Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Τετ Οκτ 21, 2009 1:54 am

Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Εισαγωγή

Σε προηγούμενη δημοσίευση στο περιοδικό Ζωή και Ζώδια αναφερθήκαμε στο θέμα της σχέσης μεταξύ των ζωδίων και των μύθων που τα εκπροσωπούν. Σε συνέχεια εκείνης της παρουσίασης θα αναφερθούμε σε μία πιο σκοτεινή πλευρά της ψυχολογίας των ζωδίων, την πλευρά της Σκιάς. Η Σκιά είναι η κρυμμένη πλευρά των ζωδίων, αυτή που συνήθως δε θέλουμε να δείχνουμε προς τους άλλους, αυτή που προσπαθούμε να κρατάμε κρυφή, για να μη μας εκθέτει.

Όπως οι Μύθος έτσι και η Σκιά μπορούν να περιγραφούν με συμβολικό τρόπο μέσα από φιγούρες ή χαρακτήρες που αναγνωρίζονται εύκολα και αναδεικνύουν μία σειρά από ιδιότητες που ενδεχομένως δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Μελετώντας αυτές τις φιγούρες με προσήλωση, αντιλαμβάνεται κανείς καμιά φορά διαισθητικά αλήθειες που θα χρειάζονταν πολλές σελίδες γραφής για να κατανοήσει.

Στο άρθρο που ακολουθεί παρουσιάζεται μία απόδοση της ψυχολογικής Σκιάς του καθενός από τα μέρη του ζωδιακού κύκλου. Η απόδοση αυτή βασίζεται σε δουλειά αστρολόγων που έχουν αναλύσει τα ζώδια ψυχολογικά και έχουν προσεγγίσει τις ιδιότητες τους με ψυχαναλυτικό – καμιά φορά τρόπο. Μέσα από την ανάγνωση το άρθρου ελπίζουμε καθένας από μας θα έλθει λίγο πιο κοντά στην άλλη πλευρά του εαυτού του, αυτή που φοβάται, αλλά και ταυτόχρονα αυτή που θα πρέπει να κατανοήσει για να βελτιωθεί.

Κριός – Ο κακομαθημένος ευγενής

Ο Κριός ονειρεύεται να γίνει ένας λαμπερός ιππότης. Χαμένος στα μεγάλα του όνειρα, αποφεύγει την καθημερινότητα όσο μπορεί. Πιστεύει ότι δεν είναι του επιπέδου του να ασχολείται με βιοποριστικές ανάγκες. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν οι άλλοι γύρω του. Βλέπει το περιβάλλον του κάπως σαν υπηρετικό προσωπικό, που έχει την υποχρέωση να του τα έχει όλα έτοιμα. Αντιλαμβάνεται τον εαυτό του λίγο πολύ σαν το γιο του επιχειρηματία, που ζει στις ανέσεις του, αφήνοντας τους υπαλλήλους του να φροντίζουν την επιχείρηση.

Ο Κριός απαιτεί από τους άλλους συνήθως να κάνουν τη δύσκολη δουλειά. Αν οι άλλοι δεν κάνουν κάτι για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ή να καθαρίσουν το σπίτι, ούτε κι αυτός θα το κάνει. Θα κάθεται μόνο και θα τους κάνει παρατηρήσεις (γιατί δεν καθαρίζετε; ). Ο ίδιος θα δουλέψει μόνο όταν η δουλειά αισθάνεται ότι είναι αντάξια του. Τότε μπορεί να δουλέψει και μάλιστα πολύ σκληρά. Δε θέλει όμως να χάνει το χρόνο του σε λεπτομέρειες. Γι’ αυτές υπάρχουν άλλοι να ασχοληθούν. Για εκείνον υπάρχουν μόνο τα μεγάλα πράγματα.

Ταύρος – Ο φανατικός στις απόψεις του

Η σκιά του Ταύρου έχει να κάνει με το φανατισμό. Αν ο Ταύρος στην καλή του πλευρά είναι μετριόφρων, αναγνωρίζει τα όρια του και του αρέσει η περιορισμένη ζωή, στη σκοτεινή πλευρά του προσκολλάται στα προσωπικά του πιστεύω και προσπαθεί να τα επιβάλλει με το ζόρι σε όλο τον κόσμο. Μεγάλοι επιστήμονες όπως ο Καρλ Μαρξ ή ο Σίγκμουντ Φρόϋντ, ενώ ξεκίνησαν και έκαναν σημαντικές έρευνες, οδηγήθηκαν σταδιακά στο φανατισμό, απορρίπτοντας κάθε άποψη που διαφωνούσε με τις δικές τους. Φανατικοί πολιτικοί όπως ο Αδόλφος Χίτλερ ή ο Σαντάμ Χουσείν ανήκαν κι αυτοί στο ζώδιο του Ταύρου.

Ο Ταύρος έχει την τάση να δημιουργεί ένα σύστημα κοσμοθεωρίας, ξεκινώντας από τα όσα έχει βιώσει ο ίδιος στην προσωπική του ζωή και να το υποστηρίζει φανατικά, αγνοώντας τις απόψεις των άλλων. Ανάγει τις προσωπικές του απόψεις σε δογματικές αλήθειες και τις υποστηρίζει μέχρι του σημείου του θανάτου. Θεωρεί τις δικές του αξίες ως τις μόνες που είναι αληθινές και έρχεται σε σύγκρουση με όποιον πάει να τις αμφισβητήσει. Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατό να οδηγήσει στην καταστροφή ακόμα κι ολόκληρη την ανθρωπότητα, εμμένοντας μέχρι το τέλος στο πιστεύω του.

Δίδυμοι – Θεωρίες συνομωσίας

Η σκιά των Διδύμων έχει να κάνει με τις θεωρίες συνομωσίας. Οι Δίδυμοι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι γύρω τους έχουν μία κρυμμένη πλευρά, που παραμονεύει να τους κάνει κάποιο κακό. Την κρυμμένη αυτή πλευρά πρέπει να αποκαλύψουν εκείνοι με κάθε τρόπο. Μετέρχονται κάθε μέσου, δοκιμάζουν τα όρια των άλλων, παίζουν με τις αντιδράσεις τους, προκειμένου να τους αναγκάσουν να αποκαλύψουν τον – δήθεν – πραγματικό εαυτό τους.

Οι υποψίες τους γίνονται εντονότερες όταν κάποιος ενδιαφέρεται γι’ αυτούς προσωπικά. Δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι υπάρχει γνήσιο ενδιαφέρον και θεωρούν ότι υπάρχει κάποιος απώτερος στόχος που κάποιος ενδιαφέρεται για τα προσωπικά τους. Για το λόγο αυτό αποφεύγουν να μιλήσουν για τον εαυτό τους και να αποκαλύψουν στοιχεία για την προσωπική τους ζωή. Καταφεύγουν σε υπεκφυγές και άλλα γλωσσικά τερτίπια για να αποπροσανατολίσουν τους συνομιλητές τους και να αλλάξουν το θέμα. Αφού ξεφύγουν από τη δική τους αποκάλυψη, αρχίζουν πάλι να επιδιώκουν την αποκάλυψη της κρυμμένης πλευράς των άλλων.

Καρκίνος – Το κουτσομπολιό και οι κρυμμένες κακίες

Η σκιά του Καρκίνου έχει να κάνει με το κουτσομπολιό. Ο Καρκίνος διαχωρίζει τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες. Οι δικοί του άνθρωποι, τους οποίους δικαιολογεί για ό,τι κακό κάνουν και οι ξένοι, που συνήθως δεν κάνουν τίποτα που να είναι σωστό. Η διάκριση αυτή φαίνεται συνήθως όταν ο Καρκίνος κάθεται με τους φίλους του και κουβεντιάζει. Εκεί αρχίζει ξαφνικά σε ανύποπτο χρόνο να κακολογεί όσους δεν παρίστανται. Όταν όμως το υποκείμενο της συζήτησης εμφανίζεται, ο Καρκίνος του φέρεται πολύ φιλικά. Κι ο ίδιος δικαιολογεί την υποκριτική του στάση, λέγοντας ότι προτιμά να αποφεύγει τις συγκρούσεις που πληγώνουν τους ανθρώπους.

Η κριτική του γίνεται συνήθως επειδή ο ίδιος ζηλεύει τους άλλους που ζουν ανεξάρτητα τη ζωή τους και δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ο ίδιος έχει γεμίσει τη ζωή του υποχρεώσεις, φροντίζοντας όσους έχουν ανάγκη, με αποτέλεσμα να μη φροντίζει τον ίδιο του τον εαυτό. Έτσι του βγαίνει το παράπονο με κακία και κριτική προς αυτούς που ζηλεύει.

Λέων – Ο κομπλεξικός βασιλιάς

Η σκιά του Λέοντα έχει να κάνει με το ότι είναι ακατάδεχτος. Το θεωρεί υποτιμητικό για τον εαυτό του να δεχτεί δώρα ή βοήθεια από άλλους ανθρώπους, ενώ ο ίδιος υποχρεώνει τρόπον τινά τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω του να δέχονται την υποστήριξη του. Ο Λέων επιβάλλει στον διπλανό του να δεχτεί τη βοήθεια που του δίνει και παρεξηγείται αν εκείνος δεν το κάνει. Θέλει να νιώθει ότι είναι εκείνος ανώτερος από τους άλλους και δεν τους επιτρέπει να νιώθουν κι εκείνοι με τη σειρά τους ότι έχουν κάποιες στιγμές ανωτερότητας.

Όταν βλέπει ότι κάποιος άλλος πάει να τον ξεπεράσει σε προβολή, προσπαθεί με κάθε τρόπο να οικειοποιηθεί το έργο του άλλου. Υποστηρίξει ότι εκείνος το σκέφτηκε πρώτος, ότι ανέλαβε νωρίτερα την πρωτοβουλία ή ότι σε ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν είχε καλύτερα αποτελέσματα. Ο Λέων δεν μπορεί να διανοηθεί ή να επιτρέψει σε κάποιον να φαίνεται καλύτερος από αυτόν. Είτε θα φανεί γενναιόδωρος προς αυτόν για να τον πατρονάρει ή θα τον κακολογήσει για την υποτιθέμενη αχαριστία ή ακαταδεξία του.

Παρθένος – Εγώ σου το είχα πει

Η σκιά της Παρθένου έχει να κάνει με κάποιον που πιστεύει ότι τα ξέρει όλα. Με αργό και συστηματικό τρόπο αντιμετωπίζει τις απόψεις των άλλων και τις αντικρούει σημείο προς σημείο, έτσι ώστε οι άνθρωποι γύρω της να αισθάνονται ότι είναι αμόρφωτοι και ανίδεοι. Κάθε φορά που κάποιος πάει να παρακούσει τις απόψεις της και αποτυγχάνει, αυτή βρίσκεται δίπλα του με ένα αυτάρεσκο χαμόγελο στα χείλη που υποδεικνύει ότι «εγώ στο είχα πει». Η σύγκριση μαζί της κάθε φορά είναι ανελέητη. Εκείνη τα κάνει όλα σωστά, είναι σε όλα καλύτερη και τα ξέρει όλα.

Το αίσθημα που βρίσκεται πίσω από αυτή τη συμπεριφορά είναι η ανασφάλεια. Η Παρθένος δεν μπορεί να εμπιστευτεί ποτέ της άλλους ανθρώπους να κάνουν μία δουλειά γι’ αυτήν. Της είναι αδύνατο να αφήσει σε κάποιον άλλο τον έλεγχο έστω και ενός μικρού κομματιού στης ζωή της. Η προσπάθεια της να έχει διαρκώς τον έλεγχο των πραγμάτων και να μην της ξεφεύγει η εποπτεία της κάθε κατάστασης την κάνει να μην μπορεί να αποδεχτεί ότι κάποιος άλλος μπορεί να έχει σε κάτι δίκιο. Απορρίπτει έτσι τις απόψεις των άλλων και χαίρεται ιδιαίτερα όταν οι καταστάσεις επιβεβαιώνουν ότι εκείνη είχε δίκιο.

Ζυγός – Το καλομαθημένο πλουσιοκόριτσο

Η σκιά του Ζυγού έχει να κάνει με τη φαινομενική καλοσύνη. Συνήθως στη σκιά αυτή υποπίπτουν άτομα που έχουν καλομάθει στη ζωή τους. Τα έχουν όλα έτοιμα και στο πιάτο σε σημείο τέτοιο, ώστε η ζωή τους να γίνεται μία τέλεια ανία. Ο Ζυγός θέλει όμως στη ζωή του ερεθίσματα για να επιτυγχάνει την αποδοχή. Μία αποδοχή δεδομένη, δεν επιφέρει την ικανοποίηση που εκείνος επιθυμεί. Έτσι, ενώ φυσιολογικά θα επιδίωκε να έχει την οικογενειακή του αρμονία, τώρα προσπαθεί να την καταστρέψει για να την αποκαταστήσει ξανά.

Η σκιά του Ζυγού τον αναγκάζει να χειρίζεται τους ανθρώπους. Προκαλεί συγκρούσεις και αντιζηλίες, αφήνει να λέγονται κακίες και υπονοούμενα που χαλάνε τα καρδιές των ανθρώπων, βάζει τους εραστές να μαλώνουν και τους αντίζηλους να τσακώνονται, τις φίλες να ζηλεύουν και τις αδερφές να υποσκάπτουν η μία την ευτυχία της άλλης. Με τον τρόπο αυτό η σκιά προσπαθεί να κερδίσει την προσοχή, να δείξει ότι έχει κι εκείνη σημασία και να επιβεβαιώσει ότι το περιβάλλον της την αποδέχεται ανεξάρτητα από τις αταξίες που έχει κάνει. Παίζει με τα αισθήματα των ανθρώπων για να νιώσει καλύτερα εκείνη και δημιουργεί θέματα και καταστάσεις για να ξεπεράσει την αφόρητη ανία της.

Σκορπιός – Η τυφλή προκατάληψη

Η σκιά του Σκορπιού έχει να κάνει με την προκατάληψη. Ο Σκορπιός έχει βγάλει τα συμπεράσματα του για τους ανθρώπους, πριν καν ακούσει τη γνώμη τους. Είναι μάταιος κόπος να προσπαθήσει να τον πείσει για την αθωότητα του. Αν πιστεύει ο ίδιος στην ενοχή κάποιου είναι αδύνατο να αλλάξει τη γνώμη του. Οι προκαταλήψεις του είναι παγιωμένες και δεν εννοεί να τις αναθεωρήσει ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω του. Βασισμένος σε αυτές τις προκαταλήψεις χωρίζει τους ανθρώπους σε καλούς και κακούς και τους συμπεριφέρεται με δεδομένο τρόπο, που δείχνει συνάμα και τη γνώμη που έχει διαμορφώσει γι’ αυτούς.

Το μυστικό που κρύβεται πίσω από την εμφάνιση αυτής της σκιάς είναι ότι τα γεγονότα δεν έχουν καμία μα καμία σημασία. Ο Σκορπιός βγάζει μία δεδομένη συμπεριφορά απέναντι στους άλλους, επειδή αισθάνεται ο ίδιος ασυγκράτητα συναισθήματα κι όχι επειδή οι άλλοι έχουν κάνει κάτι το συνταρακτικό. Οι πράξεις των άλλων είναι απλά οι αφορμές για την εκδήλωση του θυμού, της ζήλιας και του φθόνου που κρύβει μέσα του το ζώδιο για όσους αισθάνεται ότι τον έχουν πληγώσει. Τα συναισθήματα αυτά οφείλονται όμως κυρίως στη δική του ευαισθησία κι όχι στην αναισθησία των άλλων κι αυτό έχει ο ίδιος ανάγκη να το συνειδητοποιήσει.

Τοξότης – Κοινωνική άνοδος με κάθε κόστος

Η σκιά του Τοξότη έχει να κάνει με την ανάγκη του να ανέλθει οπωσδήποτε κοινωνικά. Αισθάνεται την ανάγκη να εισχωρήσει στους κόλπους της καλής κοινωνίας, στις καλύτερες παρέες, στους πιο γνωστούς οικονομικούς κύκλους ή στις πιο καταξιωμένες επιστημονικές κοινότητες – ανάλογα με το αντικείμενο της ζωής του. Για να επιτύχει αυτό το στόχο είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο. Και περισσότερο είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει τους ίδιους τους ανθρώπους.

Ο Τοξότης θα προσπαθήσει πάντα να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση τη σωστή στιγμή. Να είναι πανέτοιμος την ώρα της φωτογράφησης, να έχει καλή οπτική γωνία, όταν τον παίρνουν τα τηλεοπτικά συνεργεία, να είναι δίπλα στον πιο γνωστό ηθοποιό της παράστασης ή στον πιο διάσημο σκηνοθέτη. Θα χρησιμοποιήσει τα τηλέφωνα των ανθρώπων που ξέρει, θα χωθεί στις παρέες τους όταν βγαίνουν έξω για ποτό και θα μοιραστεί ανενδοίαστα μία νύχτα πάθους με τον άνθρωπο που κρατάει τα κλειδιά για να τον εισάγει στο νέο κόσμο της υψηλής κοινωνίας. Ο Τοξότης είναι ασταμάτητος στην άνοδο του και δεν έχει καμία τύψη όταν χρησιμοποιεί τους άλλους σαν εισιτήριο για τις πόρτες του παραδείσου.

Αιγόκερως – Εγώ θα σ’ αλλάξω σ’ αρέσει δε σ’αρέσει

Η σκιά του Αιγόκερω έχει να κάνει με το απωθημένο που έχει να αλλάξει τον κόσμο και τους ανθρώπους. Είναι πεπεισμένος ότι ξέρει καλύτερα από τους άλλους τι είναι καλύτερο γι’ αυτούς και ότι μπορεί να τους οδηγήσει στον ίσιο δρόμο αν ακολουθήσουν τις συμβουλές του. Ακόμα όμως κι αν δεν τις ακολουθήσουν, ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα να τους αναγκάσει να τον ακούσουν, θέλουν δε θέλουν. Ο ίδιος αισθάνεται ότι το κάνει για το καλό τους και τα αισθήματα τους δεν παίζουν και τόσο σημαντικό ρόλο, αν είναι να επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος.

Ο σκοπός για τους Αιγόκερους αγιάζει τα μέσα. Όχι βέβαια τόσο για το δικό τους προσωπικό όφελος – όπως με τους Τοξότες – αλλά με αυτό που θεωρούν οι ίδιοι ότι είναι καλύτερο για τους άλλους. Ο Αιγόκερως έχει κάπου βαθιά μέσα του το απωθημένο να αναλάβει μία πολύ μεγάλη αποστολή και να σώσει την ανθρωπότητα. Η ανάγκη του να κάνει κάτι σημαντικό στη ζωή του τον ωθεί να εφευρίσκει σημαντικά πράγματα ακόμα κι εκεί που ενδεχομένως δεν υπάρχουν. Έτσι, δραματοποιώντας τα γεγονότα, δικαιολογεί και την επιβολή αυστηρών μέτρων για τη σωτηρία από την κατάσταση που έχει ο ίδιος δημιουργήσει.

Υδροχόος – Ο επαναστάτης υποκριτής

Η σκιά του Υδροχόου έχει να κάνει με την ίδια του την υποκρισία. Γνωστός για τις επαναστατικές του ιδέες και τις πρωτοποριακές του συλλήψεις, ο Υδροχόος ανάγεται από τους ανθρώπους στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν μεγάλη ανιδιοτέλεια. Στην πράξη όμως, αν ξύσει κανείς κάτω από την επιφάνεια, βλέπει ένα άνθρωπο, που δεν επιτρέπει σε κανένα να διαφωνήσει μαζί του, δεν αφήνει κανένα να του πάρει τη νευραλγική του θέση στο σύστημα, φέρεται στους ανθρώπους του κάθε άλλο παρά σαν σε ισότιμους και στερεί τα παιδιά του από τις υποτιθέμενες ευκαιρίες προόδου.

Στις παρέες του ο Υδροχόος θα αποκαλύψεις σε βάθος τις απόψεις του για το πολίτευμα και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Θα βρει λύσεις σε κοινωνικά θέματα και θα επικρίνει το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Στο σπίτι του όμως θα επιβάλλει υποχρεωτικά τις θεωρίες που έχει στο νου του για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι στα παιδιά του και θα επικρίνει το σύντροφο του, όταν δεν ανταποκρίνεται στα ιδεώδη της συμπεριφοράς του ως ενεργός πολίτης. Υποχρεώνει έτσι τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται «καθώς πρέπει», αναιρώντας στην πράξη όλα όσα λέει περί δημοκρατίας, ισότητας και ελεύθερης επιλογής.

Ιχθύς – Ο άνθρωπος που σου γεννά ενοχές

Η σκιά των Ιχθύων έχει να κάνει με το πώς γεννούν ενοχές στους ανθρώπους. Οι Ιχθύς εμφανίζονται ως μάρτυρες στο περιβάλλον τους, ως άτομα που ανέχονται διαρκώς τις επιθέσεις των άλλων, ως αιώνια θύματα που αξίζουν λύπησης – αλλά και θαυμασμού – για τα όσα βάσανα έχουν περάσει στη ζωή τους. Αυτοί που παραστέκονται πάντα σε όσους έχουν ανάγκη, που ανέχονται τους βίαιους συντρόφους ή φροντίζουν τους γονείς που τους έχουν ανάγκη, είναι άξιοι θαυμασμού και αναγνώρισης και οι άλλοι οφείλουν να ακούν αυτά που τους λένε και «να μην τους στενοχωρούν».

Η εικόνα του καημένου, του θύματος και του παρεξηγημένου είναι μία εικόνα που ταιριάζει γάντι στη σκιά των Ιχθύων, που τους αρέσει να δείχνουν στους άλλους ότι τους έχει χτυπήσει η μοίρα, ότι έχουν να αντιμετωπίσουν – αυτοί – όλα τα βάσανα του κόσμου κι ότι επομένως αξίζουν κάποια αναγνώρισης και – εντέλει – του δικαιώματος να ορίζουν αυτοί «πού θα βγούμε το βράδυ». Η αυτοθυματοποίηση των Ιχθύων οδηγεί τους γύρω τους να τους αναγνωρίζουν δικαιώματα που αλλιώς δε θα είχαν ποτέ και να τους βάζουν ουσιαστικά σε θέσεις δύναμης εξαιτίας της υποτιθέμενης μεγάλης θυσίας τους.

Επίλογος

Με την παραπάνω παρουσίαση δεν εξαντλούνται οι παρομοιώσεις και οι συμβολισμοί που αφορούν τη σκιά της συμπεριφοράς των ανθρώπων. Η δεξαμενή των συμβόλων της αστρολογίας είναι απέραντη και αχανής. Οι εικόνες της μιλούν καμιά φορά όσο οι χίλιες λέξεις. Κι έχοντας στο νου μας τις συμβολικές εικόνες του κάθε ζωδίου, μπορούμε καμιά φορά να κατανοήσουμε καλύτερα τη συμπεριφορά του, παρά αν αναφέρουμε τις χίλιες διαφορετικές ιδιότητες του.

Βιβλιογραφία:
- Λιζ Γκριν, Αστρολογία για Ερωτευμένους, 2004, Πύρινος Κόσμος

Σημείωση: Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Ζωή και Ζώδια. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του εντύπου ή του συγγραφέα.
vpapadolias
vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1061
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 48
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από Velma Την / Το Παρ Οκτ 23, 2009 3:50 am

Άσχετα προς την ψυυχαναλυτική έρευνα των ζωδίων που έχουν κάνει ερευνητές αστρολόγοι αυτή η ανάλυση θυμίζει πολύ πετυχημένα αντισκιές. Δηλ. συνδυάζει τον Κριό με το εργασιακό στοιχείο και την προσφορά υπηρεσίας (Παρθένος). τον Δίδυμο με την επιφυλακτική αυτοπροστατευτική διάθεση (Καρκίνος), τον Καρκίνο με την ανάγκη επικοινωνίας ως ξέδωμα (Δίδυμοι), κτλ. Αν το τραβήξουμε προς τις κοντρα σκιές μάλλον θα πάρουμε την απάντηση στις συμπεριφορές σκιάς.. Δηλ πχ στο καχύποπτο Διδυμίσιο, δεν θα λέγαμε "κοίτα καλύτερα τη δουλειά σου? (Αιγόκερως)". Τί λες? Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Icon_wink

Velma
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 5
Ημερομηνία εγγραφής : 23/10/2009
Ηλικία : 54
Τόπος : Αττική

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Παρ Οκτ 23, 2009 5:06 am

Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση που δεν την είχα σκεφτεί για να είμαι ειλικρινής...
vpapadolias
vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1061
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 48
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από Velma Την / Το Παρ Οκτ 23, 2009 7:17 am

Oύτε κι εγω ειχα σκεφτεί τις σκιές που σκεφτηκες εσύ! Ουδείς τέλειος ε? Παρ όλα αυτά λίγος διάλογος βγάζει ζουμί!! lol Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Icon_biggrin

Velma
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 5
Ημερομηνία εγγραφής : 23/10/2009
Ηλικία : 54
Τόπος : Αττική

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Παρ Οκτ 23, 2009 11:38 pm

Για να είμαστε δίκαιοι τις Σκιές των ζωδίων τις σκέφτηκαν άλλοι πριν από μένα...Μία που ξέρω εγώ τουλάχιστον είναι η Λιζ Γκρην... Από κει πήρα και τις βασικές προσεγγίσεις για το άρθρο. Η δική μου συνεισφορά είναι ότι σε κάποια ζώδια αυθαιρέτησα ως προς το μύθο, γιατί η πρόταση της Γκρην δε με κάλυπτε πλήρως...
vpapadolias
vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1061
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 48
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από Velma Την / Το Σαβ Οκτ 24, 2009 12:42 am

Kαι πριν την Green o Iππαρχος... Αλλα καμία επιστήμη δεν προχωράει χωρις λίγη φαντασία. Χρειάζεται να προχωράμε λιγάκι, εκεί βρίσκεται και η σημασία του πειράματος, και σαν συνέπεια η εξέλιξη. Μου άρεσε η ...αυθαιρεσία σου. Τη βάζω στο αστρολογικό μου οπλοστάσιο. Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Icon_smile

Velma
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 5
Ημερομηνία εγγραφής : 23/10/2009
Ηλικία : 54
Τόπος : Αττική

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από Επισκέπτης Την / Το Τετ Νοε 04, 2009 2:17 am

να ρωτήσω για το Ιππαρχο? τι εννοείς οτι είχε βρεί?Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Icon_biggrin

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από Επισκέπτης Την / Το Τετ Νοε 04, 2009 3:34 am

Να αυθαιρετήσω κι εγω λίγο?
Με βόηθημα τις απόψεις του Άλλαν Λιο, σε διαλέξεις του (καταγραμμένες στο Αστρολογία Εσωτερική και Εξωτερική)

Κριος ο απόλυτα παρορμητικος τρόπος σκέψης και συμπεριφόρας, η έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης και κατανόησης της θέσης των "άλλων" Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Icon_cherry

Ταύρος
θα συμφωνήσω για την ξεροκεφαλια του ταύρου που δυσκολεύεται να διανοηθεί πως υπάρχουν κι άλλες απόψεις πλην της δικής του. Επειδή όμως είμαι (και) ταύρος ας δώσω την απολογία μας. Ο ταύρος καταλήγει σε μια γνώμη έπειτα απο εξοντωτική ανάλυση όλων των παραμέτρων....να μην έχει λάβει υπόψη του ολόκληρη παράμετρο??? ε δε γίνονται αυτά!!

Διδυμος
ο δίδυμος δεν μπορεί να αυτοπεριορίζεται, με άλλα λόγια δυσκολεύεται να δεσμευτεί για χάρη μιας αξίας, όσο σύμφωνος και αν είναι. Θεωρητικά για παράδειγμα είναι υπέρμαχος της μονογάμιας αφου η διανοιά του αντιλαμβάνεται ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχει όλο το δυναμικό μιας σχέσης στη διαθεσή του. Όταν όμως το πιστεύω θα πρέπει να δοκιμαστεί στην πράξη θα πάρει ήσυχα-ήσυχα τον αριθμο του κινητού που του προσφέρεται ....για τα περαιτέρω... Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Icon_smile

Καρκίνος
Ο καρκίνος "κατακρατεί" με κάθε θυσία. Το καβούρι προτιμά να χάσει τη δαγκάνα του παρα ν' αφήσει ότι έχει πιάσει κατα τον Ληο.
Η προσωπική μου άποψη για τους καρκίνους είναι πως έχουν ανάγκη από μέντορα. Θέλουν να εξουσιάζουν ....εξουσιαζόμενοι, το ετερόφωτο της Σελήνης. Μέχρι δε να κάνουν την υπερβαση τους μπορεί να γίνει ο γ' παγκόσμιος πόλεμος... Αργούν! Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Sleep

Λέων
Στην κατώτερη έκφραση του λέοντα έχουμε το πάθος και την αγριότητα. Αν πχ τον απορρίψεις σαν φίλο ή σαν εραστή κι έλθεις αντιμέτωπος με αυτή την πλευρά του θα σου μείνει αξέχαστη.

Θα συμφωνήσω απόλυτα στην Παρθένο. Η Παρθένος έρχεται για να μπορέσει να διαχωρίσει τις ιδιότητες, να "διακρίνει" άρα θα κριτικάρει ανελέητα.

Ζυγός Το θέμα αυτού του ζωδίου ειναι μια τάση να απομακρύνεται απο τους άλλους και να στέκει ξέχωρα από τους συνανθρώπους του. Και επειδή η ρίζα του θέματος είναι πως επιθυμει σφοδρα την συντροφικότητα καταλαβαίνουμε πως εδω υπάρχει ένα πρόβλημα προσωπικότητας

Σκορπιός χρειάζεσαι γερα αντισώματα στο δηλητηριό τους, απλοί και καθημερινοί μακιαβέλληδες Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Icon_twisted

Τοξότης προσωπικα δεν έχω γνωρίσει τοξότη με τον καημο της ανέλιξης και της καταξίωσης. Αν μπορώ να (μας) βρω ένα ελάττωμα είναι η κακή συνήθεια να "κλωτσάμε" πολύ άσχημα όποιον μας ενοχλεί. Είμαστε αδυσώπητοι.

Αιγόκερως πραγματικά ο καλύτερος φίλος του εαυτού του

Ιχθύς αν πέσει κάποιος στον "σωστό ιχθύ" όλα τα ανωτέρω μαζί.... Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Lol

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από Επισκέπτης Την / Το Τετ Νοε 04, 2009 3:51 am

Καλέ ξέχασα τον Υδροχόο
Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Icon_smile κι έλεγα τι μου λείπει...

Η σκια του Υδροχόου είναι η Αποστασιοποίηση. Αφιερώνει τη ζωή του στο να λυθει το πρόβλημα με το πόσιμο νερό στις αφρικανικές χώρες αλλά αρνείται να σου δώσει ένα ποτήρι νερό αν βρεθείς στην ανάγκη του
(μια πολύ ζεστή μέρα περπατούσα στην παλια πόλη της Ρόδου. Ζήτησα ένα ποτήρι νερό σε μια καφετέρια που βρέθηκε μπροστά μου. Πρέπει να παραγγείλετε ήρθε η δήλωση. Υδροχόος είσαι! του δήλωσα κορακιασμένη και προχώρησα στην ....έρημο)

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Τετ Νοε 04, 2009 7:14 am

Ωραία Αντωνία... πολύ πετυχημένες κι αυτές οι αυθαιρεσίες... Να απολογηθώ κι εγώ για τον Καρκίνο;

Νομίζω είναι θέμα "τσάκρα" που λέγαμε και σε άλλη συζήτηση Wink. Ο Καρκίνος είναι το κατεξοχήν ζώδιο που για να κάνει μία κίνηση, πρέπει να το νιώθει στο ιερό κέντρο του. Αν δεν το νιώθει, ό,τι και να του πεις, δεν προχωράει... Ο δε μέντορας που αναφέρεις, δε βοηθάει διανοητικά, απλά του εμπνέει ασφάλεια ότι κάποιος τον προστατεύει και τον καθοδηγεί... Η βοήθεια είναι καθαρά αστρική δηλαδή... Αυτό είναι συνηθισμένο ζήτημα παρεξηγήσεων με τους Καρκίνους. Τους προσφέρονται οδηγίες και συμβουλές, που δεν τις χρειάζονται, ενώ δεν τους προσφέρεται η άνευ όρων αποδοχή που χρειάζονται από τον κύκλο τους (ο οποίος λειτουργεί σαν κουκούλι κι αντικαθιστά τη μητέρα) για να μπορέσουν να λειτουργήσουν...
.
vpapadolias
vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1061
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 48
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από Επισκέπτης Την / Το Παρ Νοε 06, 2009 12:42 am

Τα τσάκρας είναι ενεργειακές πύλες.

Διαφωνώ επί της ουσίας με την άποψη ότι ο "ολοκληρωμένος άνθρωπος" δεν έχει τσάκρας, διότι αν δεν έχει "πόρτες" δεν θα έχει και "σπίτι", δηλαδή υλικό φορέα, σώμα.... και εν πάσει περιπτώση αποκλείεται να ανήκει στο ανθρώπινο είδος, όσο ανωτέρας δόνησης κι αν υποστηρίζεται.

Το Ιερό Κέντρο είναι το σημείο που στηρίζει, που ενοποιεί την οντότητα. (Πιθανον τα τσάκρας να είναι τα σταθερά σημεία που το προσδιορίζουν "επί της οντότητας") Είναι υπεύθυνο όχι μόνο για την αρμονία και την τάξη αλλά και για την σύνθεση, την μορφή τέλος πάντων.

Κατά την πάγια θέση μου είναι το Χαμένο Κέντρο, η αφετηρία που δεν μπορούμε να βρούμε σαν είδος, παρά τις προσπάθειες...

Τιμή και Δόξα λοιπόν στους αγαπημένους καρκίνους που το πετυχαίνουν το Ιερό τους Κέντρο, έστω και προσωρινά για να τους βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων!!!

Επι της ουσίας (των καρκίνων) και άνευ απολογιών : οι καρκίνοι έχουν κατά τη γνώμη μου ένα εξαιρετικό δυναμικό που δυσκολεύονται να επιβάλλουν. Επιμένω λοιπόν στο ετερόφωτο του ζωδίου. Αποδέχομαι όμως την θέση του Λήο που τους αποδίδει το ντάρμα της Δύναμης.
Γιατί οι καρκίνοι Αισθάνονται, έχουν τη δυνατότητα να βιώνουν μέσα απο τα συναισθήματα. Κατέχουν αυτό που οι ψυχολόγοι ονομάζουν Συναισθηματική Νοημοσύνη.

Επειδή όμως αξιώθηκα να το ζήσω η "υπέρβαση" ενός οριτζινάλ καρκίνου -διανοητική, συναισθηματική, υλική- είναι μια υπέρτατη εμπειρία....

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Παρ Νοε 06, 2009 1:42 am

H συζήτηση για τα τσάκρας μάλλον δεν ταιριάζει και πολύ στο συγκεκριμένο θέμα (καλή ιδέα να ανοίξουμε καινούριο βέβαια), αλλά να πω μόνο ότι κι εγώ όταν πρωτοδιάβασα τον Osho, μου φάνηκε περίεργη αυτή η άποψη. Με Ερμή τετράγωνο Ουρανό όμως τι άλλο να περίμενε κανείς από μένα παρά να τη θεωρήσω και ενδιαφέρουσα... Smile
vpapadolias
vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1061
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 48
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από Heracles V. Την / Το Παρ Νοε 06, 2009 11:17 am

Βασίλη με συγχωρείς αλλά θα πρέπει να διαφωνήσω πλήρως με τα όσα το άρθρο σου αποδίδει στο ηλιακό μου ζώδιο ( Ταύρος) και τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Φυσικά και δεν είμαστε δογματικοί, φυσικά και δεν διακρινόμαστε για την απολυτότητα, και πολύ περισσότερο για τον φανατισμό μας. Αντιθέτως αυτό που μας διακρίνει είναι ο αντιδογματισμός, η ανεκτικότητα στην άλλη άποψη, και πάνω απο όλα η ευελιξία με την οποία αναθεωρούμε τις ιδέες και απόψεις μας. Επειδή μάλιστα θεωρώ τις παραπάνω απόψεις μου αυτονόητες δεν σκοπεύω καν να τις συζητήσω. Πιστεύω ότι κάποια πράγματα σε αυτη τη ζωή θα πρεπει να θεωρούνται αυταπόδεικτα. Και ένα απο αυτά είναι αναμφισβήτητα και η διάθεση των Ταυρων να ακούν και να συνδιαλέγονται με όλες τις απόψεις. Δεν χωράει συζήτηση επ αυτού.

Καλή συνέχεια.
Heracles V.
Heracles V.
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 27/10/2009
Τόπος : κάπου μέσα στο χωρόχρονο

http://cosmo-biology.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Παρ Νοε 06, 2009 12:53 pm

Ηρακλη μου τα παραπονα σου στη λιζ γκριν καταρχην καθως δικη της ειναι η βασικη ιδεα. Ωσ
Σ γνωστον δυο τουλαχιστον πολυ γνωστοι δικτατορες ηταν ταυροι και τους χρησιμοποιει ως παραδειγμα και τελος και η διαθεση σου να μην το συζητησεις κατι σημαινει, δε σημαινει; Smile καλη συνεχεια και σε σενα.
vpapadolias
vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1061
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 48
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από Velma Την / Το Παρ Νοε 06, 2009 1:14 pm

Θα ήθελα κι εγω να συμπληρώσω για το φίλο Ηρακλή, ότι μιλάμε για σκιές. Άρα ίσως το σκοτεινό στοιχείο ενός ζωδίου. Εδώ τα στοιχεία του Ταύρου που δίνονται σαν σκαιώδη μπορεί να είναι το άλλο στοιχείο ενός Λέοντα. Μήπως Ηρακλή σε αφορά λοιπον η αντισκιά στον Λέοντα???
Και για να το θυμισω, σκιά της 1ης Διδύμων είναι η 29η Καρκίνου, της 5ης Ταύρου η 25η του Λέοντα, της 10ης Κριού η 20η Παρθένου, ότι συμπληρώνει δηλαδη σε μια μοίρα τις 30 με κεντρικό άξονα τον Καρκίνο-Αιγόκερω.
Τουλάχιστον, έτσι αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό. Κάνω λάθος?

Velma
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 5
Ημερομηνία εγγραφής : 23/10/2009
Ηλικία : 54
Τόπος : Αττική

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από Heracles V. Την / Το Παρ Νοε 06, 2009 2:52 pm

Αγαπητή Velma μετά απο προσεκτικότερη ανάγνωση του άρθρου έχω την εντύπωση ότι με αφορούν οι σκιές όλων των ζωδίων... Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Icon_evil

Βασίλη καλά που έβαλες το smiley και με απάλλαξες απο τη φρικτή υποψία ότι το χιουμοριστικο μου μήνυμα ήταν τελείως αποτυχημένο.... Κατά τα αλλα καλο το άρθρο της Greene αλλά δεν προσθέτει κάτι το καινούριο στα ήδη γνωστά. Η πρωτοτυπία του συνίσταται στην απομόνωση, ανάλυση και υπερ-τονισμο ενός και μόνου απο τα λεγόμενα "αρνητικα χαρακτηριστικά" των ζωδίων. Αυτο λοιπόν που σε αλλα παλαιότερα άρθρα ή βιβλία αστρολογίας αναφέρεται ως "αρνητικό χαρακτηριστικό" βαπτιζεται εδω ως "σκιά", αναλύεται διεξοδικότερα, και αυτο ειναι όλο.... Απο εκει και πέρα, εντάξει καμμιά αμφιβολία οι Ταυροι πχ ρέπουν περισσότερο απο τα άλλα ζώδια προς το δογματισμό και ναι ίσως και προς τον φανατισμό. Αυτό όμως ίσως να οφείλεται απλά στο γεγονός ότι ψάχνουν τα πράγματα λίγο πιο προσεκτικά απο τους άλλους, ίσως στο ότι είναι πιο επιφυλακτικοί ως προς τι αποδέχονται και τι απορρίπτουν, ίσως στο ότι χτίζουν σε πιο στέρεες βάσεις και όχι στην άμμο, ίσως στο ότι αναζητούν τη σταθερότητα μιας βεβαιότητας ( ακομα και μιας ψευτικης βεβαιότητας), και όχι την αστάθεια της αμφιβολίας. Ίσως λοιπόν τα αρνητικά χαρακτηριστικά των ζωδίων να έχουν τη βάση τους....στα θετικά. Όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις σκιές, οι οποίες δεν είναι αυθύπαρκτες αλλά απλά παράγωγα της διακοπής της ροής του φωτός απο τα πραγματικά "σώματα".
Heracles V.
Heracles V.
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 27/10/2009
Τόπος : κάπου μέσα στο χωρόχρονο

http://cosmo-biology.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Παρ Νοε 06, 2009 10:55 pm

Η λιζ γκριν οριζει τις σκιες βασει του στοιχειου περισσοτερο παρα με τις γνωστες αντισκιες. Για το στοιχειο της γης θεωρει σκια τη φωτια και για το νερο τον αερα(και τα αντιστροφα). Η ομοιοτητα με τις αντισκιες ειναι αρκετα ενδιαφερουσα αλλα η σκια θα μπορουσε να ειναι και κατι πιο απλο, π.χ. Το ζωδιο του δωδεκατου οικου. Αν προσεξετε το ζωδιο που ειναι πριν απο τα ζωδια της γης ειναι παντα της φωτιας και του νερου ειναι αερας.
vpapadolias
vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1061
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 48
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Παρ Νοε 06, 2009 11:06 pm

Και ναι εχεις δικιο ηρακλη τα αρθρα αυτου του τυπου (μυθοι, σκιες) δεν ειναι κατι πρωτοτυπο. Η λογικη τοτε που τα εγραψα ηταν να κανω κατι πιο ελαφρυ και χιουμοριστικο (μια και συνηθως γραφω βαρια). Ελπιζω να μην απετυχα κι εγω στο χιουμοριστικο του πραγματος.
vpapadolias
vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1061
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 48
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από Heracles V. Την / Το Σαβ Νοε 07, 2009 10:29 am

Όχι, πολύ καλά έκανες και το σκέφτηκες βέβαια. Και με την ευκαιρία να ευχηθώ καλή πορεία στη νέα σου προσπάθεια.
Heracles V.
Heracles V.
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 27/10/2009
Τόπος : κάπου μέσα στο χωρόχρονο

http://cosmo-biology.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από undine Την / Το Δευ Νοε 09, 2009 3:09 pm

Βασιλη,
καλη επιτυχια στο νεο φορουμ!

Να μιλησω για τους Καρκινους..ουτε η σκια μου δεν θελει το κουτσομπολιο, ουτε διαχωριζω τους ανθρωπους ετσι ευκολα σε κατηγοριες. Βασικα απορησα με τον τροπο που αποκαλυπτει τος σκιες των ζωδιων η Γκριν..

undine
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 21/10/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους Empty Απ: Αστρολογία - Τα ζώδια και οι Σκιές τους

Δημοσίευση από fairytale Την / Το Κυρ Ιαν 01, 2012 8:55 am

Καλησπέρα!
Αυτό το κείμενο με τις σκιές των ζωδίων το διάβασα πριν δύο χρόνια αλλά τώρα μόλις έγινα μέλος εδώ του χώρου σας και έχω την ευκαιρία να σας πω ότι το βρήκα εξαιρετικά ακριβές!

Φυσικά δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά και αποδεκτά αυτά τα χαρακτηριστικά, γι αυτό και αποτελούν περιεχόμενο της σκιάς (του χώρου όπου απωθείται ό,τι η συνείδησή μας απορρίπτει).
-Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτά τα στοιχεία που περιγράφετε
αποτελούν το περιεχόμενο του ομαδικού (συλλογικού)
ασυνείδητου κάθε ζωδίου?

fairytale
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1
Ημερομηνία εγγραφής : 01/01/2012

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης