Προοδευμένη Σελήνη και Εξελικτική Ψυχολογία

Πήγαινε κάτω

Προοδευμένη Σελήνη και Εξελικτική Ψυχολογία Empty Προοδευμένη Σελήνη και Εξελικτική Ψυχολογία

Δημοσίευση από Admin Την / Το Κυρ Ιαν 03, 2010 8:55 am

(αναδημοσίευση από το http://astrophos.blogspot.com με την άδεια του συγγραφέα)

Αν και στις δευτερεύουσες προόδους ομολογώ ότι δεν δίνω την ίδια σημασία που δίνω σε άλλες τεχνικές πρόβλεψης, αυτό που προτρέπω πάντα τους ερευνητές και τους μελετητές της Αστρολογίας είναι να δίνουν την μεγαλύτερη σημασία στην πρόοδο της Σελήνης παρά σε οποιοδήποτε άλλο προοδευμένο πλανήτη. Οι γωνίες είναι και σ'αυτό το θέμα, κάτι που προσωπικά δίνω την μεγαλύτερη βαρύτητα από την οικοθεσία.

Συγκεκριμένα, η προοδευμένη Σελήνη θα τετραγωνίσει τη γενέθλια Σελήνη αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ζωής μας, την πρώτη φορά στην ηλικία των 7 ετών που το παιδί αναγκάζεται να αφήσει την ασφάλεια του σπιτιού και να πάει σχολείο, τη δεύτερη φορά στην ηλικία των 21 που το άτομο αναγκάζεται επίσης να κάνει σημαντικές συναισθηματικές αναπροσαρμογές, την τρίτη φορά στην ηλικία των 35, (γύρω στην λεγόμενη κρίση των 30 δηλαδή), την τέταρτη φορά στα 49 με τη λεγόμενη κρίση της μέσης ηλικίας που νοιώθει κανείς ότι τα χρόνια έχουν περάσει, την ηλικία που στατιστικά εμφανίζονται αρκετά προβλήματα με την/τον σύζυγο (όχι σπάνια οι άντρες νεάζουν ή εμπλέκονται σε εξωσυζυγικές σχέσεις), την πέμπτη φορά στην ηλικία των 63, που πολλοί άνθρωποι συνταξιοδοτούνται ή βιώνουν σημαντικές αλλαγές στην καριέρα τους, και την έκτη φορά στην ηλικία των 77, που συχνά είναι μια εποχή κατάθλιψης, μοναξιάς ή προβλημάτων υγείας. Σε όλες τις παραπάνω κρίσιμες ηλικίες μπορεί να παρουσιαστούν σημαντικές αλλαγές σε ψυχολογικό και βιολογικό επίπεδο, καθώς και αυξημένη συναισθηματική ένταση ή κόπωση.

Το ίδιο σημαντικές είναι και οι εποχές που η προοδευμένη Σελήνη κάνει αντίθεση με τη γενέθλια θέση της στον χάρτη, όπως για παράδειγμα γύρω στην ηλικία των 14 ετών που το παιδί έχει αρχίσει να ωριμάζει. Εκείνη την εποχή προσωπικά την θυμάμαι για παράδειγμα ως μια από τις πιο ανταγωνιστικές και δύσκολες εποχές στη σχέση μου με κάποια γυναικεία πρόσωπα αναφοράς, αλλά και με συγγενικά πρόσωπα. Η εποχή των 14 χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη γιατί τα άτομα ακόμα δεν έχουν ωριμάσει αρκετά, ούτε έχουν προσδιορίσει απαραίτητα τις βασικές κατευθύνσεις τους στη ζωή. Μια ακόμα ηλικιακή κρίση, στα μέσα της κρίσης της μέσης ηλικίας, γύρω στα 42, εμφανίζεται όταν η προοδευμένη Σελήνη σχηματίζει αντίθεση με την γενέθλια θέση της. Σ'αυτή την ηλικία μπορεί να φύγει κάποιο παιδί του ατόμου απ'το σπίτι ή να παρουσιαστούν ξανά κάποια συναισθηματικά προβλήματα και ανησυχίες, ειδικά για κάποια γυναικεία πρόσωπα, όπως μητέρα ή σύζυγο. Μια ακόμα αντίθεση επαναλαμβάνεται στην ηλικία των 70 ετών που είναι η πιο συχνή φάση απόσυρσης και μπορεί να προκαλεί κι αυτή ένα βαθμό θλίψης και κακής διάθεσης, ειδικά αν συνδράμουν κι άλλοι αστρολογικοί παράγοντες.

Δεν πρέπει φυσικά να παραλείψουμε να δώσουμε μεγάλη σημασία στη σύνοδο της προοδευμένης Σελήνης με τη γενέθλια θέση της γύρω στο 28ο και στο 56ο έτος της ζωής μας. Εκείνες τις εποχές, θα απασχολήσουν σίγουρα κάποια σημαντικά θέματα, τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες και οι συναισθηματικές αλλαγές θα είναι εμφανείς. Είναι αυτονόητο βέβαια ότι θα δώσουμε μεγάλη σημασία σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις στις όψεις της γενέθλιας Σελήνης και στους οίκους που αυτή βρίσκεται, ώστε να εξατομικεύσουμε τις προβλέψεις ανάλογα και να δώσουμε σωστές κατευθύνσεις στο άτομο. Δεν υπάρχουν συνταγές, ούτε απόλυτοι νόμοι ότι όλοι θα περάσουν με τον ίδιο τρόπο τις παραπάνω συναισθηματικές κρίσεις στις ανάλογες εποχές, όμως σίγουρα οι παραπάνω ηλικίες έχουν εξαιρετική σημασία για την ανάπτυξη του ανθρώπου και για μια ακόμη φορά βλέπουμε ότι οι νόμοι της Εξελικτικής Ψυχολογίας είναι σε εντυπωσιακή αντιστοιχία με τους αστρολογικούς κύκλους. Μπορείτε σ'αυτό το σημείο να θυμηθείτε και το άρθρο μου για τον Κρόνο και την Εξελικτική Ψυχολογία και να κάνετε συνδυασμούς με τα αντίστοιχα εξελικτικά στάδια του Κρόνου που είναι επίσης πολύ σημαντικά για τη ζωή μας. βλ.Κρόνος και Εξελικτική Ψυχολογία

Δ.Σ.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 110
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2009

https://newageastrology.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης