Δεσμοί της Σελήνης: Κοιτάζοντας ή Ψηλαφώντας τη διεύρυνση της Συνείδησης

Πήγαινε κάτω

Δεσμοί της Σελήνης: Κοιτάζοντας ή Ψηλαφώντας τη διεύρυνση της Συνείδησης Empty Δεσμοί της Σελήνης: Κοιτάζοντας ή Ψηλαφώντας τη διεύρυνση της Συνείδησης

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Κυρ Σεπ 30, 2012 2:26 am

Συνηθίζουμε να συνδέουμε τους Δεσμούς με το Κάρμα. Γιατί όμως να μην τους συνδέουμε και με τις Μυήσεις; Υπάρχουν αρκετές προσεγγίσεις στην Αστρολογία που συνδέουν τους Δεσμούς με μελλοντικές ή παρελθοντικές προσεγγίσεις. Ο Δρακωνικός χάρτης για παράδειγμα μας δείχνει πώς θα ήταν ο εαυτός μας, εάν ο Βόρειος Δεσμός επέστρεφε στην κοσμική μηδενική μοίρα του Κριού και επομένως επιστρέφαμε στην συλλογική οντότητα. Οι Δεσμοί έτσι κι αλλιώς δείχνουν τη σύνδεση ατομικού και συλλογικού και πώς κανείς τοποθετείται στο ρεύμα καθόδου ψυχών που ανήκει. Βλέποντας ένα Δρακωνικό χάρτη, είναι σαν να κοιτάζουμε ανάγλυφα ποιος θα ήταν ο εαυτός μας, εάν ακολουθούσαμε το μονοπάτι του Βόρειου Δεσμού για να επιστρέψουμε "πίσω".

Πώς θα μας φαινόταν; Ξένο; Γνωστό; Οικείο;

Στις Μυήσεις λέγεται ότι γνωρίζεις πρώτα με την Αφή. Ο Βόρειος Δεσμός είναι στην ουσία τυφλός. Δεν ξέρεις πού πας... Είσαι σε ανεξερεύνητο τόπο. Δεν έχεις την πλήρη εικόνα. Καλείσαι να ερευνήσεις πρώτα τα κατατόπια, πιάνοντας και ψηλαφώντας. Σαν τις εκπομπές reality που ψάχνεις με τα χέρια. Στο Νότιο Δεσμό καταλήγεις σταδιακά κι εκεί είναι που "βλέπεις". Δε χρειάζεται να ψηλαφίσεις πια, τα κομμάτια ενώνονται, τα ημισφαίρια συνεργάζονται και η εικόνα προκύπτει τρισδιάστατη. Τα μάτια έτσι κι αλλιώς είναι για να βλέπεις στερεοσκοπικά, άρα δεν πρόκειται ποτέ να "δεις" αν δεν παίξεις με τη σύνθεση. Όσο δεν τα καταφέρνεις, απλά ψηλαφείς. Απλά ψάχνεις.

Ο άξονας των Δεσμών είναι τελικά η Σκάλα του Ιακώβ. Ο Βόρειος Δεσμός είναι το μπροστινό σκαλί. Δεν ξέρεις ακριβώς πού βρίσκεται (σε τυφλώνουν τα φώτα από πάνω) και το ψάχνεις με τα χέρια. Το κάτω σκαλί το κοιτάς όμως ανάμεσα από τα πόδια σου, καθώς το σώμα σου κάνει σκιά και μειώνει το εκτυφλωτικό φως. Σκαλί, σκαλί, ανεβαίνεις. Ξανά από την αρχή, ξανά ψηλαφώντας.

Μέχρι που στο τέλος η διαδικασία να σου φανεί σαν ένα ουράνιο παράξενο χιούμορ Smile

vpapadolias
vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1061
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 48
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης