O Πλανήτης Άρης και η Ερμηνεία του σε Ζώδια και Οίκους

Πήγαινε κάτω

O Πλανήτης Άρης και η Ερμηνεία του σε Ζώδια και Οίκους Empty O Πλανήτης Άρης και η Ερμηνεία του σε Ζώδια και Οίκους

Δημοσίευση από Admin Την / Το Κυρ Σεπ 16, 2018 1:38 am

Εισαγωγή - Γενικά Στοιχεία

Κυριαρχία (θέση) στο Κριάρι και παραδοσιακά στον Σκορπιό
Έξαρση στον Αιγόκερω
Αδυναμία στον Ζυγό
Πτώση στον Καρκίνο
Χαρακτηριστικά: δράση, ενεργητική έκφραση εκτόνωση του Πάθους. Η σεξουαλική ενέργεια, η ανάγκη του ανταγωνισμού και της επιτυχίας, πρωτοβουλία.
Μέταλλο ο σίδηρος
Χρώμα κόκκινο του Πάθους
Νότα το σολ
Αρχαίος θεός του είναι ο Άρης
Ημέρα η Τρίτη
Σημείο του σώματος που του αντιστοιχεί: το κεφάλι ( και το αίμα)

Ο Άρης είναι σαφώς πολύ μικρότερος από τη Γη, έχει διάμετρο 6.700 χλμ περίπου. Το πλησιέστερο σημείο της τροχιάς του προς τη Γη είναι περί τα 56 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Η επιφάνεια του Άρη έχει απόχρωση προς το κοκκινωπό της ώχρας. Ο Άρης σχετίζεται με την επιθετικότητα. Θεωρείται άλλωστε η μεγαλύτερη πηγή σεξουαλικών υπερβολών του άντρα.

Οι ειδικοί αμφιβάλλουν αν υπάρχει μορφή ζωής στον Άρη, αν και θεωρείται ο πιο όμοιος με τη Γη Πλανήτης. Αντίθετα με τον Πλανήτη Αφροδίτη, ο Άρης δέχεται στο μεγαλύτερο μέρος τους τις ηλιακές ακτινοβολίες, πράγμα που τονίζει τις θετικές του ιδιότητες.

Στην πολιτική Αστρολογία κυβερνά τα σώματα ασφαλείας και τα σώματα εκτάκτου ανάγκης.

Ο Άρης είναι ο πρώτος εξωτερικός Πλανήτης. Η τροχιά του περνάει έξω από την τροχιά της Γης και η θέση του στο Ωροσκόπιο δεν συνδέεται στενά με τη θέση του Ήλιου. Ο Άρης χρειάζεται περίπου δυόμισι έτη για να περάσει από όλα τα ζώδια και παραμένει στο καθένα λίγο περισσότερο από δύο μήνες (εξαρτάται αν γυρίσει ανάδρομος όπως φέτος).

Συσχετισμοί: Ο Άρης συσχετίζεται με το μυϊκό και το ουρογεννητικό σύστημα, με τους γεννητικούς αδένες, τους επινεφρίδιους αδένες, τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τους νεφρούς. Με τραυματισμούς από κοψίματα, καψίματα, βιασύνη εγκαύματα. Με την επίδραση της ανδρικής φύσης και στα δύο φύλα. Με την επιθετικότητα, τη θερμότητα, τα όπλα και τα αιχμηρά αντικείμενα.

Θετικές ιδιότητες του Άρη: Αποφασιστικότητα, μεγάλη αγάπη για ελευθερία, πνεύμα πρωτοπορίας. Ισχυρός ηγέτης σε στιγμή ανάγκης – στρατηγός κυρίως με Πίστη στον Βασιλιά. Υπερασπιστής των αδυνάτων. Ρωμαλέα σεξουαλικότητα.

Αρνητικές ιδιότητες του Άρη: Επιθετικός, ευερέθιστος, βίαιος, βάναυσος, απερίσκεπτα ριψοκίνδυνος, χωρίς προνοητικότητα. Ιδιοτελής, εριστικός, επιπόλαια βιαστικός, αδιάφορος για τις λεπτομέρειες, άξεστος, φωνακλάς.

ΒΙΝΣΕΝΤ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ
Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ (Vincent Willem van Gogh, προφορά στα ολλανδικά: Βίνσεντ φαν Χοχ) (30 Μαρτίου 1853 – 29 Ιουλίου 1890) ήταν Ολλανδός ζωγράφος. Εν ζωή, το έργο του δεν σημείωσε επιτυχία ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ωστόσο, μετά το θάνατό του, η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών.

Η επίδρασή του στα μεταγενέστερα κινήματα του εξπρεσιονισμού, του φωβισμού αλλά και εν γένει της αφηρημένης τέχνης, θεωρείται καταλυτική.

Όσο πιο άσχημος, γέρος, κακός, άρρωστος γίνομαι, τόσο περισσότερο επιθυμώ να εκδικηθώ τον εαυτό μου με το να δημιουργώ υπέροχα χρώματα, καλά τοποθετημένα, ολόλαμπρα», έγραψε ο Vincent Van Gogh (30 Μαρτίου 1853 – 29 Ιουλίου 1890) από την πόλη Arles στην αδερφή του Willemien, τον Σεπτέμβριο του 1888, περιγράφοντας την απολαυστική χαρά του να ζωγραφίζει ηλιοτρόπια, το νυχτερινό ουρανό, τα αγροκτήματα και τις ψαρόβαρκες του Saintes-Maries-de-la-Mer.

Είχε μόλις ολοκληρώσει μια αυτοπροσωπογραφία «σε τόνους σταχτή μπροστά από ένα χλωμό βερονέζικο φόντο», ένα θέμα που διάλεξε, όπως είπε στον αδερφό του Theo, «λόγω έλλειψης μοντέλου». Εμφανίζεται άρρωστος και να γερνάει, τα μαλλιά του αραιώνουν, το πρόσωπό του είναι βουλιαγμένο (είχε χάσει ήδη πολλά δόντια, πιθανότατα λόγω κακής διατροφής), τα μήλα του προσώπου του είναι λιπόσαρκα και προεξέχουν, και η έκφρασή του είναι βλοσυρή. Παρόλα αυτά, η λάμψη των χρωμάτων και η ένταση του πινέλου είναι εξαιρετικά ζωντανά. Αυτό το πορτρέτο δεν είναι παρά ένα παράδειγμα του παράδοξου της διεξοδικής και οδυνηρής πάλης του να αναδυθεί από το σκοτάδι στο φως: ένα επικό οδοιπορικό, που καταγράφεται από επιστολές, σκίτσα επιστολών και σχέδια, πολλά από τα οποία εκτίθενται στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου.

Από την αλληλογραφία του προκύπτει πως ανα εποχές ο Vincent έγραφε σχεδόν καθημερινά, περιγράφοντας τη ζωή του στην Αγγλία και αργότερα στην Ολλανδία. Το σκοτάδι που πέφτει νωρίς σε αυτές τις χώρες δεν του επέτρεπε να εργάζεται και αναζήτησε παρηγοριά στην ανάγνωση. Έγραψε για το θαυμασμό του για την George Eliot, τον Charles Dickens, τον Keats, τη Charlotte Brontë και τη Harriet Beecher Stowe. «Καταβρόχθιζε» επίσης τα έργα των Balzac, Hugo και με τη δημοσίευσή τους, αυτά των Zola και Maupassant. (Ο φίλος του Gauguin του έλεγε ότι διάβαζε υπερβολικά.) Στις επιστολές του της εποχής κάνει πολλά σκίτσα του σκληρά εργαζόμενου αγροτικού κόσμου, σε σκοτεινούς τόνους.

Ένας ισχυρός Άρης στους Ιχθύες, σε σύνοδο με το Μεσουράνημα, εμφανίζεται στο Ωροσκόπιο του Βικέντιου Βαν Γκογκ. Αυτή η θέση επηρέασε βαθιά την καλλιτεχνική του ζωή. Οι πίνακές του έχουν μοναδική εκφραστική δύναμη και ξεχειλίζουν από αίσθημα.

Οράτιος Νέλσον, Βρετανός ναύαρχος: «θρύλος των θαλασσών» κατά την περίοδο των Ναπολεοντείων πολέμων.

Ο Οράτιος Νέλσον (Horatio Nelson, 1st Viscount Nelson, 1st Duke of Bronté, δηλ. Οράσιο Νέλσον, 1ος Υποκόμης Νέλσον, 1ος Δούκας του Μπροντέ, 29 Σεπτεμβρίου 1758 – 21 Οκτωβρίου 1805) ήταν Βρετανός ναύαρχος του Βασιλικού Βρετανικού Ναυτικού, που αναδείχθηκε από τα επιτεύγματά του κατά την περίοδο των Ναπολεοντείων πολέμων, «θρύλος των θαλασσών». Απέκτησε τη φήμη ηγέτη που ενέπνεε τους άνδρες του διαθέτοντας εξαίρετη ναυτική αντίληψη, ενώ χρησιμοποίησε συχνά μη συμβατική ακόμα τακτική, προϋποθέσεις που οδήγησαν σε αποφασιστικές νίκες των ναυτικών δυνάμεών του. Τραυματίστηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια ναυμαχιών, χάνοντας το ένα μάτι και το ένα χέρι του. Από τις πολλές νίκες του γνωστότερη είναι αυτή στη ναυμαχία του Τραφάλγκαρ, το 1805, η οποία ήταν και η τελευταία του: μια σφαίρα από Γάλλο σκοπευτή τον βρήκε στον αριστερό ώμο κι ο Νέλσον υπέκυψε στο τραύμα του λίγο πριν τη λήξη της ναυμαχίας.

Ο Οράτιος Νέλσον (αγγλικά: Horatio Nelson, 1st Viscount Nelson, 1st Duke of Bronté, δηλ. Οράσιο Νέλσον, 1ος Υποκόμης Νέλσον, 1ος Δούκας του Μπροντέ, 29 Σεπτεμβρίου 1758 - 21 Οκτωβρίου 1805) ήταν Βρετανός ναύαρχος του Βασιλικού Βρετανικού Ναυτικού, που αναδείχθηκε από τα επιτεύγματά του κατά την περίοδο των Ναπολεοντείων πολέμων, "θρύλος των θαλασσών". Απέκτησε τη φήμη ηγέτη που ενέπνεε τους άνδρες του διαθέτοντας εξαίρετη ναυτική αντίληψη, ενώ χρησιμοποίησε συχνά μη συμβατική ακόμα τακτική, προϋποθέσεις που οδήγησαν σε αποφασιστικές νίκες των ναυτικών δυνάμεών του. Τραυματίστηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια ναυμαχιών, χάνοντας το ένα μάτι και το ένα χέρι του. Από τις πολλές νίκες του γνωστότερη είναι αυτή στη ναυμαχία του Τραφάλγκαρ, το 1805, η οποία ήταν και η τελευταία του: μια σφαίρα από Γάλλο σκοπευτή τον βρήκε στον αριστερό ώμο κι ο Νέλσον υπέκυψε στο τραύμα του λίγο πριν τη λήξη της ναυμαχίας.

Ο Ναύαρχος Νέλσον όπως αποδόθηκε στην ελληνική γραμματεία ήταν εκείνος που επέβαλε τη θαλασσοκρατορία της Μεγάλης Βρετανίας στην εποχή του και συνέχισε αργότερα. Οι Βρετανοί τον αποκάλεσαν "Θεό του Πολέμου" και μετά τον θάνατό του τον ανακήρυξαν δίκαια εθνικό ήρωα, μέγιστο των θαλασσών. Ήταν ο πρώτος διδάξας την ανάπτυξη της κατ΄ ιδίαν κρίσης των αξιωματικών με ελευθερία διατύπωσής της. Σε όλες τις ναυτικές ακαδημίες το όνομά του αναφέρεται με ιδιαίτερη τιμή και σεβασμό.

Ο Βρετανός ναύαρχος Λόρδος Νέλσον είχε τον Άρη στον Ωροσκόπο του στον Σκορπιό. Αυτό του έδινε απίστευτη αντοχή και ψυχική ενεργητικότητα. Σημείωσε μεγάλες επιτυχίες σε ναυτικές εκστρατείες στη Μεσόγειο. Έγινε εξάλλου εραστής της Λαίδης Χάμιλτον, συζύγου του Βρετανού πρεσβευτή στη Νεάπολη της Ιταλίας.

Ο ΆΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑ ΟΙΚΟΥΣ (ΣΠΙΤΙΑ)

Ανατέλλων ζώδιο (Ωροσκόπος – AC ) Πρώτος Οίκος
Όλα τα άρεια χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά τονισμένα στο πρώτο σπίτι. Ροπή για ατυχήματα και ίσως υπερβολική καταπόνηση. Συχνή η υπερκόπωση. Πιθανοί πονοκέφαλοι.

Δεύτερος Οίκος

Μεγάλη φιλοδοξία για απόκτηση χρημάτων. Πολλές σπατάλες. Η φωνή ίσως βαριά, βροντερή δυνατή.

Τρίτος Οίκος
Εξαιρετικός στο σχολείο. Χρειάζεται έλεγχο στην ενεργητικότητά του. Η επιθετικότητά του τον κάνει να θέλει οπωσδήποτε να ηγείται και να είναι ο «πρώτος». Η θέση βγάζει εξαιρετικούς συγγραφείς.Μπορεί να δώσει μάχη για χάρη των αδελφών του. Με δυσμενείς γωνίες προβλήματα με τα αδέλφια.

Τέταρτος Οίκος (Ναδίρ)
Εργάζεται σκληρά για το σπίτι και την οικογένεια. Η ενεργητικότητά του έχει ανάγκη από πολλές διεξόδους: στην ξυλουργική, στη μεταλλοτεχνία, στη συντήρηση αυτοκινήτων. Σε δυσμενή γωνία εριστικός στο σπίτι ή προβλήματα με τη μητέρα.

Πέμπτος Οίκος

Αρχίζει και τερματίζει αδιάκοπα ερωτικές σχέσεις και βρίσκει ευχαρίστηση σε αυτό. Ικανός στα σπορ ιδιαίτερα σε εκείνα που απαιτούν σωματική δύναμη. (Λεονταρισμός – Ηρακλής!). Τα πηγαίνει εξαιρετικά με τα παιδιά.

Έκτος Οίκος
Είναι ακούραστος και ευσυνείδητος στην εργασία και απαιτεί το ίδιο και από τους υφισταμένους του. Μεγάλη αγάπη για κατοικίδια. Πιθανές φλεγμονές ή διαταραχές της υγείας εξαρτώνται από το ζώδιο και τον γενέθλιο χάρτη.

Έβδομος Οίκος
Ενεργητικό και ζωηρό ενδιαφέρον για ότι αφορά το γάμο και σχέσεις. Με δυσμενή γωνία μπορεί να υπάρξουν καυγάδες και απογοητεύσεις.

Όγδοος Οίκος
Έλξη προς τη χειρουργική, την ψυχιατρική, την έρευνα. Ισχυρή ανάμιξη σύμφωνα με τις γενέθλιες γωνίες σε ότι αφορά χρήματα τρίτων (κληρονομιές – ασφάλειες).

Ένατος Οίκος
Αγάπη για ταξίδια και περιπέτεια. Ευνοϊκή θέση για τον σπόρτσμαν. Έλξη και απασχόληση σε ότι αφορά εξωτερικό, φροντιστήρια, Ανώτερη Παιδεία, ξένες γλώσσες, φιλοσοφία, κλήρο.

Δέκατος Οίκος (Μεσουράνημα – MC – ζενίθ))
Άτομο εξαιρετικά δραστήριο στην καθημερινή του εργασία. Φιλόδοξο να φθάσει στην κορυφή του επαγγέλματος που διάλεξε, αλλά με δυσμενείς γωνίες μπορεί να χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα για να το πετύχει.

Ενδέκατος Οίκος
Μεγάλος φιλικός κύκλος, βοηθάει ενεργά, αλλά ίσως τους αποκτά τόσο γρήγορα όσο και τους χάνει μερικές φορές. Το άρειο ριψοκίνδυνο πνεύμα εκδηλώνεται στους στόχους που διαλέγει στη ζωή και στη στάση του απέναντι, στους φίλους και στους κοινωνικούς κύκλους. Πιθανή η παγκόσμια φιλανθρωπική ενεργητικότητα.

Δωδέκατος Οίκος
Ισχυρή ροπή προς τον μυστικισμό. Αν όμως η άρεια ενεργητικότητα κατευθυνθεί θετικά θα τον οπλίσει με ισχυρή δύναμη να βοηθάει τους άλλους. Προφητικά όνειρα.

Ο γενέθλιος Άρης στα Δώδεκα ζώδια!

Στον Κριό
Ο πλανήτης Άρης σε γενέθλια θέση στο Κριάρι, δίνει ισχυρή ώθηση για ανάληψη πρωτοβουλιών. Το άτομο είναι εξαιρετικά δραστήριο σε ότι αφορά «κεφάλι». Επιδίδεται σε υπερβολική διανοητική δραστηριότητα, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην υπερκόπωση. Αγαπά ειλικρίνεια και φυσικά ανεξαρτησία. Ροπή προς τα ατυχήματα, κοψίματα, καψίματα από βιασύνη. Πρέπει να ελέγχεται ο παρορμητισμός και η επιθετικότητα. Αυτό θα είναι δύσκολο όμως αν ο γενέθλιος Άρης δέχεται δυσμενείς γωνίες και παρουσιάζονται πολύ τονισμένα τα αρνητικά στοιχεία του. Ακμαία σεξουαλικότητα.

Στον Ταύρο
Η γενέθλια θέση αυτή του Πλανήτη Άρη συμβάλλει στη σταθερότητα που πλησιάζει στην ισχυρογνωμοσύνη. Το άτομο εργάζεται σκληρά και επίπονα και δείχνει σημαντικές και πρακτικές ικανότητες. Είναι μεν βραδυφλεγής αλλά τα ξεσπάσματά του δύσκολα ελέγχονται και είναι δυσάρεστα στους άλλους. Η θέση αυτή του Άρη ασκεί ισχυρή επίδραση στα οικονομικά και μπορεί το άτομο να κερδίζει πολλά με σκληρή εργασία, αλλά να είναι σπάταλο, γιαυτό πρέπει να βοηθήσουν οι πιο πρακτικές πλευρές της θέσης του Πλανήτη για επαγρύπνηση. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρών διαταραχών του λαιμού.

Στους Διδύμους
Η πνευματική δραστηριότητα είναι τονισμένη πάραυτα, αλλά μπορεί να υπάρχει νευρικότητα και τάση για σπατάλη δυνάμεων. Πρέπει να αναπτυχθεί με προσοχή η ικανότητα συγκέντρωσης της προσοχής. Άτομο με διανοητική και σωματική ζωντάνια και πολύ ομιλητικό. Μερικές φορές δείχνει ή θαυμάζει σε άλλους μια ικανότητα για γράψιμο. Αυτό μπορεί να φανεί στην αλληλογραφία. Ποικιλία και αλλαγές στην απασχόληση είναι απαραίτητα. Μπορεί όμως να λείπει η υπομονή και να μένουν μισοτελειωμένες οι δουλειές χωρίς να υπάρχει πρόοδος. Με δυσμενείς γωνίες μπορεί να εκδηλωθεί νευρική υπερένταση.

Στον Καρκίνο
Η θέση αυτή έχει την τάση να ενισχύει έναν υψηλό βαθμό συναισθηματισμού, που χρειάζεται σταθεροποίηση με ενσυνείδητη προσπάθεια. Εύκολα αναστατώνεται το άτομο και χάνει την ευδιαθεσία του, αν ο Άρης είναι σε δυσμενή γωνία. Υπάρχει επιμονή και φιλοδοξία αλλά λείπει μερικές φορές ο σταθερός προγραμματισμός. . Η μνήμη πολύ δυνατή, ισχυρή επιθυμία για οικογένεια. Συλλογή αναμνηστικών και αντικών συναισθηματικής αξίας. Δυσκολεύεται να ξεχάσει το παρελθόν. Οι εντάσεις δύσκολα χαλαρώνονται και προκαλούν συχνά στομαχικές και νευρικές διαταραχές. Πρωτοτυπία, ανεξαρτησία και αισθησιασμός όλα είναι πολύ τονισμένα χαρακτηριστικά.

Στον Λέοντα
Ενθουσιασμός και συναίσθηση του σκοπού είναι καλύτερες αρετές του Γενέθλιου Άρη στο Λιοντάρι. Μια φυσική αίσθηση του δραματικού στοιχείου, μπορεί να φτάσει σχεδόν ως τον μελοδραματισμό, αν η γωνία στον γενέθλιο χάρτη είναι δυσμενής. Η πλούσια φιλοδοξία, συνδυασμένη με τον έμφυτο ενθουσιασμό, μπορεί να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη. Αρνητικές ενδείξεις είναι ο υπερβολικός ενθουσιασμός και η τάση για κομπασμό. Μεγαλοψυχία, στοργή και ειλικρινής αποστροφή προς τη μικροπρέπεια είναι συνηθισμένες αρετές. Κοινωνικός χαρακτήρας χαίρεται τη συναναστροφή.

Στην Παρθένο
Όλοι όσοι γεννιούνται με τον Άρη στην Παρθένο στον γενέθλιο χάρτη τους είναι ικανοί στην εργασία αλλά στην καλύτερη περίπτωση έχουν ανάγκη να διευθύνουν. Είναι συχνά φιλόδοξοι, αλλά μερικές φορές καθόλου συνεπείς στις ευθύνες τους. Μπορεί να υποφέρουν από στομαχικές η δερματικές παθήσεις, αποτέλεσμα άγχους και υπερκόπωσης. Τα άτομα αυτά στεναχωριούνται υπερβολικά ακόμα και για μικροπράγματα. Μερικές φορές η απορρόφηση από ασήμαντες λεπτομέρειες κάνει το άτομο να χάνει την ουσία από το συγκεκριμένο πρόβλημα (απορροφούνται τόσο πολύ στο δέντρο που χάνουν το δάσος). Η πρακτική ικανότητα είναι μεγάλη, συνδυασμένη με εφευρετικότητα. Υπάρχει μια τάση ανάμειξης παντού, μια τάση «πολυάσχολου» ατόμου.

Στον Ζυγό
Η γενέθλια θέση αυτή του Άρη αρκετές φορές φέρνει μεταπτώσεις ενεργητικότητας. Το άτομο άλλες φορές γίνεται παράφορο άλλοτε νωθρό. Κάνει κάθε προσπάθεια να συνάψει ερωτικές σχέσεις και εξαντλεί όλη του την πειστικότητα μέχρι να «καταφέρει» το αντικείμενο του πόθου του. Στην πραγματικότητα μια εριστική προσπάθεια μπορεί να το υποκινεί στο να προσπαθεί να πείσει. Ερωτεύεται πολύ γρήγορα και πολύ συχνά, και αποκτά έτσι πικρή πείρα, αλλά μερικές φορές το πάθημα δεν του γίνεται μάθημα. Η εξωαισθητική αντίληψη μπορεί εύκολα να αναπτυχθεί.

Στον Σκορπιό
Η γενέθλια θέση αυτή του Άρη, χαρίζει βαθύτατα αισθήματα, ακόμα και στις επόμενες ζωές. Αν κατορθωθεί να αναπτυχθούν θετικά, αποτελούν αληθινή δύναμη. Αν όμως (σύμφωνα με άλλες γενέθλιες ενδείξεις του Ωροσκοπίου) η ενεργητικότητα και τα αισθήματα «μπλοκαριστούν», η αρνητική πλευρά μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη, καταλήγοντας σε σκληρότητα, ζήλια και εκδικητικότητα. Τάση επίσης προς τον μυστικισμό. Ροπή προς τα εκλεκτά φαγητά και ποτά, μερικές φορές με υπερβολή, ίσως σαν αντιστάθμισμα σε αισθηματικές απογοητεύσεις η σε αδυναμία του ατόμου να εκφράσει θετικά τα αισθήματά του. Χρειάζεται δύναμη χαρακτήρα, για να κατανοήσει το άτομο τις μεγάλες δυνατότητες αυτής της, εξαιρετικά δυνατής, γενέθλιας θέσης του Άρη.

Στον Τοξότη
Κομπασμός συνδυασμένος με νεανική ενεργητικότητα και έντονη διανοητική δραστηριότητα. Ενθουσιασμός για νέους διαρκώς στόχους. Μερικές φορές το άτομο έχει ακραίες ιδέες , πέρα από την κοινή αντίληψη. Δύσκολα διαχωρίζονται στα άτομα αυτά η πρακτική δράση κι ο ενθουσιασμός και πηγαίνουν μαζί χέρι - χέρι όταν ο Άρης είναι σε αυτή τη γενέθλια θέση. Οι απόψεις του συχνά απομακρύνονται από τις καθιερωμένες και συμβατικές. Ο σκεπτικισμός του και το θάρρος είναι συνηθισμένες αρετές του. Αν η γωνία στον γενέθλιο χάρτη είναι δυσμενής, παρατηρούνται τάσεις προς την υπερβολή, κάτι που δύσκολα ελέγχεται πάντοτε. Η υπερβολική καλοσύνη εδώ βλάπτει.

Στον Αιγόκερω
Η έντονη δραστηριότητα του ατόμου κατευθύνεται προς την πραγματοποίηση στόχων στη ζωή – με μεγάλη επιτυχία συχνά (έξαρση εδώ ο Άρης). Αν άλλες περιοχές του Ωροσκοπίου δείχνουν φιλοδοξία , αυτή θα επικρατεί, ίσως και αποκλείοντας κάθε τι άλλο. Η επιτυχία θα είναι σημαντική, τόσο από άποψη δημοσιότητας όσο και οικονομική. Το άτομο χρησιμοποιεί προσωπικά και εποικοδομητικά τις δυνάμεις του. Δεν ανέχεται τη σπατάλη και τη μικρότητα. Έχει τάση για εξουσία και δύναμη, που μπορεί μερικές φορές να διαφύγει από τα χέρια του. Μπορεί να είναι ψυχρό και απόμακρο στα συχνά ξεσπάσματα θυμού.

Στον Υδροχόο
Αν και παρορμητικό, το άτομο είναι συνήθως αποφασισμένο να επιτύχει τους σκοπούς του. Θεωρεί την Ελευθερία πολύτιμο αγαθό. Οι πνευματικές του ικανότητες το οδηγούν προς την Επιστήμη. Είναι πολύ πιθανές αστάθμητες ενέργειές του, που μπορεί να δημιουργούν ζητήματα με τους φίλους του. Όταν υπάρξει ανάγκη, οι αντιδράσεις του είναι άμεσες και ωφέλιμες. Το πρωτοποριακό πνεύμα του Άρη σε αυτή τη γενέθλια θέση, μπορεί να εκδηλώνεται με αγώνες Ελευθερίας για το καλό των άλλων. Η αισθηματική πλευρά του Άρη εδώ, δεν συμβιβάζεται με τον ορθολογισμό ή την απρόσωπη στάση του Υδροχόου και είναι πιθανή κάποια δυσαρμονία στην αισθηματική του ζωή.

Στους Ιχθείς

Το άτομο αισθάνεται έντονη ψυχική ανάγκη να εργάζεται με τους άλλους ακόμα και με αυταπάρνηση. Στην καλύτερη περίπτωση η ενεργητικότητα του Άρη στους Ιχθύες μπορεί να αποδώσει θαυμάσια αποτελέσματα προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά είναι απαραίτητη η πρακτική ικανότητα, από άλλες περιοχές του Ωροσκοπίου, για να αξιοποιηθεί απόλυτα αυτή η ευνοϊκή θέση. Αν λείπει η πρακτική δύναμη, η ενεργητικότητα σπαταλιέται μέσα στην ακαταστασία και τη σύγχυση. Αν η γωνία είναι δυσμενής, οδηγεί συχνά στη νωθρότητα.

Πηγές:

- Η Νέα Μεγάλη Αστρολογία - εκδόσεις Τερζόπουλος 1989 των Ντέρεκ και Τζούλιας Πάρκερ
- The new Complete Astrologer Mitchell Beazley Publishers 1971 & 1984 (Πρωτοεκδόθηκε ως Complete Astrologer 1971)
- Για τον Λόρδο Νέλσονα και τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ από τη Βικιπαίδεια

Αν γνωρίζετε τον Ωροσκόπο σας διαβάστε κι αυτόν.

Το άρθρο μου απηχεί γενικές προβλέψεις μόνο με την ανάλυση του γενέθλιου χάρτη μας μπορούμε να μάθουμε με λεπτομέρειες την Αστρολογική μας σφραγίδα.
Τη θέση του Άρη στον αστρολογικό μας χάρτη τη βρίσκουμε από τον προσωπικό μας Αστρολόγο.

Γαρυφάλλου Ελένη
Professional Astrologer writer

O Πλανήτης Άρης και η Ερμηνεία του σε Ζώδια και Οίκους Garyfallou
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 110
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2009

https://newageastrology.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης