Αστρολογία - Τα ζώδια και οι μύθοι τους

Πήγαινε κάτω

Αστρολογία - Τα ζώδια και οι μύθοι τους Empty Αστρολογία - Τα ζώδια και οι μύθοι τους

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Τετ Οκτ 21, 2009 1:51 am

Τα ζώδια και οι Μύθοι τους

Εισαγωγή

Μελετώντας το ζωδιακό, ανακαλύπτει πολλές φορές κανείς μοτίβα συμπεριφοράς, που συνεχώς επαναλαμβάνονται. Τα μοτίβα αυτά ταιριάζουν σε μορφές πραγματικές ή εικονικές που έχουμε συναντήσει σε διάφορους τομείς της ζωής, στη μυθολογία, τον κινηματογράφο, τα βιβλία. Διαλέγοντας μία συμβολική φιγούρα ο αστρολόγος έχει τη δυνατότητα να περιγράψει με άμεσο τρόπο τα μοτίβα συμπεριφοράς που περιέχουν μέσα τους τα ζώδια.

Με πιο απλά λόγια κάθε ζώδιο θέλει να γίνει κάτι στη ζωή του. Ονειρεύεται τον εαυτό του σε μία συγκεκριμένη κατάσταση και αυτή την κατάσταση προσπαθεί να επιτύχει. Αυτός είναι ο προσωπικός Μύθος του κάθε ζωδίου. Ένας Μύθος που καθοδηγεί το ζώδιο υποσυνείδητα και βοηθά και τους υπόλοιπους από μας να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά του. Τι θα λέγατε λοιπόν να δούμε αναλυτικά το Μύθο του κάθε ζωδίου;

Στο άρθρο που ακολουθεί παρουσιάζεται μία απόδοση των προσωπικών Μύθοι των δώδεκα ζωδίων. Βασιζόμενοι σε δουλειά αστρολόγων – όπως η Λιζ Γκριν - που έχουν αναλύσει τα ζώδια ψυχολογικά, επιλέξαμε κάποιους μύθους με προσοχή, άλλους για τη διαχρονικότητα τους και άλλους γιατί είναι πιο κοντά στις παραστάσεις της εποχής μας. Σαν αναγνώστες, καλείστε να αναγνωρίσετε το δικό σας προσωπικό Μύθο, καθώς και αυτόν του συντρόφου σας και των ανθρώπων που σας ενδιαφέρουν.

Κριός – Ο ιππότης με τη λαμπερή πανοπλία

Η ζωή του Κριού πρέπει να έχει πάντα κάποιο σκοπό. Χρειάζεται μία αποστολή, ένα ιδανικό για να διαπρέψει. Τι στόχος μπορεί να είναι άραγε αυτός; Μα ο καλύτερος από όλους, η προστασία των αδυνάτων. Ποιος σκοπός είναι πιο ευγενικός από την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και την προστασία των φτωχών και των κατατρεγμένων. Για να επιτύχει αυτούς τους στόχους ο Κριός βασίζεται στο ατομικό του θάρρος.. Δεν ενδιαφέρεται για συλλογικές διαδικασίες, διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς. Θέλει τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα στη ζωή και ταξινομεί τα πάντα στη λογική του σωστού και του λάθους.

Ο Κριός πιστεύει ότι είναι ένας ιππότης, που ανήκει στην αυλή του Βασιλιά Αρθούρου. Αφοσιωμένος στο καθήκον, προστατεύει τις δεσποσύνες, έχει καλούς τρόπους, αλλά αναζητά πάντα αυτούς που τον έχουν ανάγκη. Δεν του αρέσουν οι δουλειές της καθημερινότητας. Θέλει να αναλαμβάνει σημαντικά έργα, που δεν μπορεί να τα αναλάβει κανένας άλλος. Στη μάχη έχει πάντα ένα κώδικα τιμής, είναι τίμιος προς τους εχθρούς και γενναιόδωρος με τους φίλους. Θεωρεί τον εαυτό του ξεχωριστό και έτσι θα ήθελε να τον αντιμετωπίζουν και οι άλλοι.

Ταύρος – Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι

Ο δρόμος του Ταύρου είναι ο δρόμος του αισθησιασμού. Ο Ταύρος δεν ενδιαφέρεται για μακρινούς στόχους και υψηλά ιδανικά. Προτιμά να ασχολείται με πράγματα, που βρίσκονται πιο κοντά του, όπως το σώμα του ή τα αντικείμενα που τον περιβάλλουν. Οι ηδονές της καθημερινής ζωής αρκούν για τον Ταύρο. Δεν επιθυμεί σώνει και καλά να έχει αυτός το πάνω χέρι. Αν η γυναίκα του είναι σε ανώτερη κοινωνική τάξη από αυτόν, δεν ενοχλείται καθόλου. Γνωρίζει ότι έχουν κάτι κοινό, την απόλαυση της ηδονής.. Σαν άλλος κηπουρός, γνωρίζει τη θέση του, αλλά γνωρίζει και τις ικανότητες του. Δεν μπλέκεται στη ζωή της αφεντικίνας του, αλλά, αν αυτή είναι γενναιόδωρη προς αυτόν, γιατί να της το αρνηθεί.

Ο Ταύρος ξέρει τις επιθυμίες μιας γυναίκας και ξέρει πώς να την κρατάει κοντά του με την κατάλληλη δόση γενναιοδωρίας. Ζηλεύει αλλά δεν κατακτά, ούτε επιτίθεται όπως ο Σκορπιός. Δελεάζει και λατρεύει το αντικείμενο του πόθου του. Αναζητά το δρόμο της ηδονής και της προσωπικής του έκφρασης. Δεν τον ενδιαφέρουν περαιτέρω διακρίσεις.

Δίδυμοι – Ο μάγος Χουντίνι

Ο δρόμος του Δίδυμου είναι ο δρόμος της αλλαγής. Δε μένει ποτέ στο ίδιο μέρος, αλλάζει εξαφανίζεται. Δεν ασχολείται με το ίδιο κόλπο κάθε φορά. Σε κάθε παράσταση έχει να δείξει κάτι καινούριο. Τους αρέσει να τρομάζει τους θεατές του και να δοκιμάζει τα όρια αντοχής τους. Αποφασίζει με ταχύτητα ποιο τρικ θα δοκιμάσει μπροστά τους. Δοκιμάζει άπειρα ταχυδακτυλουργικά κόλπα, βγάζει πράγματα από το καπέλο του, διασκεδάζει με την έλλειψη παρατηρητικότητας των θεατών, αποσπά την προσοχή τους με λίγο εγγλέζικο σαρκαστικό χιούμορ.

Βλέπει τη μαγεία σαν πρόκληση και σα μία ευχάριστη διασκέδαση. Μοιάζει λίγο με το μαθητευόμενο μάγο, που νομίζει ότι μαγεία είναι κάτι εύκολο και είναι του χεριού του. Γι’ αυτόν όλα είναι ένα κόλπο, μία κατασκευή του μυαλού.

Μια πιο σύγχρονη παραλλαγή του μάγου είναι ο δημοσιογράφος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ο τηλεοπτικός σταρ ξέρει να χειρίζεται το κοινό του. Αυτό δεν κάνουν άλλωστε όλοι οι καταξιωμένοι ηθοποιοί; Αυτό θα ήθελε να κάνει κι ο ίδιος. Βέβαια, καμιά φορά ταυτίζεται υπερβολικά με το ρόλο του και υπερβαίνει τα όρια, αλλά αυτές είναι μόνο εξαιρέσεις. Σε κάθε περίπτωση θα είναι ευχαριστημένος από το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Καρκίνος – Η μεγάλη Μητέρα

Ο δρόμος του Καρκίνου είναι ο δρόμος της φροντίδας. Ο Καρκίνος φροντίζει τους δικούς του ανθρώπους και τους ανθρώπους που τον έχουν ανάγκη. Θέλει να δημιουργήσει μία μεγάλη οικογένεια, που είναι ζεστή και να έχει βαθιές ρίζες. Προσπαθεί να έχει γύρω του παιδιά που παίζουν και φωνάζουν και προπαντός τον έχουν ανάγκη.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή ο Καρκίνος νιώθει χρήσιμος και σημαντικός. Αισθάνεται ότι διαμορφώνει ζωές σαν να ήταν ένας μικρός θεός. Τα προβλήματα αρχίζουν βέβαια όταν οι δικοί του θελήσουν να ανεξαρτητοποιηθούν. Τότε τους γεμίζει ενοχές, για να τους κρατήσει κοντά του. Δεν μπορεί να τους αποχωριστεί, γιατί, αν το κάνει, δε θα έχει πια η ζωή του καμιά σημασία. Δε θα τη χρειάζεται κανείς και δε προστρέχει κανείς σε αυτήν για ασφάλεια και παρηγοριά.

Ένας κίνδυνος που ελλοχεύει είναι η παραπλάνηση του Καρκίνου. Στις ατομικιστικές εποχές που ζούμε είναι πολλοί οι άνθρωποι που προσποιούνται ότι έχουν ανάγκη για να εισπράξουν προσωπικά οφέλη. Αν ο Καρκίνος συναντήσει τέτοιους ανθρώπους, απογοητεύεται τρομερά και γίνεται απόμακρος. Προσκολλάται στη μητρική του οικογένεια και γίνεται ο καλός γιος που κάθεται συνέχεια στο σπίτι και φροντίζει την άρρωστη μάνα.

Λέων – Ο ήρωας με τα χίλια πρόσωπα

Η ζωή για το Λέοντα είναι ένα δράμα. Σκοπός του είναι να αναδείξει την προσωπικότητα του, ώστε να δεχτεί στο τέλος ένα μεγάλο χειροκρότημα. Οι άλλοι ρόλοι είναι χρήσιμοι, γιατί αναδεικνύουν καλύτερα και το δικό του ρόλο. Γι’ αυτό ως ένα σημείο τους αποδέχεται και τους στηρίζει Αν πάνε όμως να γίνουν αυτοί πρωταγωνιστές, θα τον βρουν μπροστά τους. Θα είναι έξαλλος και χωρίς καμία διακριτικότητα θα τους βάλει σίγουρα στη θέση τους.

Ο Λέων έχει ανάγκη από ανθρώπους γύρω του, που να κατανοούν την ανάγκη του για προβολή. Ο ίδιος γνωρίζει τον εαυτό του. Δεν ξέρει ποιος ήρωας τον εκπροσωπεί. Φοράει το ένα πρόσωπο, μετά το άλλο, για να βρει ποιος είναι. Σαν τα μικρά παιδιά γίνεται πότε ο Σούπερμαν και πότε ο Μπάτμαν.

Μια πιο ώριμη παραλλαγή του μύθου του Λέοντα είναι ο ιππότης σε αναζήτηση. Ο ιππότης αυτός έχει συνειδητοποιήσει ότι η προβολή στους άλλους δεν έχει κανένα νόημα. Ο δικός του δρόμος είναι ο δρόμος της αναζήτησης του εαυτού και είναι δρόμος μοναχικός. Ξεκινά λοιπόν την αναζήτηση, χωρίς να προσπαθεί να επιβάλλεται στους άλλους. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ξέρει ότι μοναδικός του αντίπαλος είναι ο εαυτός του.

Παρθένος – Το κυνήγι της αιώνας αυτάρκειας

Ο μύθος της Παρθένου είναι ο μύθος της ανεξάρτητης γυναίκας. Σκοπός της ζωής της Παρθένου είναι να μην έχει ανάγκη κανέναν. Να στηρίζεται στα πόδια της και να πετυχαίνει. Να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και να βγαίνει πιο ώριμη. Να χειρίζεται τις κρίσεις και να βελτιώνει τον εαυτό της. Στις σχέσεις της η Παρθένος δεν μπορεί να επιτρέψει στον άλλο να έχει δίκιο. Αν το κάνει, σημαίνει ότι δεν είναι αυτάρκης, ότι κάποιος άλλος ξέρει περισσότερα για τη ζωή από αυτήν. Γι’ αυτό έχει την τάση να διορθώνει τους πάντες. Βρίσκει πάντα κάτι που έχει ξεφύγει, που θα πρέπει αυτή να το διορθώσει.

Το να είναι η καλύτερη είναι μία ανάγκη επιβίωσης για μία Παρθένο. Δεν είναι μία ανάγκη προβολής, όπως στο Λέοντα. Η Παρθένος ποτέ δε θα περηφανευτεί ότι τα ξέρει όλα. Θα μιλήσει στεγνά και με ευθύτητα ή θα σηκώσει ψηλά τα φρύδια της σε μια ένδειξη ότι βρήκε κάτι στραβό. Αυτό της φτάνει. Δεν ενδιαφέρεται να διορθώσει τους άλλους αλλά να πείσει τον εαυτό της ότι παραμένει πάντα σε ετοιμότητα και σε εγρήγορση. Για ό,τι συμβεί.

Ζυγός – Ο αριστοκράτης της αυλής του Λουδοβίκου του 14ου

Ο Ζυγός είναι ο άνθρωπος που προσέχει πολύ την εμφάνιση του. Αισθάνεται ότι κυκλοφορεί σε μία βασιλική αυλή, που όλοι τον κοιτούν και τον εξετάζουν. Πιστεύει ότι πρέπει να είναι πάντα σωστός και τυπικός, να μην τσακώνεται και να μιλά και να φέρεται συγκαταβατικά προς τους άλλους. Του αρέσει να ζει σε καλαίσθητους χώρους, να εργάζεται σε γραφεία διακοσμημένα με υψηλό γούστο, να βγαίνει στα πιο καλά εστιατόρια, να αγοράζει τα πιο σύγχρονα γκάτζετ. Βρίσκεται πάντα μέσα στις πιο μοδάτες παρέες και απολαμβάνει το στυλ και την ομορφιά σαν ένα αυτοσκοπό.

Στις σχέσεις, όταν βλέπει ότι έχει επιτευχθεί μία συγκεκριμένη ισορροπία, αποφεύγει να τη διαταράξει. Αποφεύγει τις ακραίες συναισθηματικές αντιδράσεις, τις φωνές και τα ξεσπάσματα. Προτιμά να μένει μακριά από τις αντιθέσεις και να διατηρεί τα πάντα γύρω του ήρεμα, ευχάριστα και αρμονικά.

Μία παραλλαγή του μύθου του Ζυγού είναι η Σκάρλετ Ο’ Χάρα.. Η Σκάρλετ έχει μεγαλώσει μέσα στο στυλ. Είναι καλομαθημένη, αλλά βαριέται. Προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή με διάφορα μέσα. Αλλάζει τους εραστές της, προκαλεί αντιζηλίες και διασκεδάζει όταν βλέπει ανθρώπους σε δύσκολη θέση. Μέσα από την πρόκληση αισθάνεται ότι είναι αρεστή. Στο τέλος όμως καταλήγει πάντα δυστυχισμένη.

Σκορπιός – Ο μύθος της Μάτα Χάρι

Ο Σκορπιός νιώθει ευχαρίστηση όταν αποκαλύπτει μυστικά. Όταν κάνει σχέσεις παράφορες, επικίνδυνες, καταστροφικές. Η καταστροφή τον ελκύει κι ο κίνδυνος τον ερεθίζει. Τριγυρίζει στα νυκτερινά στέκια γεμάτος μυστήριο. Μαγνητίζει τους επίδοξους εραστές του, αλλά τους προκαλεί και φόβο, καθώς αντιμετωπίζουν το άγνωστο. Κινείται με χάρη φιδιού που σε μαγνητίζει πριν σου επιτεθεί.

Οι γύρω του δε μένουν ποτέ σε ησυχία. Κάτι κάνει πάντα, κάτι ανακατεύει, για να δημιουργεί καταστάσεις. Ζει σε ένα κόσμο αδίστακτο, που παραμονεύει, επιτίθεται και δολοφονεί. Δεν τρομάζει όμως. Ευχαριστιέται την ένταση και τις δολοπλοκίες. Παίζει με τις μεγάλες δυνάμεις, κινείται σε διπλά ταμπλό, χειρίζεται τις έριδες και νιώθει την ένταση της στιγμής και την κρισιμότητα των αποφάσεων.

Ο Σκορπιού απεικονίζεται επίσης και στη μορφή της συγγραφέως Βιρτζίνια Γουλφ. Η Βιρτζίνια είναι η καταθλιπτική συγγραφέας, που, ενώ το αίμα της βράζει, αργοπεθαίνει σε ένα μικροαστικό γάμο. Η καταπίεση την οδηγεί στην αυτοκτονία, αφού όμως πρώτα έχει καταστρέψει και τους άλλους γύρω της. Υπονομεύει τον ανδρισμό του άντρα της και στρέφει τα παιδιά της εναντίον του. Στρέφει το κεντρί της απέναντι στους ίδιους τους αγαπημένους της και μετά αυτοκτονεί και η ίδια.

Τοξότης – Ο ερωτιάρης πατέρας των θεών Δίας

Ο Δίας είναι ένας ο πιο άπιστος θεός των αρχαίων Ελλήνων. Ζει μία ζωή γεμάτη προκλήσεις, διασκέδαση και ερωτισμό και επιπλέον χωρίς καμία δέσμευση.. Εμφανίζεται μεγαλοπρεπής στις συγκεντρώσεις των θεών, δήθεν σα θεματοφύλακας των νόμων του βασιλείου. Μεταξύ τους όλοι οι θεοί ξέρουν όμως για τα παραστρατήματα του.

Ο Τοξότης κινείται κι αυτός σαν άριστος ηθοποιός. Διατηρεί εξωτερικά την άψογη κοινωνική του εικόνα, αλλά, όταν δεν τον βλέπουν, κυνηγάει με κάθε ευκαιρία την ερωτική του ευχαρίστηση. Τον ελκύει ιδιαίτερα το ξένο και δεν αφήνει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Δραστηριοποιείται κοινωνικά και δείχνει ευγενής. Μιλάει σε όλους με ύφος δασκάλου και διευθυντή, όλοι όμως ξέρουν λίγο πολύ ότι πίσω από αυτήν την εικόνα κρύβεται ένας πονηρός ερωτιάρης.

Ένα άλλο σύμβολο του Τοξότη είναι κι ο Κένταυρος Χείρων. Ο Χείρων συμβολίζει τον Τοξότη, που έχει φτάσει σε μεγάλη ηλικία. Οι εμπειρίες έχουν βαρύνει πάνω του και του έχουν δώσει μεγάλη σοφία. Το σώμα του υποφέρει από χρόνιες αρρώστιες για πράγματα που είχε κάνει στα νιάτα του. Έχοντας μεγαλώσει, αντιμετωπίζει τους άλλους σαν να ήταν παιδιά του. Αυτά καλείται να τα διδάξει για το πώς πρέπει να ζουν από δω και πέρα τη ζωή τους.

Αιγόκερως – Ο πολιτικός που αλλάζει τη χώρα

Σκοπός του Αιγόκερω είναι να οργανώνει. Αναδιατάσσει το περιβάλλον, διαφοροποιεί τους ανθρώπους και εξετάζει τις δομές των πραγμάτων. Βασιζόμενος στη σκληρή δουλειά, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να βελτιώσει τα πράγματα και να τα αφήσει σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι τα βρήκε.

Ο Αιγόκερως δεν περιμένει βοήθεια από κανένα. Στηρίζεται στον εαυτό του, τη θέληση του και τη γνώση που έχει αποκομίσει από τη ζωή. Δε βασίζεται σε θεωρίες αλλά στην εμπειρία της ζωής. Δε βιάζεται ούτε είναι υπερβολικά ενθουσιώδης. Προγραμματίζει προσεκτικά και περιμένει πάντα την κατάλληλη στιγμή.

Είναι και ιδεαλιστής και ρεαλιστής. Από τη μια θέλει να αλλάξει τον κόσμο κι από την άλλη ξέρει ότι αυτά τα πράγματα δε γίνονται με λόγια. Γι’ αυτό διαλέγει προσεκτικά τις κινήσεις που πρόκειται να κάνει. Χρησιμοποιεί τους κανόνες όσο χρειάζεται για να μην τον πιέζουν οι κοινωνικές απαιτήσεις. Συναλλάσσεται με τους άλλους και μέσα από αυτή τη συναλλαγή κερδίζει χρόνο για την επίτευξη του ατομικού του στόχου. Στο τέλος επιτυγχάνει το στόχο του και αλλάζει την κοινωνία.

Υδροχόος – Ο αφοσιωμένος επιστήμονας

Ο Υδροχόος ονειρεύεται να αποκτήσει την κρυμμένη γνώση της φύσης. Σαν τον πυρηνικό επιστήμονααφοσιώνεται χρόνια και χρόνια στη μελέτη της επιστήμης, μέχρι να ανακαλύψει μία μικρή λεπτομέρειες που αλλάζει τη ζωή όλου του κόσμου. Η γνώση που επιδιώκει ο Υδροχόος θυμίζει λίγο το κουτί της Πανδώρας. Στο κουτί αυτό περιέχεται όλη τη γνώση του κόσμου. Αν τολμήσει και το ανοίξει κανείς όμως, θα εξαπολύσει καταστροφικές ασθένειες σε όλο τον κόσμο.

Ο Υδροχόος βάζει την προσωπική του ζωή μετά από το έργο του. Η προσωπική του ζωή δεν είναι και τόσο ιδανική. Η σύζυγος τον περιμένει για χρόνια να γυρίσει στο σπίτι του. Εκείνος όμως είναι πιστός στο έργο του και δεν παρασύρεται από το συναίσθημα. Προέχει το καθήκον του προς την ανθρωπότητα.

Ο Υδροχόος έχει στο νου του ένα σκοπό και ξεχνά την ανθρώπινη διάσταση της ζωής. Η αλήθεια του δε γίνεται ποτέ πραγματικά αντικειμενική. Γιατί δεν τη νιώθει κανένας. Είναι απλά μία φράση, ένα συμπέρασμα. Έτσι, ο Υδροχόος αποξενώνεται από όσους θέλουν τη ζωή τους να τη ζουν σαν κανονικοί άνθρωποι. Με έρωτες, μίση, πάθη και εγωισμούς. Με ακρότητες και λάθη.

Ιχθύς – Η παρεξηγημένη μεγαλοφυία

Δουλειά του Ιχθύ είναι να συλλαμβάνει ιδέες. Πρωτότυπες ιδέες - οι περισσότερες από αυτές όμως δυστυχώς ανεφάρμοστες. Ο ίδιος δεν απελπίζεται. Προτιμά να ονειρεύεται παρά να ασχολείται με τα καθημερινά ζητήματα. Αυτά είναι πράγματα τετριμμένα και το μόνο που καταφέρνουν είναι να του κλέβουν τον πολύτιμο χρόνο του.

Στις καταστάσεις ο Ιχθύς αποφεύγει να εμπλέκεται. Δεν ξεχωρίζει από τους γύρω, δεν παίρνει θέση, δεν τοποθετείται. Μαζί του κανείς δεν ξέρει αν αυτό που κάνει είναι καλό ή κακό. Ακόμα κι αν εξωθήσει κανείς τα πράγματα εκείνος δεν αντιδρά. Σαν τον χαμαιλέοντα μένει καλυμμένος στην ασφάλεια της ανωνυμίας του και δεν παίρνει ποτέ επίσημη θέση.

Ο Ιχθύς εκφράζεται επίσης κι από το σύμβολο της γοργόνας. Η γοργόνα είναι μισή άνθρωπος και μισή νερό. Από τη μέση και πάνω δείχνει άνθρωπος κι έτσι δείχνει συνήθως στους άλλους. Από τη μέση και κάτω όμως είναι ψάρι και προέρχεται από τα βάθη του απέραντου ωκεανού. Μισή άνθρωπος και μισή ψάρι η μικρή γοργόνα δυσκολεύεται κι η ίδια να διαχωρίσει τα δύο μέρη της πόσο μάλλον που δυσκολεύει και τους άλλους να την καταλάβουν.

Επίλογος

Η δεξαμενή των συμβόλων της μυθιστορίας είναι απέραντη και αχανής. Τα σύμβολα που μπορεί να διαλέξει κανείς για κάθε ζώδιο αμέτρητα. Καμιά φορά μία εικόνα μιλά όσο χίλιες λέξεις. Κι έχοντας στο νου μας τις συμβολικές εικόνες του κάθε ζωδίου, μπορούμε καμιά φορά να κατανοήσουμε καλύτερα τη συμπεριφορά του, παρά αν αναφέραμε τις χίλιες μύριες ιδιότητες του.

Βιβλιογραφία
Λιζ Γκριν, Αστρολογία για Ερωτευμένους, 2004, Πύρινος Κόσμος

Σημείωση: Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Ζωή και Ζώδια. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του εντύπου ή του συγγραφέα.
vpapadolias
vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1061
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 48
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης