Κάνοντας μία ανασκόπηση για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω (Μέρος Ι)

Πήγαινε κάτω

Κάνοντας μία ανασκόπηση για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω (Μέρος Ι) Empty Κάνοντας μία ανασκόπηση για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω (Μέρος Ι)

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Τρι Αυγ 20, 2013 3:11 am

Καθώς ζούμε το 2012 μερικές από τις επιρροές του Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι ήδη εμφανείς. Η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω το 2008 συνδέθηκε με την κατάρρευση της Lehman Brothers. Μεγάλες εταιρείες όπως η Chrysler ή άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ άρχισε να καταρρέουν. Κρίση στη συνέχεια εξαπλώθηκε στην Ευρώπη με τα περιστατικά με τις τράπεζες στην Αγγλία και την Ολλανδία. Η αρχή της εισόδου του Πλούτωνα στον Αιγόκερω έδειξε ότι ο σκοπός του πλανήτη της αναγέννησης θα πρέπει πρώτα να είναι μεγάλα ιδρύματα, εταιρείες, κράτη και οργανισμούς γενικά με πολύπλοκη διαχείριση. Όλα συμβολίζονται από το ζώδιο του Αιγόκερω.

Κάθε μεγάλος οργανισμός κλίμακας με αρκετά πολύπλοκο σύμπλεγμα γραφειοκρατίας (Αιγόκερως) που εμποδίζει την οργάνωση του από την γρήγορη προσαρμογή για να επιβιώσει (Πλούτωνας) θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκπαιδευμένη να συμβιβάζεται με τους κανόνες (Αιγόκερως), αλλά με μικρό βαθμό ενοποίησης στο επίπεδο του λαού (Καρκίνος), η ΕΕ χτίστηκε σε μια μεγάλη γραφειοκρατική διοίκηση και όλες οι αποφάσεις της ακολουθούν τις διαδικασίες και τις διαδικασίες της ομόφωνες αποφάσεις. Αυτό δημιούργησε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν είναι σε θέση να προσαρμόζεται γρήγορα και είναι απρόθυμη να προσφέρει την αλληλεγγύη, πράγμα που έγινε εμφανές στην πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση.
Από την άλλη πλευρά ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω ενισχύει το ρόλο των νομισματικών Ιδρυμάτων (Πλούτωνας). Χρησιμοποιώντας την οικονομία, ζητούν μεγαλύτερη επιρροή και πολιτική δύναμη (που συμβολίζεται από Αιγόκερω). Moody S & P και Fitch είναι πλέον σε θέση να κλείσουν ολόκληρες οικονομίες (όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία). Ακόμα και οι ΗΠΑ δεν μένει μακριά από τα δόντια τους. Τα Νομισματικά Ιδρύματα δείχνουν αλαζονεία και παίζουν με τις οικονομίες για δικό τους κέρδος (βλ. έρευνα του αμερικανικού Κογκρέσου για το ρόλο της Goldman Sachs για την απόκτηση κερδών με CDS). Από την άλλη πλευρά, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενισχύει τον πολιτικό ρόλο της και αναλαμβάνει τις ευθύνες του ευρώ που δεν παίρνουν οι χώρες μέλη, όπως είδαμε και μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της.

Μια άλλη εκδήλωση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι η υποβάθμιση των στελεχών και των ανθρώπων της εξουσίας. Ο CEO της Goldman Sachs αναγκάστηκε να υποστεί μια έρευνα από το αμερικανικό κογκρέσο, τα στελέχη της AIG πήραν τεράστια μπόνους παρά την κρίση αλλά εισέπραξαν και τον ανάλογο χλεαυσμό. Πολιτικά σχήματα στην Ελλάδα, τη Βρετανία και την Ιταλία αποδείχθηκε ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Ο Μπερλουσκόνι αποκαθηλώθηκε εντελώς μετά από δύο δεκαετίες επαίνους από τους συμπολίτες του. Στην Ελλάδα τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα γκρεμίστηκαν.
Οικονομική κρίση, τα σκάνδαλα, η υποβάθμιση των δημόσιων προσώπων, οι μεγάλες χώρες να μην μπορούν να προσαρμοστούν αρκετά γρήγορα στο νέο κόσμο, όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι η γενική εικόνα του Πλούτωνα στον Αιγόκερω.
Περαιτέρω ανάλυση

Εάν αυτό είναι μια εισαγωγή του Πλούτωνα στον Αιγόκερω μια πιο προσεκτική εξέταση των αστρολογικών λέξεων-κλειδιών θα μπορούσε να βοηθήσει αποκαλύψει περισσότερες δυνατότητες.

Στον παρακάτω πίνακα υπάρχουν λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τον Πλούτωνα σε συνδυασμό με αυτά του Αιγόκερω. Από αυτόν τον πίνακα θα έχουμε περισσότερους συνδυασμούς και ιδέες.

Πλούτωνας
Εξουσία
Επιβίωση
Μετασχηματισμός
Αναγέννηση
Καταστροφή και ανανέωση
Θάνατος
Γέννηση
Φύλο
Ζήλια
Kτητικότητα
Ιδεοληψίας
Εστίαση
Έλεγχος
Πρωτόγονη Ενέργεια
Αναστάτωση
Βάθος
το υποσυνείδητο
Κρυμμένου Θησαυρού
Οικονομικών
Το Απόκρυφο
Ταμπού

Αιγόκερως
Πρακτικός
συνετός
εργατικός
φιλόδοξος
πειθαρχημένη
ασθενής
προσεκτικός
συμβατικός
άκαμπτος
τον έλεγχο
δομημένος
νηφάλιος
φιλάργυρος
δικτατορικός
παραδοσιακός
κοσμικός
οργανωμένος
επαγγελματικός
αυτό-άρνηση
«Σπαρτιάτης»

Φυσικά αυτό καλύπτει μόνο κάποιες εκδηλώσεις του πλανήτη. Υπάρχουν περισσότερες λέξεις-κλειδιά για να προσθέσετε όπως τα ηφαίστεια για την αλλαγή στη μετατόπιση των τεκτονικών πλακών που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα (πλάκες = Αιγόκερω, Πλούτωνας = μετατόπιση), πυρηνικά ατυχήματα, όπως εκείνο της Ιαπωνίας (Πλούτωνας / Ουρανός τετράγωνο), της τρομοκρατίας ή του οργανωμένου εγκλήματος (Πλούτωνας) που μάχεται με το κράτος (Κρόνος) ή ανακάλυψη νέων πετρελαίου ή φυσικού αερίου πόρων (π.χ. Κύπρος).

Με βάση τον πίνακα μπορούμε να προβλέψουμε τα πράγματα όπως ισχυρές προσωπικότητες με λιγότερη συμπόνια (π.χ. μεγάλες εταιρείες που δοκιμάζουν φάρμακα στα παιδιά της Αφρικής), παγκόσμιες αλλαγές και ανακατατάξεις, μια πορεία προς μια παγκόσμια (αλλά και «Σπαρτιατική») οικονομία με την παγκόσμια περικοπές δαπανών.
Μπορούμε να υποθέσουμε οι άνθρωποι θα πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να επιβιώσουν, να γίνει πιο επαγγελματίες, πειθαρχημένοι και συνεπείς, αλλά μπορούμε επίσης να φανταστούμε ότι θα είναι πιο διστακτικοί στο να αλλάξουν, προτιμώντας ισχυρούς ηγέτες, προτιμώντας την ασφάλεια της εξουσίας. Μια πορεία σταδιοδρομίας μέσω αλλαγής εταιρειών ή εξόδου στο εξωτερικό για να έχουμε ένα πλούσιο βιογραφικό, που ήταν το μοτίβο με τον Πλούτωνα στον Τοξότη, δεν θα πρέπει να το δούμε πλέον να αποτελεί προτεραιότητα. Και θα αντικατασταθεί από την αφοσίωση στον ένα και μόνο εργοδότη.

Η παράδοση θα παίξει επίσης σημαντικό ρόλο, καθώς οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στην παραδοσιακή οικονομία, τη γεωργία, για παράδειγμα. Η οργάνωση όμως θα μπορούσε να εισβάλει σε πεδία που δε φανταζόμασταν πριν, π.χ. στην οργάνωση της ίδιας της πτώχευσης, στην οργανωμένη καταστροφή του κράτους πρόνοιας (που συνδέεται με τον Καρκίνο) ή την οργανωμένη απορρόφηση πόρων από τον κόσμο (εκμετάλλευση) ή την οργανωμένη καταπίεση των ανθρώπων (δηλαδή την διάλυση των κοινωνικών δικτύων, τα οποία συμβολικά συνδέονται με Τοξότη ). Και βέβαια ακόμη και σε περιορισμούς της αγροτικής παραγωγής, όπως βλέπουμε σήμερα. Οδηγούμενοι σε μία νομολογία τύπου Βυζαντίου, όπου τα πάντα από το σπόρο και την έκταση που δικαιούται καθείς να καλλιεργήσει θα ορίζονται από το κράτος.

Η σεξουαλική επαφή μπορεί επίσης να γίνει πιο αρχέγονη και πιο αποφασιστική, μειώνοντας την ελεύθερη ανταλλαγή και τις πολλές σεξουαλικές επαφές (που συνδέονται με τον Τοξότη).

Αυτά σαν πρώτο μέρος της προσέγγισης μας…

Στο δεύτερο μέρος ακολουθούν οι όψεις του Πλούτωνα στο διάστημα που θα μείνει στον Αιγόκερω…

1η δημοσίευση στη σελίδα των Φίλων Αστρολογίας Θεσσαλονίκης https://www.facebook.com/AstrologyThessaloniki
vpapadolias
vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1061
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 48
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης