκο: Ο Χείρωνας στο 10ο οίκο κάνει τον άνθρωπο να μην μπορεί να αντιμετωπίσει την ευθύνη. Είναι ένας άνθρωπος που αδυνατεί να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να πάρει ουσιώδεις αποφάσεις. Ίσως μένει με τους γονείς του και δυσκολεύεται να βρει δουλειά και κάθε τι που του ζητάνε του φαίνεται βουνό. Προτιμά να πηγαίνει σε μέρη που δεν έχει πολύ κόσμο και γενικά να μη «φαίνεται» πολύ. Όταν αναγκαστεί να βγάλει προς τα έξω μία δημόσια εικόνα, έχει μεγάλη αγωνία για το πώς δείχνει αυτή και προσπαθεί να μη δείχνει τις αδυναμίες του. Καμιά φορά μπορεί και να ωραιοποιήσει κάτι που έχει κάνει για να δείχνει καλύτερο προς τα έξω. Αυτό που θα πρέπει να μάθει αυτό το άτομο είναι να παίρνει πιο χαλαρά το θέμα της ευθύνης και να δέχεται να το συγχωρούν. Δεν είναι απαραίτητο να είναι πάντα στο 100% της επιτυχίας του (η θέση ίσως συνδέεται με υψηλές οικογενειακές απαιτήσεις σε μικρή ηλικία). Στις γιορτινές μέρες, αν έχετε αυτή τη θέση μην κρίνετε αυστηρά τους γονείς σας για την κριτική που σας έχουν κάνει στο παρελθόν. Κάποια μέρα ίσως έρθετε κι εσείς στη θέση τους.

Ο Χείρων στον 11ο οίκο: Ο Χείρωνας στον 11ο οίκο κάνει τον άνθρωπο να θέλει απεγνωσμένα να έχει συμμάχους. Σε ότι κάνει θέλει να έχει τη συμφωνία των άλλων και φοβάται την ιδεολογική μοναξιά. Το χειρότερο σενάριο γι’ αυτό το άτομο είναι να βρίσκεται σε ένα τραπέζι κι όλοι οι άλλοι να διαφωνούν μαζί του. Ίσως στο παρελθόν το άτομο να έχει βιώσει καταστάσεις απομόνωσης (σε κλειστό χώρο) ή καταστάσεις μοναξιάς. Ως ενήλικος κατανοεί αυτό το φόβο του και προσπαθεί συχνά να αντεπεξέλθει έχοντας «εφεδρείες» φίλων. Αυτό βέβαια καμιά φορά πληγώνει τους φίλους του που αισθάνονται ότι τους «χρησιμοποιεί». Άλλες φορές προσπαθώντας να μη νιώθει μόνος, επενδύει σε φανταστικούς φίλους. Για να ξεπεράσει αυτή την κατάσταση θα πρέπει το άτομο αυτό να νιώσει ότι καλύτερος του φίλος είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Όσο για τις γιορτές, είναι σημαντικό να καταλάβει ότι η αλλαγή του χρόνου δε χρειάζεται να γίνει σε ολόκληρο ρεβεγιόν. Δεν κρίνεται η επιτυχία της χρονιάς από το πλήθος των καλεσμένων.

Ο Χείρων στο 12ο οίκο: Ο Χείρωνας στο 12ο οίκο κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται αμηχανία με την καλοσύνη. Ο άνθρωπος αυτός κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει νιώσει πολύ καλοσύνη στη ζωή του και μάλλον η ζωή του έχει φερθεί σκληρά. Ίσως πάλι να του υποσχέθηκαν κάποιοι καλοσύνη, αλλά στο δρόμο να τον χρησιμοποίησαν για το σκοπό τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην πιστεύει στην «κατά βάθος» καλή φύση του ανθρώπου, αλλά να θεωρεί ότι ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία πρωτόγονη «μηχανή» επιθυμιών. Έχοντας αυτή την πίστη μέσα του κινείται κι εκείνος συμφεροντολογικά στη ζωή, όχι γιατί είναι όντως εγωιστής, αλλά γιατί πιστεύει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η θέση αυτή είναι αρκετά δύσκολη γιατί στην πραγματικότητα «στεγνώνει» τα ανθρώπινα συναισθήματα. Θα πρέπει ο άνθρωπος αυτός να μπει σε καταστάσεις που να εμπιστευτεί ξανά την ύπαρξη ανθρωπίνων συναισθημάτων. Μία δική του οικογένεια ίσως βοηθήσει. Ειδικά στις γιορτές καλό θα ήταν να μην προσπαθήσει να «χαλάσει» το «όνειρο» των άλλων. Ας τους αφήσει να πιστεύουν, αν θέλουν, στο θετικό κλίμα των ημερών.

ΥΓ: Το άρθρο δημοσιεύτηκε πέρυσι τέτοια εποχή στο astrology.gr ενόψει της "μελαγχολίας" των γιορτών και το αναδημοσιεύουμε εδώ, γιατί το θεωούμε πάλι επίκαιρο.
vpapadolias
vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1061
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 48
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης