Κάνοντας μία ανασκόπηση για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω (Μέρος ΙΙΙ)

Πήγαινε κάτω

Κάνοντας μία ανασκόπηση για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω (Μέρος ΙΙΙ) Empty Κάνοντας μία ανασκόπηση για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω (Μέρος ΙΙΙ)

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Δευ Οκτ 07, 2013 9:47 pm

(το παρακάτω είναι μετάφραση, διασκευή και προσαρμογή στη σημερινή περίοδο εργασίας που κατατέθηκε από το γράφοντα στη Mayo School of Astrology το 2011)

Αν και υποσχεθήκαμε στο 2ο μέρος να συμπεριλάβουμε τις όψεις του Πλούτωνα, μεσολάβησε τελικά η ιστορική αναδρομή ( https://newageastrology.forumgreek.com/t1009-topic ) κι έτσι επανερχόμαστε στο 3ο μέρος τελικά να δούμε τις όψεις αλλά και κάποιους χάρτες που αφορούν την πρόβλεψη μας.

Όψεις

Οι τελευταίες παράγραφοι του 1ου μέρους ( https://newageastrology.forumgreek.com/t1008-topic ) μας οδηγούν στο να εξετάσουμε τις όψεις του Πλούτωνα, καθώς γίνεται αναφορά στην αντίδραση που γεννά προς τον Πλούτωνα και την οικονομική κρίση ο πλανήτης Ουρανός (ξεσηκωμός, διαδηλώσεις). Οι όψεις των εξωκρόνιων πλανητών επηρεάζουν το αποτέλεσμα της διέλευσης του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Μεταξύ του 2008 και του 2024 ο Πλούτωνας θα πραγματοποιήσει σημαντικές όψεις, όπως αυτή με τον Κρόνο (τετράγωνο 2008-2010, εξάγωνο 2012-2014 - όπως και αμοιβαία υποδοχή - και σύνοδο το 2020), με τον Ουρανό (τετράγωνο από το 2011 ως το 2017), με τον Δία (τρίγωνο 2011-2012 και αντίθεση το 2013).

Οι όψεις αυτές μας προδιαθέτουν για μία αρχή που χαρακτηρίζεται από από-επένδυση και ανταγωνισμό μεταξύ εθνικών κρατών και μονεταρισμού. Οι κερδοσκόποι δείχνουν να μοιάζουν αρκετά με τους τρομοκράτες, καθώς και οι δύο στοχεύουν στην υπονόμευση των εθνών-κρατών. Αυτό θα οδηγήσει σε διλήμματα (τετράγωνο) για το αν θα πρέπει να υπάρχει κρατικός έλεγχος κεφαλαίων (κράτος) ή θα πρέπει το κράτος να γίνει πιο ευέλικτο και πιο ελκυστικό στις διεθνείς αγορές, επιβάλλοντας σκληρά οικονομικά μέτρα. Αν επιλεγεί το 2ο , οι άνθρωποι θα αρχίσουν να διαμαρτύρονται (Ουρανός) εναντίον των μέτρων της φτώχιας, η διαφθορά θα αποκαλυφθεί (Ουρανός/Πλούτωνας=αποκάλυψη διαφθοράς και μυστικών) καθώς και οι μυστικές συμφωνίες των τυχόν διαπλεκομένων πόλων της εξουσίας. Η οικονομία θα μπορούσε να εκτροχιαστεί (Ουρανός/Πλούτωνας=ξαφνικές εκρήξεις, αναθεωρήσεις στα οικονομικά μεγέθη) και κανένας δε θα μπορούσε να κάνει πρόβλεψη οικονομική. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει η ανάγκη διατύπωσης νέων οικονομικών θεωριών (Ουρανός/Πλούτωνας).

Σαν αντίδραση θα μπορούσαν να υπάρξουν προσπάθειες να ενοποιηθεί το κεφάλαιο μέσω συγχωνεύσεων (Δίας στον Ταύρο/Πλούτωνας) ή να γίνουν επενδύσεις στη Γη (Δίας στον Καρκίνο/Πλούτωνας), αλλά ως μέγιστο επίτευγμα του κράτους θα μπορούσε να θεωρηθεί το να μαζέψει τα χρήματα από την αγορά για να πληρώσει τα δάνεια του. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με εθνικοποίηση τραπεζών (παίρνει τα ιδιωτικά κεφάλαια), με τη φορολόγηση τους ή με κάποιο άλλο τρόπο. Οι υπουργοί οικονομικών θα αποκτήσουν πολύ μεγάλη δύναμη και θα δρουν ως δικτάτορες, όπως την εποχή του Κολμπέρ και του Λουδοβίκου του 14ου .

Μία ενδιαφέρουσα εφαρμογή θα μπορούσε να δει κανείς στις διάφορες μυστικές ή εσωτερικές ομάδες που θα αποφάσιζαν να αποκαλυφθούν (Ουρανός/Πλούτωνας) και να εμπλακούν στην πολιτική ή το δημόσιο βίο ή να εμφανιστούν μέσω ξαφνικών γεγονότων. Ένα παράδειγμα ήταν η μαζική δολοφονία στη Νορβηγία.

Η σύνοδος Κρόνου/Πλούτωνα το 2020 θα είναι πολύ σημαντική. Θα μπορούσε να εγκαθιδρύσει ένα νέο είδος κράτους, παρόμοιο με το 1518 όταν έγινε τελευταία φορά αυτή η σύνοδος στον Αιγόκερω. Αυτό που αναμένουμε θα ήταν ο απόλυτος έλεγχος κεφαλαίων και της οικονομίας όπως γινόταν τότε στην Ισπανική Αυτοκρατορία.

Θα συνεχίσουμε τώρα με την εξέταση του τι θα φέρει η διέλευση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω σε κάποιες σημαντικές χώρες του κόσμου αλλά και η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω για τις συντεταγμένες τους. Σε αυτό το μέρος της εργασίας θα ασχοληθούμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίδραση σε μεγάλα κράτη

Ηνωμένες Πολιτείες

Οι 5 πλανήτες στον Καρκίνο και οι 8 στα παρορμητικά ζώδια φέρνουν μεγάλες αλλαγές στα οικονομικά και τη διεθνή εικόνα της χώρας. Ευαίσθητες μοίρες η 3η, 5η, 13η και 24η του Καρκίνου με όψεις που αντιστοιχούν στην Αφροδίτη, το Δία, τον Ήλιο και τον Ερμή και που θα μπορούσαν να φέρουν καταρχήν οικονομικά προβλήματα σε συμμάχους, δυσκολίες στην οικονομική διπλωματία, μείωση του ρυθμού ανάπτυξης, του εμπορίου και των εξωτερικών επενδύσεων παράλληλα με προκλήσεις από συμμάχους που αλλάζουν συμπεριφορά (π.χ. Τουρκία). Αλλαγές στην εκπαίδευση και τα μέσα ενημέρωσης, εξαγορές, λογοκρισία, επίδραση από λόμπυ, μείωση της εξουσίας του προέδρου ακόμη και μία πιθανή προεδρική παραίτηση.
Πόλεμος ή εισβολή δεν μπορούν να αποκλειστούν (ειδικά όταν πληγεί ο Ήλιος) ούτε και κάποιου είδους πραξικόπημα ή εξουσίες εκτάκτου ανάγκης στην κυβέρνηση. Κάποιου είδους απειλή στο κοινοβούλιο, σκάνδαλα με γερουσιαστές, ηλικιακή ανανέωση, βρώμικςο πόλεμος μεταξύ μελών του κοινοβουλίου. Οι πιο μεταγενέστερες όψεις με τον Κρόνο και τον Χείρωνα θα μπορούσαν να φέρουν αλλαγές στη νομοθεσία και το κοινοβουλευτικό σύστημα και να δημιουργήσουν μία εθνική ντροπή από γεγονότα που θα ενοχλούν γιατί η Αμερική θα φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να προστατεύσει τους δικούς της ανθρώπους. Γέννηση νέων τραπεζών ή σύλληψη μαύρου χρήματος είναι ακόμη μες την ατζέντα.

Image hosted by servimg.com

Κοιτώντας τώρα το χάρτη εισόδου του Πλούτωνα τον βλέπουμε στον 3ο οίκο σε σύνοδο με την Αφροδίτη και το Δία. Είναι σχεδόν γωνιακός, με σκληρές όψεις και με τις 4 γωνίες. Από αυτά συνάγουμε ότι θα υπάρχει επίδραση σε μεταφορές, αυτοκινητοβιομηχανίες, βιομηχανίες τύπου και μέσω ενημέρωσης, στην οικονομία γενικά (Αφροδίτη), τις επενδύσεις (Δίας), την ανάπτυξη (Δίας/Αφροδίτη), τις εξωτερικές σχέσεις (Αφροδίτη), την διακυβέρνηση και την εικόνα του κράτους προς τα έξω.

Μία συμμαχία εκδοτών (3ος οίκος) με δεξιούς συντηρητικούς (ο Δίας στον 4ο ) μας παραπέμπει στο ήδη γνωστό Tea Party και συγκροτήματα ανάλογα με το Fox News, που θα διεξάγουν βρώμικο υπονομευτικό πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση.

Ο Κρόνος και η Σελήνη στον 12ο παραπέμπουν επίσης σε ζητήματα του συστήματος υγείας.
Ωστόσο ο Ήλιος στον Υδροχόο και ο Ωροσκόπος Ζυγός αφήνουν κάποιες ελπίδες για προοδευτικές ηγεσίες και συμβιβαστικές ή διπλωματικές λύσεις.

Image hosted by servimg.com

Ηνωμένο Βασίλειο (χάρτης από skyscript)

Image hosted by servimg.com

Οι διελεύσεις αργών πλανητών από τις γωνίες του χάρτη υποδεικνύουν προβλήματα με ξένες χώρες αλλά και με εγχώριες ή κρατικές υποθέσεις, τον αρχηγό του κράτους, τη βασίλισσα και το λαό. Μερικά οφέλη θα μπορούσαν να υπάρχουν για τους επενδυτές στην οικονομία, αλλά όχι στην αρχή της περιόδου που θα διανύσουμε.

Η αλληλουχία των πλανητών που θα υποστούν όψη από τον Πλούτωνα, (Ουρανός, Πλούτωνας, Ωροσκόπος, Ακμή 4ου οίκου, Ήλιος, Άρης, Ποσειδώνας, Σελήνη) δείχνει πιθανές απειλές για τη διεθνή εικόνα της χώρας, την ανοχή στους ξένους και τις άλλες κουλτούρες. Θα μπορούσαν να υπάρχουν λιγότεροι πόροι για την υγειονομική περίθαλψη ή μεγαλύτερη έχθρα για τους μετανάστες, σκάνδαλα που εμπλέκονται θέματα υγείας (π.χ. ο πρόσφατος θάνατος της Amy Winehouse) και αναδιαρθρώσεις στις τράπεζες, το χρηματιστήριο ή σε δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις. Οι εφημερίδες ή το ραδιόφωνο θα μπορούσαν να εμπλακούν σε σκάνδαλα που θα περιέχουν παράνομη δραστηριότητα (π.χ. υπόθεση Μέρντοχ).

Στη συνέχεια θα μπορούσαν να προκύψουν προβλήματα με τις εξωτερικές υποθέσεις, κάποια απειλή για την διεθνή εικόνα της χώρας, κάποια προσβολή στο image της και αμφισβήτηση της τρέχουσας αντίληψης του τι είναι αυτό που ενώνει τους Βρετανούς. Η χώρα θα μπορούσε να γίνει πιο εσωστρεφής. Πιθανά προβλήματα στη συγκομιδή θα μπορούσαν να υπάρξουν επίσης. Η ανάπτυξη της μεγάλης ιδιοκτησίας θα μπορούσε να απορροφήσει τους μικρούς αγρότες με πυρκαγιές ή άλλες καταστροφές στη γεωργία, που θα συμβαίνουν παράλληλα. Το κόμμα της αντιπολίτευσης θα μπορούσε να αλλάξει, να γίνει πιο οπορτουνιστικό και να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Σκάνδαλα, υπερβολική εξουσία του πρωθυπουργού, φυσικές καταστροφές ή μια κοινοβουλευτική κρίση είναι επίσης ενδεχόμενα που δεν μπορούν να αποκλειστούν. Ως διέξοδος θα μπορούσε να υπάρξει μια στροφή προς τον οικονομικό ιμπεριαλισμό. Θα μπορούσαν να διεξαχθούν μεγάλες εξαγορές και να δημιουργηθούν μεγάλα χρέη. Η νοοτροπία των καταναλωτών στη Βρετανία θα μπορούσε να αλλάξει και μαζί θα μπορούσε να αλλάξει και η διαφήμιση. Μια απειλή για τη Βασίλισσα, είτε την ίδια είτε το θεσμό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως απειλή για το έθνος.

Η είσοδος (Ingress) του Πλούτωνα για τις συντεταγμένες της Βρετανίας βλέπει τον Πλούτωνα στον 2ο οίκο σε συνδυασμό με την Αφροδίτη και τον Δία. Αυτό έχει να κάνει με την κατανάλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας. Ο ανερχόμενος Σκορπιός σηματοδοτεί μια εικόνα προς τους άλλους ότι τα πράγματα στη Βρετανία είναι δύσκολα. Η σύνοδος Κρόνου / Σελήνης, που βρίσκεται εκατέρωθεν του Μεσουρανήματος σηματοδοτεί μια συντηρητική νότα (αν και η Παρθένος θα μπορούσε να συμβολίζει και την εμπλοκή της εργατικής τάξης).

Image hosted by servimg.com

Ο Ουρανός στους Ιχθείς στον 4ο οίκο δείχνει γενικά μία ταραχή στις τάξεις του λαού και της αντιπολίτευσης.

Ευρωπαϊκή Ένωση (επίσημη ύπαρξη 1 Ιανουαρίου του 1958, στις Βρυξέλλες, 00:00 σύμφωνα με τον Nick Campion)

Image hosted by servimg.com

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει με βάση τις διελεύσεις να αντιμετωπίσει μια κρίση ταυτότητας (Πλούτωνας σε όψη με τον 10η μοίρα του Ήλιου). Ωστόσο, θα μπορούσε να αλλάξει με επιτυχία την οικονομία της όπως δείχνει ως το τρίγωνο με τη Σελήνη. Η 2η μοίρα του Πλούτωνα (ομαδική εργασία, "θανατηφόροι φίλοι"), η 4η του Ποσειδώνα (το όνειρο για κοινά οικονομικά), η 8η του Βόρειου Δεσμού (ευκαιρίες σε ένα νέο άγνωστο πολιτικό τοπίο) και η 28η του Δία (επενδύσεις) θα επηρεαστούν επίσης.

Όσον αφορά την είσοδο (Ingress) ο χάρτης είναι αρκετά παρόμοιο με εκείνον της Μεγάλης Βρετανίας με την εξαίρεση της Σελήνης η οποία είναι στον 9ο οίκο του χάρτη, αλλά εξακολουθεί να είναι δίπλα στο Μεσουράνημα. Έτσι, δεν έχουμε πρακτικές διαφορές.

Image hosted by servimg.com

Ρωσία (Δεκέμβριος 25,1991,5:19 μ.μ., Μόσχα, AstrologyWeekly και Andrian Duncan)

Image hosted by servimg.com

Τα θέματα της Ρωσίας θα είναι κυρίως πολιτιστικά (Αιγόκερως, 5ο οίκος, stellium). Θέματα ταυτότητας (1ος οίκος), χρηματοδότησης κατοχής γης ή εκτροφής ζώων (4ος) θα επηρεαστούν, αυτή τη φορά όμως θετικά σε αντίθεση με τους προηγούμενους χάρτες (Θετικές όψεις Πλούτωνας με Σελήνη, Δία, Πλούτωνας και Αφροδίτη). Η κεντρική κυβέρνηση θα γίνει πιο ισχυρή, καθώς ο Πλούτωνας σχηματίζει τρίγωνο με τον Μεσουράνημα.

Ο χάρτης εισόδου έχει Άρη στον 7ο οίκο και δείχνει τις συγκρούσεις και τους πολέμους (π.χ. ο πόλεμος στη Γεωργία), ενώ ο Πλούτωνας σε σύνοδο με την Αφροδίτη και το Δία σε ένα 1ο  οίκο που βρίσκεται στον Τοξότη δείχνει επέκταση και ένα επιθετικό πρόσωπο προς τον υπόλοιπο κόσμο και που θα σχετίζεται με οικονομικές επενδύσεις (βλέπε "Gazprom" και οικονομικό ιμπεριαλισμό). Το stellium στον 2ο οίκο υποδεικνύει μια πιθανή αύξηση του εθνικού εισοδήματος. Σελήνη και Κρόνος παραμένουν το ίδιο όπως στις άλλες δύο χώρες που εξετάσαμε.

Image hosted by servimg.com

Στο επόμενο και τελευταίο μέρος προβλέψεις για την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Γερμανία...
vpapadolias
vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1061
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 48
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης