Κάνοντας μία ανασκόπηση για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω (Μέρος ΙI)

Πήγαινε κάτω

Κάνοντας μία ανασκόπηση για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω (Μέρος ΙI) Empty Κάνοντας μία ανασκόπηση για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω (Μέρος ΙI)

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Τρι Αυγ 20, 2013 11:19 pm

Συνεχίζοντας τον ως τώρα απολογισμό μας για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, αξίζει να δούμε τι έγινε σε άλλες εποχές στην Ιστορία, όταν είχαμε παρόμοια διέλευση.

Ιστορία

- (42 μΧ και 60 μΧ). Κλαύδιος Νέρων και Ρώμη. Οι Χριστιανοί θεωρούνται «τρομοκράτες» και διώκονται. Κριτική στον Αυτοκράτορα. Σκάνδαλα. Καλιγούλας.

- (287 μ.Χ. έως το 305 μ.Χ.). Διοκλητιανός. Σημαντική οικονομική κρίση. Αναδιάρθρωση του κράτους. Διώξεις των Χριστιανών (θεωρούνται οι underground της εποχής εκείνης, οι ανυπότακτοι).

- (532 μ.Χ. έως το 550 μ.Χ.). Ο Ιουστινιανός επαναφέρει την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Προκαλεί οικονομική κρίση και φτώχεια. Εξέγερση Νίκα στην Κωνσταντινούπολη. Οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για τη διαφθορά και τα χρέη του κράτους. Χιλιάδες σφαγιάστηκαν στο Στάδιο. Κίνδυνος πτώσης για το κράτος. Ο Ιουστινιανός θέλει να παραιτηθεί, η σύζυγός του, η προηγούμενη χορεύτρια τσίρκου (ένα "πλουτώνιο" πρόσωπο), τον στηρίζει.

- Επίσης, το ηφαίστειο Κρακατόα στη νοτιοανατολική Ασία εκρήγνυται. Προκαλεί μια μίνι εποχή των παγετώνων σε όλο τον κόσμο.

- (778 μ.Χ. έως το 795 μ.Χ.). Η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κάτω από τον εμφύλιο πόλεμο για τις Εικόνες. Αυτό έχει πραγματικά ένα οικονομικό θέμα από πίσω, καθώς τα μοναστήρια έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα από τα κεφάλαια της αυτοκρατορίας. Τα Μοναστήρια συμπεριφέρονται όπως τα σημερινά "funds" λαμβάνοντας χρήματα από την αγορά. Επίσης, αγωνίζονται κάτω από αραβικές επιθέσεις. Πειρατεία (των Σαρακηνών) κατά του κράτους.

- Στον αραβικό κόσμο πάλη μεταξύ δυναστειών. Έρχονται οι Αββασίδες μετά την ανατροπή των Ομεϋαδών. Οι Αββασίδες θεωρούνται από τους προηγούμενους ως τρομοκράτες. Είναι φανατικοί της θρησκείας (νέο-συντηρητικοί;Wink Μία Αίρεση απειλεί τον αρχηγό του κράτους. Μεταρρύθμιση της Αυτοκρατορίας. Αλλαγή πρωτεύουσας. Σημαντικές οικογένειες (π.χ. οι Βαρβακίδες) που στην αρχή είναι σε συνεργασία με το κράτος έρχονται αργότερα σε πτώση καθώς χάνουν τη συμπάθεια του κράτους.

- Στην Ευρώπη ο Καρλομάγνος προχωρά σε ίδρυση της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ενώνει τις φυλές και τα μικρά βασίλεια των βαρβάρων. Οι Βάρβαροι (primal δύναμη του Πλούτωνα) υποτάσσονται στην πολιτεία.

- (1024 μ.Χ. - 1041 μ.Χ.). Πτώση και αύξηση κρατών. Στην Αγγλία εισβάλλουν ξένες δυνάμεις, διεκδικώντας το θρόνο. Στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ο ισχυρός βασιλιάς Βασίλειος ο Β’ πεθαίνει και οι διάδοχοι οδηγούν την αυτοκρατορία σε μια οικονομική κρίση. Ο στρατός γίνεται επαγγελματικός και το κράτος χάνει τη δύναμή του. Οι ιδιοκτήτες γης (οι επενδυτές σήμερα) καλούνται να αναλάβουν τη χώρα και οδηγούν σε εμφύλιους πολέμους. Οι άνθρωποι λιμοκτονούν εξαιτίας του εμφυλίου. Συγκρούσεις. Καταστροφή και κλοπή Γης.

- (1269 μ.Χ. -1286 μ.Χ.). Η Κινεζική αυτοκρατορία πέφτει στους Μογγόλους του Kublai Chan. Η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (ό, τι έχει απομείνει από αυτή), βρίσκεται υπό οικονομική κρίση για μια ακόμη φορά και κάτω από δυναστικούς πολέμους.

- (1515 μ.Χ. - 1532 μ.Χ.) Η μεταρρύθμιση του Martin Luther. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κατηγορείται για διαφθορά και σκάνδαλα. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία φτάνει στο υψηλότερο σημείο της. Οι Αυτοκρατορίες των Αζτέκων και των Ίνκας πέφτουν στα ισπανικά χέρια. Αυτοκρατορίες σε πτώση και αυτοκρατορίες σε άνοδο. Ερρίκος ο 8ος. Αγγλικανική Εκκλησία, εδώ είναι ο θεσμός της Καθολικής Εκκλησίας που καταρρέει.

- (1762 μ.Χ. - 1777 μ.Χ.) Η Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών εισβάλλει στην Ινδία και κατακτά μια ολόκληρη ήπειρο. Η Αγγλία υποφέρει από την απώλεια των αμερικανικών αποικιών. Η αιτία της απόσχισης ήταν οι υπερβολικοί φόροι. Στη Γαλλία υπάρχει οικονομική κρίση και σκάνδαλα. Η χώρα ετοιμάζεται για τη Γαλλική Επανάσταση.
(Το παραπάνω είναι μετάφραση, διασκευή και προσαρμογή στη σημερινή περίοδο μιας εργασίας που κατατέθηκε από το γράφοντα στη Mayo School of Astrology το 2011)
vpapadolias
vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1061
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 48
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης