Ο Κλήρος της Τύχης στην Αστρολογία

Πήγαινε κάτω

Ο Κλήρος της Τύχης στην Αστρολογία Empty Ο Κλήρος της Τύχης στην Αστρολογία

Δημοσίευση από Admin Την / Το Κυρ Σεπ 02, 2018 10:01 pm

Ο ΚΛΗΡΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ

Κατά το Μεσαίωνα οι Άραβες εφεύραν ένα ολόκληρο σύστημα από μαθηματικά αστρολογικά σημεία, με σκοπό μια σωστότερη αξιολόγηση των πραγμάτων. Από όλο αυτό το σύστημα σήμερα, οι Ευρωπαίοι Αστρολόγοι δέχονται μόνο τον κλήρο της τύχης (part of fortune). Το σημείο αυτό είναι το μέσον που μας βοηθά να αξιολογήσουμε την κατάσταση και τον σκοπό της Ήλιο - Σεληνιακής σχέσης σε ένα ωροσκόπιο.

Η ζωδιακή θέση του Ήλιου συμβολίζει τον ανθρώπινο χαρακτήρα, τον σκοπό του ατόμου και την τύχη του. Από την άλλη μεριά η Σελήνη συμβολίζει την υπεύθυνη δύναμη δημιουργίας των λεπτότερων οργανικών κατασκευών μέσα στις οποίες θα διανεμηθεί η Ηλιακή ενέργεια.

Η ζωδιακή θέση του κλήρου της τύχης φανερώνει τον ιδιαίτερο και πιο ξεκάθαρο ατομικό τρόπο ζωής και συμπεριφοράς. Είναι το σημείο που δείχνει την αντίληψη για τη ζωή, την κατανόηση των πραγμάτων, τις δυνατότητες, την δημιουργικότητα και την ποιότητα του χαρακτήρα. Είναι η εστία της εκφραστικής δύναμης, η οποία εκδηλώνεται από την Ήλιο - Σεληνιακή σχέση. Η δύναμη αυτή εκδηλώνεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, στην αγάπη, στον προσωπικό μαγνητισμό, στο σεξ, στην υγεία ακόμα και στην καθημερινή συμπεριφορά.

Ρυθμίζοντας την έκφραση και τη συνειδητή αντιμετώπιση της ζωής, αυτόματα γίνεται ο οδηγός της προσωπικής ευτυχίας ή αντίθετα της δυστυχίας, μια που και τα δυο, κατά κάποιο τρόπο εξαρτώνται άμεσα από το πόσο και το πώς ο κάθε άνθρωπος μπορεί να διευθύνει τη ζωή και την εξέλιξή του.

Για να βρούμε τη θέση του κλήρου της τύχης Ό μετράμε την απόσταση του Ήλιου και της Σελήνης και το μήκος που βρίσκουμε το προσθέτουμε στον ωροσκόπο.

Κλήρος τύχης AC + Ήλιος - Σελήνη

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Ο Ήλιος σε νέα Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον AC, σε πανσέληνο είναι σε σύνοδο με την ακμή του 7ου οίκου, σε πρώτο τέταρτο σε σύνοδο με την ακμή του 4ου οίκου κλπ.

Ο ΚΛΗΡΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ

στον Κριό
Δίνει μία ευκολία στους ανθρώπους να παίρνουν πρωτοβουλίες αναζητώντας μ’ αυτό τον τρόπο την ευτυχία. Αισθάνονται μια δυνατή έλξη για εμπειρίες. Οδηγούνται από ένστικτο για να εγκαθιδρύσουν οι ίδιοι νέα κοινωνικά και μορφωτικά συστήματα. `Έχουν μια δημιουργική προσωπικότητα και αισθάνονται δυστυχισμένοι αν οι προθέσεις τους ή οι ενέργειές τους συναντήσουν εμπόδια.

Ικανοποιείται όταν βρίσκεται σε συνεχή δράση και πετυχαίνει με την ενεργητικότητά του, την θέληση, το έξυπνο μυαλό και το αίσθημα της ανεξαρτησίας μέσα του. Δεν ενδιαφέρεται για τη γνώμη των άλλων, απεχθάνεται όσους δεν είναι αποφασιστικοί και ότι και αν κάνει στο τέλος διαπιστώνει, ότι η επιτυχία έρχεται μόνον μετά από προσωπική προσπάθεια.

στον Ταύρο
Δημιουργεί ένα χαρακτήρα και μια ιδιοσυγκρασία όμοια με εκείνη της άνοιξης. Κάνει τους ανθρώπους σταθερούς, με έντονο το συναίσθημα της αυτοσυντήρησης και ισχυρογνωμοσύνης. Οι άνθρωποι αυτοί αγαπούν, συνειδητά ή υποσυνείδητα, τις κοινωνικότητες, αλλά και τον αποκρυφισμό. Πρέπει επίσης να προσθέσουμε ότι η ευτυχία τους εξαρτάται πολύ από την υλική τους τακτοποίηση. Η βασική τους επιθυμία είναι να μεταφέρουν ιδέες και αρχές από το παρελθόν στο παρόν κάτω από μια εξελικτική μορφή και ανάλογα με τις ανάγκες των καιρών.

Ενδιαφέρεται για ότι δίνει σταθερότητα, θέλει να γνωρίζει το νόημα όλων των πραγμάτων και απεχθάνεται οτιδήποτε πρόσκαιρο και άχρηστο. Είναι υπομονετικός, επιδιώκει να εναρμονίζει τη συναισθηματική με τη σωματική αγάπη και αντλεί ικανοποίηση προσφέροντας πολλά στους αδύνατους της ζωής.

στους Διδύμους
Κάνει το μυαλό γρήγορο για μαθήσεις και ικανό για γνώσεις. Η ευτυχία τους εξαρτάται πάρα πολύ, από το πόσο και πως μπορούν να έρχονται σε επαφή με κάθε τι. Σκοπός τους η επικοινωνία και οι σχέσεις τους με τους άλλους. Κατέχονται από ένα πνεύμα για φιλοσοφικές και θρησκευτικές σπουδές και ταυτίζονται με μια μεγάλη διάθεση για κοινωνική οργάνωση. Η δυστυχία γι’ αυτούς είναι ο περιορισμός και η διανοητική σύγχυση.

Ικανοποιείται με την επικοινωνία και δεν αφήνει ευκαιρία, προκειμένου να αυξήσει τις γνώσεις του. Καταντά ένα κινητό βιβλίο από γνώσεις, στις οποίες τα συναισθήματα δεν κατέχουν καμία θέση. Να μην επικρίνει τους άλλους, επειδή μπορεί να χάσει έτσι φίλους, ενώ αυτό που θα τον ικανοποιούσε περισσότερο θα ήταν μια προσπάθεια να έρχεται σε επαφή με την πραγματικότητα.

στον Καρκίνο
Η ευτυχία εδώ βρίσκεται στον τομέα σπίτι και σε όλα τα σχετικά με αυτό. Η έννοια “σπίτι” βέβαια μπορεί να επεκταθεί μέχρι το ίδιο το κράτος ή την κοινωνική τους τάξη ή το είδος της θρησκείας τους. Τους χαρακτηρίζει μια αγάπη για κάθε τι δικό τους και ένα κλείσιμο μέσα σ’ αυτό και που το ξεχωρίζουν απ’ όλα τα άλλα.

Ικανοποιείται, όταν εκφράζει την βαθιά του αγάπη και αναζητά κάποιον, με τον οποίο θα νιώσει ζεστασιά σε μία στενή σχέση. Χαίρεται υπερβολικά, όταν βλέπει κάτι να γεννιέται, είτε πρόκειται για γέννηση ιδεών είτε για τη γέννηση ενός παιδιού. Υπάρχει μέσα του η παρόρμηση για δράση, η οποία όμως παραμένει απλά η φιλοδοξία για κάτι μεγάλο.

στον Λέοντα
Για να αισθανθούν ωραία οι άνθρωποι αυτοί, πρέπει να εκφραστούν συναισθηματικά με οτιδήποτε σχετίζονται. Πρέπει πάντα να υπάρχει κάτι που να τους εντυπωσιάζει. Νοιώθουν ευτυχισμένοι όταν οι ιδεολογίες τους χρησιμοποιούνται και όταν η ενεργητικότητά τους διοχετεύεται σε ανακαλύψεις και διαφωτίσεις.

Προσπαθεί να καθοδηγεί τους άλλους, θέλει πάντα να βρίσκεται στο κέντρο και δεν αφήνει προβλήματα και ευθύνες, να του διαφύγουν. Επιδιώκοντας την προσωπική του βελτίωση κάνει καλό και γύρω του, ενώ τις συμβουλές του, καλύτερο θα ήταν να μην τις έδινε υστερόβουλα.

στην Παρθένο
Η προσωπική έρευνα για τον παράγοντα ευτυχία περνά μέσα από ένα ρεύμα ανάλυσης, σκεπτικότητας, αυτοελέγχου και ενδοσκόπησης. Για να τους κερδίσει κανείς πρέπει να τους δώσει την εντύπωση ότι τους ταιριάζει και τους ολοκληρώνει. Η αφοσίωση και η παραχώρηση είναι συναισθήματα έντονα ριζωμένα μέσα τους.

Αισθάνεται την ανάγκη να ικανοποιεί το αίσθημα της τάξης και καθαριότητας μέσα του και γύρω του. Ποτέ να μην εγκαταλείπει την λογική συνέπεια και την πρακτική αποτελεσματικότητα, να μην ασχολείται με δυνάμεις εκτός πραγματικότητας (όπως οι υπερφυσικές για παράδειγμα) και δεν βλάπτει, αν βάλει λίγο συναίσθημα σε ότι κάνει..

στον Ζυγό
Δωρίζει μια πνευματώδη προσωπικότητα και μια τάση για συνεργασία. Δίνει επίσης μια ροπή για μεγάλες ιδέες, συχνά αποτέλεσμα μιας ψυχολογικής αβεβαιότητας για τις κοινωνικές τους σχέσεις. Υπάρχει ακόμα, μια διάθεση για την δραματοποίηση των πραγμάτων και μια απαίτηση από τους άλλους με σκοπό την μεγαλύτερη εσωτερική ασφάλεια.

Αισθάνεται άνεση και αρμονία, όταν βρίσκεται μαζί με άλλους, με κίνδυνο να αλλάζει συνεχώς ιδέες, για να τύχει της επιδοκιμασίας τους. Σπάνια παίρνει σπουδαίες αποφάσεις για τον εαυτό του, επειδή του είναι δύσκολο. Ικανοποιείται έχοντας όλα απλά αγγίζοντάς τα και χωρίς να έχει τίποτε, ενώ υφίσταται την επιρροή όλων αλλά κανενός ειδικά. Ισορροπεί αντίθετα αισθήματα και επιδράσεις μέσα του και διακατέχεται από μία βαθιά πίστη, ότι ο κόσμος θα ενδιαφερθεί γι αυτόν.

στον Σκορπιό
Η έρευνα για ευτυχία και η προσπάθεια για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας γίνεται από μια κρυφή, κατάλληλα χρησιμοποιημένη δύναμη και ενέργεια. Εδώ τονίζει τη σεξουαλικότητα και παράλληλα δίνει μια ώθηση για τον αποκρυφισμό ή πέρα των αισθήσεων κόσμο. Δίνει επίσης μια εσωτερική γονιμότητα και μια πνευματική δύναμη.

Βρίσκει ικανοποίηση στην αναγέννηση του σώματος και του πνεύματός του για ανάπτυξη και εξέλιξη. Ζητά να αντιληφθεί επίμονα αυτό, που κρύβεται πίσω από τα γεγονότα και τα κίνητρα των άλλων, είναι συνεχώς ανήσυχος μέσα του και η σεξουαλικότητα τον κρατά συνεχώς σε κίνηση.

στον Τοξότη
Είναι μια ένδειξη για ευρείς πνευματικούς ορίζοντες και μια ζωή μακριά από περιορισμούς και παραδόσεις. Δίνει αισθητή τάση για μεγάλες ιδέες, τολμηρές πράξεις και αφηρημένες κάπως έννοιες. Πολλές φορές κάνει τους ανθρώπους δεξιοτέχνες της λογοτεχνίας, της διανόησης και επιστήμης.

Νιώθει ικανοποίηση στην ανεξαρτησία και αισθάνεται από τη φύση του ευτυχισμένος και γενναιόδωρος. Επισκέπτεται διάφορους τόπους για να αυξήσει τις γνώσεις του, είναι δημοφιλής και δεν επιζητεί την επιδοκιμασία του περιβάλλοντος του. Ο ίδιος είναι ο καλύτερος κριτής κάθε κατάστασης και σταθερά αισιόδοξος, να επιχειρεί χωρίς φόβο, επειδή γνωρίζει όλα όσα σκέπτονται οι άλλοι.

στον Αιγόκερω
Δίνει μια τάση αυστηρότητας και πειθούς στην παράδοση. Κάνει τη σκέψη περισσότερο βαθιά παρά πλατιά, συχνά ποιοτική. Υπάρχει μια υπευθυνότητα για κάθε τι το κοινωνικό. Δημιουργεί στα άτομα μια δυνατή πίστη για την αποστολή και τη σκοπιμότητα του έργου τους.

Ικανοποιείται περισσότερο, όταν οι φιλοδοξίες του και οι ελπίδες του έχουν μπει στο σωστό δρόμο και νιώθει ευτυχισμένος, όταν αντιλαμβάνεται, πως θα αυξήσει τις ικανότητές του. Αποφεύγει μεν τις ελαφρότητες αλλά αυτό που του χρειάζεται είναι ένας αρχικός ενθουσιασμός, επειδή παίρνει πολύ στα σοβαρά, ότι αναλαμβάνει.

στον Υδροχόο
Κοινωνική ιδεολογία και μεταρρυθμιστικός ζήλος είναι οι δυο χαρακτηριστικές επιδράσεις του κλήρου της τύχης σ’ αυτό το ζώδιο. Προσφέρει πνεύμα αλληλεγγύης αλλά συχνά και φανατικότητα του σκοπού με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα.
Ικανοποιείται, όταν νιώθει αδέσμευτος και αυξάνει τις γνώσεις του και ευτυχεί, όταν βλέπει γύρω του αρμονία.
Αποσπασμένος με αυτά που κάνει, δεν ανακατεύεται σε ότι κάνουν οι άλλοι και αισθάνεται από τη φύση του ελεύθερος να κάνει ότι θέλει. Ζει στο μέλλον, ανακαλύπτοντας, ότι μπορεί να προσφέρει στην ανθρωπότητα και τα προβλήματά του παρόντος τον αφήνουν ανεπηρέαστο.

στους Ιχθύες
Δίνει στους ανθρώπους την ικανότητα να ελίσσονται εύκολα. Κάνει στρατηγούς, μυστικιστές και μουσικούς, που προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες φόρμες και νέες αρχές καταστρέφοντας τις παλιότερες. Κάνει ακόμα τα άτομα να αδιαφορούν για τις λεπτομέρειες να γίνονται τυχοδιωκτικά και να είναι πρόθυμοι για την κατάκτηση νέων κόσμων.

Η ευτυχία και η χαρά έρχεται, όταν έρχεται σε επαφή με τα ψηλότερα επίπεδα της συνείδησης, επειδή με διάφορους τρόπους είναι σε συντονισμό με υπερφυσικές δυνάμεις και έχει δυνατές προαισθήσεις. Δεν θέλει να δίνει υποσχέσεις και να κάνει προγράμματα, επειδή ξέρει, ότι θα τα παραβεί.. Η επιτυχία του έρχεται μέσα από τη σιωπηλή αντίληψη, που του επιτρέπει να απολαμβάνει τις εμπειρίες της ζωής.

Ο κλήρος της τύχης στους οίκους

Κλήρος της τύχης στον πρώτο οίκο: Θα έχει τις μεγαλύτερες επιτυχίες, όταν μπορέσει και δει το κόσμο και τη πραγματικότητα με τα δικά του μόνο μάτια παρά με των άλλων και όταν μάθει να συγκεντρώνει την ενεργητικότητα του σε ένα μόνο σκοπό με νόημα τη κάθε φορά. Βοήθεια δεν θα πάρει από τους άλλους παρά μόνον, αν τη ζητήσει και χρειάζεται να προσέχει την εξωτερική του εμφάνιση, αν θέλει να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Στον δεύτερο οίκο: Πράγματα που μπορεί να αγοράσει, έχουν γι αυτόν μεγάλη σημασία. Να παραμένει ανεπηρέαστος και ανεξάρτητος από τις αλλαγές συμπεριφοράς των άλλων γύρω του και να μην επιμένει, όταν βλέπει απροθυμία προσπαθώντας να τους αλλάξει, επειδή μπορεί να χάσει έτσι φιλίες.

Στον τρίτο οίκο: Όσο πιο καθαρά βλέπει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, τόσο πιο καλά σκέπτεται ο ίδιος. Είναι γεννημένος για δάσκαλος, θέλει οι άλλοι να τον αντιμετωπίζουν σοβαρά, είναι ανυπόμονος, δεν μεταδίδει όμως την κατάλληλη στιγμή το μήνυμα του, ενώ ταυτόχρονα πιέζει τους γύρω του να το δεχθούν.

Στον τέταρτο οίκο: Θέλει να δημιουργήσει μια δυνατή συναισθηματική βάση, που θα στηρίζει την μελλοντική του ανάπτυξη και να ωφελείται από τις προσπάθειές του πολύ γρήγορα. Αισθάνεται ευχαρίστηση όχι τόσο στα τελικά αποτελέσματα των προσπαθειών του όσο στις διαδοχικές προσπάθειες και να δίνει μεγαλύτερη σημασία στην εσωτερική του ανάπτυξη. Να λαμβάνει σοβαρά υπ` όψη του και τις υλικές απολαβές, επειδή οι τελευταίες επηρεάζουν πολύ την κατάληξη των προσπαθειών του.

Στον πέμπτο οίκο: Ικανοποιείται όταν δημιουργεί και ο ίδιος μπορεί να πραγματοποιεί τα όνειρα και τα ιδεώδη του. Αντλεί τον ενθουσιασμό του και δυναμώνει από τις παρέες του, τις οποίες όμως πρέπει να διαλέγει με προσοχή. Να μην λέει πολλά για τα σχέδιά του, επειδή μειώνονται έτσι οι πιθανότητες να τα εκπληρώσει.

Στον έκτο οίκο: Είναι ικανός για σωστές ενέργειες, που απαιτούν προσοχή στη λεπτομέρεια. Θα πρέπει μόνο να γνωρίζει τα όρια των δυνατοτήτων του και να χρησιμοποιεί πολύ το ένστικτο και το συναίσθημα στην εκπλήρωση των στόχων του.

Στον έβδομο οίκο: Η επιτυχία έρχεται μέσω των άλλων, επειδή ψάχνει σταθερά την ένωση μέσω του γάμου ή της επαγγελματικής συνεργασίας. Οτιδήποτε επιθυμεί είναι για χάρη των άλλων και μέσω αυτής της επιθυμίας κρίνει αντικειμενικά τον κόσμο. Αργεί ώσπου να προσανατολίσει τον εαυτό του και όταν το κρίνει, θα βρει την αρμονία μέσα του.

Στον όγδοο οίκο: Την μεγαλύτερη ικανοποίηση την νιώθει, όταν βλέπει πόσο δαπανούν οι άλλοι γι αυτόν τον ίδιο. Εξετάζει αυτά, που εκτιμούν οι γύρω του και εφαρμόζει τις αξίες τους στον εαυτό του αναθεωρώντας τις δικές του. Το περιβάλλον του δείχνει τα αρνητικά στην ζωή και τον βοηθά περισσότερο, από ότι βοηθά ο ίδιος τον εαυτό του.

Στον ένατο οίκο: Τη μεγαλύτερη ικανοποίηση την νοιώθει στη προσπάθεια για την ανακάλυψη της αλήθειας, η οποία όπως βλέπει αλλάζει στην προσπάθεια της να επικρατήσει, επειδή φιλτράρεται από τις ανθρώπινες εμπειρίες. Θα αναγκασθεί να επικοινωνήσει σε επίπεδα κατώτερα από τα ιδεώδη του και γι αυτό, ποτέ να μην κατωτεροποιήσει τα στάνταρτ του.

Στον δέκατο οίκο: Οι μεγαλύτερες ικανοποιήσεις έρχονται επιδιώκοντας να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Έλκει ψηλές θέσεις στη ζωή, αλλά νιώθει μέσα του ηθικούς περιορισμούς, που περιορίζουν τη δράση του. Ο σεβασμός της προσωπικότητας των άλλων τον κάνει περισσότερο ελκυστικό.

Στον ενδέκατο οίκο: Ανεξάρτητος, δημιουργικός, ανθρωπιστής, αισθάνεται απελευθερωμένος από την καθημερινότητα νοιώθει ότι πρέπει πάντα κάτι να κάνει. Η υπερβολική του ανεξαρτησία μπορεί να παρεξηγηθεί.

Στον δωδέκατο οίκο: Αισθάνεται τη μεγαλύτερη ικανοποίηση και επιτυχία, όταν εναρμονίζεται με το υποσυνείδητό του. Συχνές περίοδοι σιωπής και μοναξιάς τον αναζωογονούν και γνωρίζει, ότι βλέποντας τη συμπεριφορά των άλλων απρόσωπα, αρνητικές και θετικές εμπειρίες δεν υπάρχουν, τα αισθήματα και οι ιδέες φαίνονται στιγμιαία και η εμπειρία από τη ζωή είναι βαθιά και ελεύθερη από εξωτερικές επιδράσεις.

Ο κλήρος της Τύχης εμπεριέχεται στον γενέθλιο χάρτη.

Το άρθρο μου αυτό δημοσιεύτηκε στο περιοδικό NEW AGE ASTROLOGY τεύχος 8. Τα περιοδικά NEW AGE ASTROLOGY μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο Πύρινος Κόσμος και με αντικαταβολή από το www.il-piccolo.gr

Γαρυφάλλου Ελένη
Professional Astrologer - writer

Ο Κλήρος της Τύχης στην Αστρολογία Garyfallou
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 110
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2009

https://newageastrology.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης