Το ωροσκόπιο της Αγκάθα Κρίστι - της Όλγας Καραγιάννη

Πήγαινε κάτω

Το ωροσκόπιο της Αγκάθα Κρίστι - της Όλγας Καραγιάννη Empty Το ωροσκόπιο της Αγκάθα Κρίστι - της Όλγας Καραγιάννη

Δημοσίευση από Admin Την / Το Δευ Ιουλ 09, 2018 12:04 am

Το ωροσκόπιο της Αγκάθα Κρίστι - της Όλγας Καραγιάννη Astro_2atw_agatha_christie.27630.10391

της Όλγας Καραγιάννη(olga.karagianni2@gmail.com)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

-ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟ: Γίνεται στα ζώδια του αέρα. Συμμετέχουν οι πλανήτες ΣΕΛΗΝΗ στον 9ο στον ΖΥΓΟ, ΔΙΑΣ στον 1ο και 2ο στον ΥΔΡΟΧΟΟ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στον 5ο και 6ο στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ.
-ΤΑΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ: ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ στον ΤΟΞΟΤΗ + ΑΡΗΣ, ΗΛΙΟΣ στην ΠΑΡΘΕΝΟ στον 8ο-9ο οίκο, ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ στον 6ο οίκο.
-Οι περισσότεροι πλανήτες βρίσκονται στα ζώδια του αέρα. Αντίθετα, υπάρχει μόνο ένας πλανήτης στο ζώδιο του νερού (διανόηση, θεωρία, επικοινωνία, δικαιοσύνη, χωρίς συναισθηματισμούς, εκλογίκευση συναισθήματος).
-Οι περισσότεροι πλανήτες ανήκουν στην μεταβλητή ποιότητα (προσαρμοστικότητα στο περιβάλλον, αλλαγές καταστάσεων, μεταφορά πληροφοριών, αστάθεια).
-Οι περισσότεροι πλανήτες είναι αρσενικοί (εξωστρέφεια, ενεργητικότητα, αυτοέκφραση). Υπερισχύουν του Ήλιου που είναι θηλυκός.
-Οι περισσότεροι πλανήτες πάνω από τον ορίζοντα (εξωστρέφεια, αλληλεπίδραση με άλλους, επιθυμεί την επιτυχία).
-Οι περισσότεροι πλανήτες ανατολικά του χάρτη (Ασχολείται με ΕΓΩ, την εξέλιξή της, την προσωπική της ανάπτυξη).
-Οι περισσότεροι πλανήτες στο 4ο τεταρτημόριο (Θέλει να κάνει κάτι που να έχει απήχηση, να αναγνωριστεί, όχι απαραίτητα εγωκεντρικά).
-Άρης στον ωροσκόπο στον Τοξότη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του χάρτη που έχουμε, καταλαβαίνουμε ότι η Α.Κρίστι ήταν ένα άτομο τολμηρό, με ελεύθερη βούληση και περιπετειώδη φύση, ένα ανεξάρτητο πνεύμα, που διψούσε για γνώση και εμπειρίες ζωής. Έκανε πολλά και μακρινά ταξίδια εξερευνώντας ξένους πολιτισμούς. Στόχος ζωής .. η χαρά της ζωής… (ωροσκόπος Τοξότης + Άρης στην ακμή του ωροσκόπου).

Ήλιος στον 8ο-9ο στην Παρθένο:  Μπορεί μικρή να ήταν συνεσταλμένη και ντροπαλή, αλλά πολύ σύντομα ανέδειξε έναν άλλο εαυτό. Ιδεαλίστρια, αναζητούσε πνευματικούς ορίζοντες μέσω της γνώσης, των εμπειριών, της πίστης και της αφοσίωσης σε ένα σκοπό.. μια ιδέα… πάντα όμως με ένα συγκροτημένο, συνετό τρόπο… με τον απαραίτητο αυτοέλεγχο και μια διακριτική συμπεριφορά.

Σελήνη στον 9ο στον Ζυγό: Φιλική και ευγενική, μπορούσε να κερδίσει εύκολα την αποδοχή των άλλων στο περιβάλλον της, στα σαλόνια και στον «καλό» κόσμο της τότε κοινωνίας. Ενώ, φυσικά κέρδισε και την κοινωνική αναγνώριση μέσα από τη συγγραφή.

Το ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟ στα ζώδια του αέρα, επιβεβαιώνει το συγγραφικό της ταλέντο. Της προσέδιδε έμπνευση ιδεών.. δημιουργική έκφραση και φαντασία… ευχέρεια λόγου… ανοιχτό μυαλό…

Το ΤΑΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, υποδηλώνει ότι ήταν εξωστρεφής και με την κοινωνικότητα που την χαρακτήριζε αναλάμβανε δημόσια δράση, στοχευμένη και προσανατολισμένη στον άνθρωπο (Β.Δεσμός).

Το ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ μας μιλά για την ανάγκη για αρμονία και ισορροπία στη ζωή της. Όπλα της … η κοινωνικότητά της, η διπλωματικότητά της και η εξυπνάδα της. Γνώρισε τη φήμη και τη δημοσιότητα.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ επιβεβαιώνει την κοινωνική ευαισθησία της. Πρόσφερε τη βοήθειά της στο κοινωνικό σύνολο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου εργαζόταν εθελοντικά ως νοσοκόμα. Παράλληλα όμως, αυτή η όψη της προσέδιδε έναν αέρα ανεξαρτησίας ίσως και εκκεντρικότητας που σίγουρα θα προκαλούσε και αναταραχές. Ως γυναίκα συγγραφέας ήταν «μπροστά» από την εποχή της.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ

Με ωροσκόπο στον τοξότη η Α. Κρίστι σίγουρα κέρδιζε το κοινό της. Μπορούσε εύκολα να κάνει τους άλλους να αισθάνονται όμορφα και οικεία μαζί της. Χαρισματική και πνευματώδης είχε τη δυνατότητα να εμπνεύσει τον κόσμο και να την «ακολουθήσει».  Πάθος για ελευθερία… πάθος για ανεξαρτησία… Δε θα μπορούσε κανείς να την περιορίσει  ή να την εγκλωβίσει…. Η δύναμή της ήταν η γνώση … Η γνώση της αλήθειας … Αυτή θα τη μετέδιδε .. θα τη  μοιραζόταν… μέσα από τα βιβλία της … από τις εμπειρίες της… από τα ταξίδια…. Ήταν δραστήρια, τολμηρή και αποφασιστική με έντονη παρορμητικότητα (σύνοδος με Άρη).  Και φυσικά ήταν απρόβλεπτη με εκκεντρικές και πρωτοποριακές ιδέες (εξάγωνο με ουρανό).Οι προκλήσεις τη γοήτευαν. Κυνήγαγε τους στόχους με δυναμισμό. Απλά αυτοί οι στόχοι δεν μπορούσαν πάντα να πραγματοποιηθούν (τετράγωνο με ήλιο). Είτε εμποδίζονταν από άλλους είτε τους άλλαζε η ίδια.

Ως παρθένος (ήλιος), παράλληλα, κρατούσε ένα προφίλ χαμηλών τόνων. Σοβαρή, μετρημένη, με αναλυτικό μυαλό και οξεία νοημοσύνη (15ο μοίρα Παρθένου-έξαρση Ερμή), επεδίωκε τους στόχους της με μεθοδικότητα δίνοντας σημασία στη λεπτομέρεια. Οργανωτική και τελειομανής επεδίωκε απτά αποτελέσματα. Στα βιβλία της σε ό,τι αναφερόταν ήταν πάντα ακριβής, στην παραμικρή λεπτομέρεια, περιέγραφε με σαφήνεια το οποιοδήποτε θέμα λεπτολογώντας τα καθετί. Σίγουρα έκρινε πρώτα ή ίδια τον εαυτό της αυστηρά πριν προλάβουν να την κρίνουν άλλοι. Δεν ανακοίνωνε τα σχέδιά της (ήλιος στον 8ο) Λειτουργούσε πιο μυστικά και εμπιστευόταν πολύ το ένστικτό της. Είχε υπομονή και αντοχή για να κάνει τα όνειρά της πράξη. Κι αυτό το έκανε (ήλιος ακμή στον 9ο). Αποκόμισε από τα ταξίδια της εμπειρίες… δημιούργησε «έργα» με τη φαντασία της και τα μετέφερε στα μυθιστορήματά της. Ζούσε την περιπέτεια, τροφοδοτούσε τον πνευματικό της κόσμο και προσπαθούσε να πραγματοποιήσει τα όνειρά της με τις όποιες ανατροπές (Ήλιος τετράγωνο Άρης). Για εκείνη την εποχή πολλοί από τους στόχους που είχε δεν συμβάδιζαν με τις κοινωνικές πεποιθήσεις ή και απαιτήσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η όποια δραστηριότητα να στρέφεται σε βάρος της κάποιες φορές (Β.Δ. τετράγωνο ήλιος).

Η Σελήνη της στον Ζυγό, υποδηλώνει αναμφισβήτητα την ανάγκη της για συντροφικότητα αλλά και γενικότερα την ανάγκη συνύπαρξης με τους άλλους. Όπως αναφέρεται στη βιβλιογραφία της είχε δύο γάμους. Επιπροσθέτως, αυτή η σελήνη χαρακτήριζε την μητέρα της, που σίγουρα της έμαθε τρόπους καλής κοινωνικής συμπεριφοράς και την παρότρυνε πιθανόν να ασχοληθεί με καλλιτεχνικά δρώμενα. Άλλωστε ανήκε και συναναστρεφόταν με άτομα της τότε υψηλής κοινωνίας (9ος οίκος).  Συγχρόνως, μας δίνει και άλλες πληροφορίες για τον χαρακτήρα της. Την διέκρινε η ευγένεια, η καλοσύνη, η αβρότητα, αλλά και η διπλωματία που θα μπορούσε να της παρέχει βοήθεια ή στήριξη στους στόχους της (Δίας τρίγωνο σελήνη). Αυτή η όψη υποδηλώνει επίσης και την ευχέρεια λόγου, την άνετη έκφραση απόψεων ή ακόμα και την υπερβολική ομιλία. Η όψη της με τον Ποσειδώνα (τρίγωνο) λειτούργησε κι αυτή πολύ σημαντικά. Της έδωσε τη δυνατότητα να καλλιεργήσει τα όνειρά της, να εκφράσει τη δημιουργικότητά της και να ασχοληθεί με την συγγραφή. Σε προσωπικό επίπεδο, έβγαζε τον ρομαντισμό, τη διάθεση για έρωτα και για αγάπη, αλλά και τη συμπόνια και την ευαισθησία για τους άλλους ανθρώπους γύρω της

ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

Ερμής στον Ζυγό στον 9ο οίκο
-Η προσέγγισή της στους άλλους ήταν φιλική. Θα μιλούσε ήρεμα και γλυκά και σίγουρα θα απέφευγε τους τσακωμούς και τις φασαρίες. Θα επεδίωκε την αρμονία και την ηρεμία γύρω της. Σίγουρα, θα μπορούσε να γίνει εύκολα αποδεκτή από τους άλλους, θα ήξερε πώς να διαπραγματευτεί γενικότερα και πώς να χειριστεί διπλωματικά τον λόγο. Το αδύνατό της σημείο θα ήταν ίσως ότι δυσκολευόταν να πάρει εύκολα αποφάσεις (ζυγός).
-Μία ακόμη απόδειξη για το ταλέντο της στη συγγραφή είναι ο Ερμής στον 9ο οίκο. Συγχρόνως αυτή η θέση μας λέει ότι της άρεσε να εμπλουτίζει τις εμπειρίες της μέσα από τα ταξίδια ή μέσα από τη μάθηση και να διευρύνεται πνευματικά. Είχε ίσως ποικίλα ενδιαφέροντα, όμως δεν  θα μπορούσε να συγκεντρωθεί σε όλα. Σαν άτομο, όμως, εκτός από το να μιλάει… της άρεσε και να ακούει….

Αφροδίτη στον Σκορπιό στον 10ο οίκο
-Τονίζεται πάλι η κοινωνικότητα και η δημοφιλία της Α. Κρίστι σ΄ αυτή τη θέση. Προβάλλει τη δημόσια εικόνα της και την κοινωνική καταξίωσή της  (οίκος). Στον σκορπιό δείχνει ότι ήταν μία παθιασμένη φύση με αντοχές και επιμονή προκειμένου να  κατακτήσει τους στόχους της. Σίγουρα επιθυμούσε βαθιές και ουσιαστικές σχέσεις του στυλ ΟΛΑ ή ΤΙΠΟΤΑ. Αλλά… στον σκορπιό το συναισθηματικό φορτίο θα ήταν πολύ βαρύ….
-Το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο στον 8ο, μας μιλά για την ευθύνη! Έτσι λοιπόν, η Α.Κρίστι, ήταν σε θέση να αναλάβει την ευθύνη στις σχέσεις της ή στα εγχειρήματά της ίσως και με μία αίσθηση καθήκοντος. Θα είχε σταθερότητα και διάρκεια στις σχέσεις της.
-Η όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα στον 5ο, μας παραπέμπει σε απογοητεύσεις, προδοσία και λύπες που προέρχονται από τον έρωτα ή τα παιδιά. Όπως επίσης υποδηλώνει και σκάνδαλο που μπορεί να γίνει γνωστό.  Η όψη χιαστί με τον Πλούτωνα μας λέει ότι ίσως κυριευόταν από τον φόβο της απώλειας ή της εγκατάλειψης στις σχέσεις της. Ίσως να ερμηνεύεται και ως δυσπιστία ως προς τον σύντροφο.

Άρης στον Τοξότη στον 1ο οίκο

-Ο Άρης στον ωροσκόπο αναφέρθηκε στην αρχή. Συμπληρωματικά όμως θα αναφέρουμε άλλες δύο όψεις.
-Το εξάγωνο με το μεσουράνημα. Είναι μία όψη που διευκόλυνε τη ζωή της Α.Κρίστι, γιατί μπορούσε να επιτεύξει τους στόχους και τα σχέδιά της μέσα από την ενέργεια και τη δυναμικότητα που της ανέδυε ο Άρης στον ωροσκόπο.
-Το τετράγωνο με Ήλιο φαίνεται να μας λέει ότι η σχέση με τον πατέρα της αλλά και με κάθε είδους εξουσία ήταν ανταγωνιστική. Συγκρούσεις και διαμάχες θα ήταν μέσα στο μενού. Θα υπερασπιζόταν όμως με κάθε τρόπο τις πεποιθήσεις της γιατί δε θα συμβιβαζόταν με τίποτα λιγότερο εκτός από τη ΝΙΚΗ.

Δίας στον Υδροχόο στον 1ο και 2ο οίκο
-Ο Δίας στον 1ο οίκο τονίζει την πληθωρική προσωπικότητά της. Εξωστρεφής φυσιογνωμία, μορφωμένη, πολυταξιδεμένη… Γενικότερα μία ευχάριστη προσωπικότητα ανοιχτή προς τους άλλους και ανοιχτή σε νέες ιδέες… αν και ανάδρομος θα της προσέδιδε λίγη τύχη.
-Στον υδροχόο υποδηλώνει την αξία της φιλίας. Σίγουρα δέχθηκε βοήθεια από φίλους, αλλά συγχρόνως πρόσφερε και τη δική της βοήθεια σε αδύναμους ανθρώπους. Έβλεπε «μπροστά» και είχε νεωτεριστικές ιδέες.
-Το Μ.Τρίγωνο που αναφέραμε στην αρχή, της προσφέρει την ικανότητα έκφρασης του λόγου και της φαντασίας γενικότερα  αλλά δουλεύει και στον επόμενο οίκο (2ο και 6ο αντίστοιχα). Κατ΄ επέκταση λοιπόν, μας λέει ότι όπως κι αν ξεκίνησε η συγγραφή βιβλίων, στην πορεία της απέφερε κέρδη… έγινε επάγγελμα και απέκτησε εισόδημα.
-Ο Δίας λοιπόν και στον 2ο οίκο την ευνόησε οικονομικά και ηθικά. Μπορεί να ασχολήθηκε και με φιλανθρωπίες. Πάντως, ως γυναίκα συγγραφέας για εκείνη την εποχή, ήταν ένας εκκεντρικός και παράδοξος τρόπος για να βγάζεις χρήματα (υδροχόος).

Κρόνος στην Παρθένο στον 8ο οίκο
-Εδώ ο Κρόνος θα λέγαμε ότι την περιόριζε αρκετά. Λόγω συγκυριών ή καταστάσεων παρουσίαζε ένα άτομο σοβαρό, με σύνεση και υπευθυνότητα. Αξιόπιστη και αφοσιωμένη στο καθήκον και στα κοινωνικά πρέπει. Όμως, από την άλλη όψη του νομίσματος, θα μπορούσε να γίνει επικριτική και σκληρή με τους άλλους, ή κατά περιόδους να κλείνεται στον εαυτό της και να μελαγχολεί.
-Ο Κρόνος στον 8ο οίκο θα μπορούσε να προκαλέσει μία συναισθηματική ανασφάλεια. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εκ των έσω τα του γάμου της, αλλά γνωρίζουμε για το διαζύγιό της. Βίωσε σίγουρα την αίσθηση της απόρριψης και της πίκρας μέσα από τον γάμο της. Φυσικά αυτήν την ανασφάλεια θα μπορούσε να τη νιώσει και με τα οικονομικά του συντρόφου της. Οι δύο όψεις τετραγώνου με Ποσειδώνα και Πλούτωνα στον 6ο σίγουρα δε βοηθούν. Σώζει λίγο την κατάσταση το εξάγωνο με την Αφροδίτη στον 10ο.
-Όλες όμως αυτές τις δυσκολίες μπορούσε να τις διαχειριστεί με το αναλυτικό κ μεθοδικό πνεύμα της Παρθένου. Είχε την υπομονή και την επιδεξιότητα να ελέγχει τις καταστάσεις λειτουργώντας ορθολογιστικά.

Ουρανός στον Ζυγό στον 9ο οίκο
-Εδώ έχουμε μία αντίφαση. Από τη μία η ανάγκη για ανεξαρτησία και ελευθερία και από την άλλη η ανάγκη συνύπαρξης με τους άλλους.
-Έξυπνη και φιλόδοξη, τολμηρή, της άρεσε η κοινωνική ζωή και τα ταξίδια. Πιθανότατα να είχε κι εκκεντρικό γούστο αισθητικά. Θα λέγαμε ότι ήταν ευαισθητοποιημένη στα θέματα της κοινωνίας, όπου θα προσπαθούσε να κρατήσει μια φιλειρηνική αν και πρωτοποριακή στάση για έναν απώτερο σκοπό.
-Σίγουρα είχε τις δικές της απόψεις περί φιλοσοφίας, θρησκείας, ιδεολογίας. Έψαχνε τη δική της αλήθεια, διευρίνοντας τους ορίζοντές της μέσα από τα ταξίδια και αναζητώντας ασυνήθιστες εμπειρίες.
-Με τον Ουρανό στον 9ο πιθανόν τα σχέδια για το μέλλον να άλλαζαν συχνά.

Ποσειδώνας στον 5ο και 6ο οίκο στους διδύμους
-Συνδυασμό φαντασίας και έκφρασης δίνει ο Ποσειδώνας στους Διδύμους στον 5ο οίκο. Ήταν το όπλο της για να μπορέσει να δημιουργήσει… να ζήσει τον έρωτα…να απολαύσει τη ζωή… με τα καλά και τα άσχημα… (τετράγωνο με Κρόνο – μπορεί να αμφέβαλλε για την αξία της), (χιαστί με Αφροδίτη – μπορεί να θεοποιούσε τον έρωτα). Είχε όμως την πνευματική περιέργεια να εξερευνήσει τα πάντα.
-Παράλληλα ήταν ένας ευαίσθητος και συμπονετικός άνθρωπος που θα πρόσφερε ανιδιοτελώς τη βοήθειά της όταν χρειαζόταν (6ος οίκος) – (Νοσοκόμα στον πόλεμο). Σε πρακτικό επίπεδο όμως αυτή η θέση έκανε πολύ δύσκολη την καθημερινότητα.

Πλούτωνας στους διδύμους στον 6ο οίκο

-Πιθανότατα να υπήρχαν περίοδοι δυσκολιών στην εργασία της (6ος) ή να βίωσε δυσάρεστες καταστάσεις ως εργαζόμενη (π,χ, στον πόλεμο). Αυτή η θέση όμως της προσέδιδε δύναμη και αντοχή για να ανταπεξέλθει στις κακουχίες. Έβλεπε τον θάνατο γύρω της (τετράγωνο με Κρόνο). Μπορεί να δούλευε ακούραστα, πολλές ώρες, με πολύ πείσμα και υπομονή, ίσως και εμμονή, στην οποιαδήποτε δουλειά της προκειμένου να την ολοκληρώσει. Όμως, ο Πλούτωνας στους Διδύμους βγήκε έντονα στα μυθιστορήματά της. Η ακρίβεια της περιγραφής, το βάθος πληροφοριών, ακόμα και των ουσιών (δηλητήρια), η ανάλυση, η πλοκή, η έρευνα και το μυστήριο στα έργα της, κρατούσαν σε αγωνία κάθε αναγνώστη.

Β.Δ. – Ν.Δ. (Άξονας 6ος-12ος – Δίδυμοι -Τοξότης)
Η εξέλιξή της θα προέλθει μέσα από την εργασία και την προσφορά υπηρεσίας.
Η επικοινωνία, η γνώση, η συγγραφή είναι η μορφή εξέλιξης.. διδάσκοντας ή εμπνέοντας τους άλλους.

ΤΑΣΕΙΣ

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

-Η ακμή του 7ου οίκου στους Διδύμους πολλές φορές υποδηλώνει δεύτερο γάμο (που ισχύει στην προκειμένη περίπτωση). Επίσης, θα μπορούσε να μας πει ότι κάποιος έλκεται από νεότερα άτομα (Ο 2ος σύζυγος της Α.Κρίστι ήταν νεότερός της). Θα λέγαμε επιπλέον ότι πολύ σημαντικό κριτήριο στις σχέσεις της, ήταν να μπορεί να μοιράζεται με τον σύντροφό της τις σκέψεις της, να επικοινωνεί διανοητικά μαζί του, να είναι έξυπνος, δραστήριος, με έμφυτη περιέργεια (δίδυμοι), αλλά και να της αφήνει περιθώρια κινήσεων (τοξότης ωροσκόπος). Το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Ήλιου = Ερμής στην 15ο  22’ του Ζυγού (πάνω στον Ερμή της), το επιβεβαιώνει αυτό. Η επικοινωνία είχε πρωτεύοντα ρόλο στη σχέση. Επίσης, ο Ερμής στον 9ο οίκο μας λέει ότι την γοήτευαν τα μορφωμένα άτομα, καλής κοινωνίας, με γλυκούς τρόπους και συμπεριφορά (ζυγός). Θα μπορούσε να ζήσει και να αποκομίσει μαζί τους εμπειρίες μέσα από τα ταξίδια, την πνευματική διέγερση και διεύρυνση οριζόντων.

-Όμως, μέσα στον 7ο οίκο υπάρχει και ο Χείρωνας. Μπορεί να χρειαζόταν να στηρίξει τον σύζυγό της σε θέματα υγείας ή και σε ψυχολογικό επίπεδο και να έπρεπε να τον φροντίσει. Θα μπορούσε επίσης ένας χωρισμός να την έχει πληγώσει βαθιά. Μπορεί να έχασε την πίστη και την αισιοδοξία της σε κάποια περίοδο της ζωής της (Δίας αντίθεση Χείρωνας).

-Η Αφροδίτη της στον Σκορπιό, όπως προανέφερα, χαρακτήριζε μία παθιασμένη φύση, με ισχυρά και βαθιά συναισθήματα. Ο απόλυτος έρωτας αλλά και το απόλυτο μίσος. Το εξάγωνο με τον Κρόνο στον 8ο οίκο ευνοούσε τη σταθερότητα στις σχέσεις της και τη βοηθούσε να αντέξει τυχόν δοκιμασίες. Παράλληλα όμως αυτή η όψη την περιόριζε. Μπορεί να καταπιεζόταν σεξουαλικά ή απλά να μην μπορούσε να εκφραστεί συναισθηματικά όπως θα ήθελε.

-Η όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα στον 5ο οίκο, δυσκόλευε τα αισθηματικά της. Μπορεί η ίδια να είχε ασαφή ή ασταθή συναισθήματα και να είχε αντίκτυπο ακόμα και στον σύντροφό της, λόγω διάθεσης. Από την άλλη, όπως ξέρουμε, βίωσε τον πόνο, τη θλίψη και την απογοήτευση από την απιστία του συζύγου της.

-Η όψη χιαστί με τον Πλούτωνα, θα της προκάλεσε ανασφάλεια ή ανεπάρκεια κάποια στιγμή στη ζωή της. Ζήλια, κτητικότητα, εγωισμός ή και φανατισμός, μπορεί να την οδηγούσαν και σε τάσεις απομόνωσης από το κοσμικό περιβάλλον. Σίγουρα πάντως δε θα συγχωρούσε μ΄ αυτήν την όψη μεγάλα λάθη. Αντιθέτως, θα έβγαιναν και τάσεις εκδικητικότητας (η περίεργη εξαφάνισή της αφού έμαθε για την απιστία του συζύγου της. Αν κ δεν έχουν εξακριβωθεί οι λόγοι, δεν αποκλείεται να αποσκοπούσε στο να προκαλέσει τύψεις, αγωνία και θλίψη στον σύζυγό της).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

-Ακμή 6ου οίκου στους Διδύμους. Πάντα υπήρχαν νοητικές ανησυχίες, πολλές μετακινήσεις στη ζωή της. Δε θα μπορούσε να μείνει στάσιμη σε χώρο ή μία κατάσταση, γιατί δε θα άντεχε τη ρουτίνα και τον περιορισμό. Αυτή η θέση χαρακτηρίζεται από την ευχέρεια λόγου και την κλίση προς την συγγραφή, όπως επίσης θα μπορούσε να καταπιάνεται κ με άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες συγχρόνως.
-Λόγω του Πλούτωνα στον 6ο οίκο, το σίγουρο είναι ότι έβγαζε όλο το πάθος και την αφοσίωση σε ό,τι έκανε στα επαγγελματικά της. Βέβαια με τον Πλούτωνα εκεί, δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ίντριγκες και τα προβλήματα στον επαγγελματικό χώρο. Ίσως να έμεινε άνεργη αρκετές φορές και γενικότερα να άλλαξε αρκετά επαγγέλματα. Εξαιτίας αυτών, μπορεί να αντιμετώπισε και οικονομικά προβλήματα κάποιες φορές (Κρόνος τετράγωνο Πλούτωνα).
-Με τον Ποσειδώνα στον 6ο οίκο και σε τετράγωνο με τον Κρόνο, μπορεί να της προκαλούσε κατά περιόδους σημαντικές μεταπτώσεις συναισθηματικά (νοσοκόμα στον πόλεμο). Στην καθημερινότητά της τότε αντιμετώπιζε δυσάρεστες καταστάσεις. Ίσως μερικές φορές να της έβγαινε η σοβαρότητα και η συνέπεια του Κρόνου και άλλες … η αδιαφορία ή η αφηρημάδα του Ποσειδώνα.
-Το μεγάλο της ατού ήταν η διπλωματικότητά της (10ος στον Ζυγό). Ήξερε πως να συμπεριφερθεί και να κερδίσει τους άλλους. Ευγενική, με λεπτούς τρόπους, κοινωνική, μπορούσε να κρατά ισορροπίες και να συμβιβάζεται αν χρειαστεί. Επίσης, μπορεί να είχε ισχυρούς συμμάχους δίπλα της. Όλα αυτά ήταν τα όπλα της για να πετύχει τους στόχους της.
-Βέβαια αυτό δεν ίσχυε πάντα. Εκτός από συμμάχους είχε και εχθρούς. Η Αφροδίτη της στον 10ο αλλά στον Σκορπιό, υποδηλώνει ότι χρειάστηκε πολλή προσπάθεια από μέρους της και σίγουρα βίωσε απογοητεύσεις και στεναχώριες μέχρι να αναγνωριστεί. Η κοινωνία τότε δεν συμβάδιζε απόλυτα (ή μάλλον καθόλου) με την ιδιοσυγκρασία της Α.Κρίστι.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

-Το Μεγάλο Τρίγωνο, όπως είπαμε, (Δίας, Σελήνη με Ποσειδώνα, Πλούτωνα, λειτούργησε θετικά και στα οικονομικά της όσον αφορά στο συγγραφικό της ταλέντο που αξιοποιήθηκε και επαγγελματικά.
-Πιο αναλυτικά, ο Δίας στον 2ο οίκο δείχνει την τάση ότι θα ζούσε πλουσιοπάροχα ή έστω άνετα. Μπορεί να ερχόταν το χρήμα με ευκολία, αλλά με την ίδια ευκολία το ξόδευε. Το σίγουρο είναι ότι το Δίας δεν θα την άφηνε ποτέ εκτεθειμένη. Θα λειτουργούσε πάντα υποστηρικτικά. Σ’ αυτό συναινούν τα τρίγωνα με τους παραπάνω πλανήτες. Το τρίγωνο με τη Σελήνη, της έδωσε την εύνοια, την οικονομική ευημερία αλλά και την αναγνώριση από το περιβάλλον, με τον Ποσειδώνα της έδωσε τα πνευματικά και καλλιτεχνικά ταλέντα για να εκφραστεί δημιουργικά και, τέλος, με τον Πλούτωνα, είχε την ικανότητα να αρπάζει τις ευκαιρίες, να κυνηγά και να κερδίζει τους στόχους της. Δυνατό κοκτέιλ επιτυχίας που είχε αντίκτυπο και στα οικονομικά της.
-Η ακμή του 2ου στον Υδροχόο, υποδηλώνει ότι τα χρήματα δεν ήταν αυτοσκοπός για εκείνη. Μάλλον ήταν απλά φυσικό επακόλουθο της δουλειάς της. Ο τρόπος που έβγαζε τα χρήματα ήταν αυτός που τραβούσε την προσοχή. Πρωτοποριακή και προοδευτική για την εποχή της ως συγγραφέας ξεχώριζε κατ΄ επέκταση και για τον τρόπο προέλευσης των οικονομικών απολαβών της.
-Η ακμή του 8ου οίκου στον Λέοντα και με την Ήλιο μέσα, τονίζει από τη μία πλευρά εύνοια από τα οικονομικά του συντρόφου, συνεργασιών ή και κληρονομιών. Όμως, υπάρχει κι ένας Κρόνος εκεί που μας λέει ότι στα του οίκου αυτού (χρήματα άλλων) υπήρχαν κατά διαστήματα οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες (ο πατέρας κατασπατάλησε την περιουσία του πριν πεθάνει). Το επιβεβαιώνουν και τα τετράγωνα Ποσειδώνα Πλούτωνα που αναφέραμε παραπάνω. Δοκιμασίες πολλές… Ίσως να προέκυψε και ζήτημα «εκμετάλλευσης» ή «χειραγώγησης» στα οικονομικά για άλλους λόγους (π.χ. εκδίκησης). Γενικότερα σε σχέση με τα χρήματα των άλλων επικρατούσε αστάθεια.

ΜΟΡΦΩΣΗ

-Μια ποσειδώνια αύρα χρωματίζει τον 3ο της οίκο (ιχθείς). Από τα μαθητικά της χρόνια σιγόκαιε το ιδιαίτερο ταλέντο της… απλά τότε δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο μακριά μπορούσε να φτάσει. Ήταν άτομο ονειροπόλο, με ζωηρή φαντασία, έντονη διαίσθηση και περιέργεια, γεμάτο ιδέες, να μάθει και να ανακαλύψει τον κόσμο. Τον δικό της κόσμο όμως… όχι τον πραγματικό.
-Μεγαλώνοντας πια, υιοθέτησε πιο ρεαλιστική στάση, λειτουργώντας πιο πρακτικά και πιο γήινα (ακμή 9ου στην Παρθένο). Ο «χορός» τριών πλανητών σ’ αυτόν τον οίκο στον ζυγό (Σελήνη, Ερμής, Ουρανός), είχαν τον κύριο λόγο για την μόρφωσή της και ανέδειξαν το ταλέντο της.
-Η Σελήνη ενίσχυσε την ήδη υπάρχουσα φαντασία της (Μ. Τρίγωνο), που μαζί με τη γνώση, την έστρεψε να ταξιδέψει, να γνωρίσει ξένους πολιτισμούς, να δώσει τροφή στο νου της με νέες πεποιθήσεις, ακούγοντας ιστορίες άλλων ανθρώπων και ανταλλάζοντας ιδέες μεταξύ τους.
-Ο Ερμής, ήταν αυτός που την παρότρυνε να μελετήσει, να ανοίξει το μυαλό της μέσω της μάθησης, να εξερευνήσει μέσα από μακρινά ταξίδια, να αποκτήσει εμπειρίες, να διδαχθεί και να διδάξει και κυρίως να τα μοιραστεί όλα αυτά με ανθρώπους γύρω της. Δυνατή θέση του Ερμή, γιατί βρίσκεται στον οίκο που κυβερνά. Υποδηλώνει επίσης τη συγγραφή και έκδοση βιβλίων, καθώς και τις ξένες γλώσσες.
-Ο Ουρανός, της χάρισε τη διαφορετικότητα, την διαίσθηση, το προοδευτικό μυαλό. Θα αναζητούσε ασυνήθιστες εμπειρίες, βαθιά γνώση, έχοντας υψηλά ιδανικά και ψάχνοντας να βρει τη δική της αλήθεια ακόμα κι αν αυτή προκαλούσε….σπάζοντας τα μοτίβα που η τότε κοινωνία επέβαλε (ωροσκόπος εξάγωνο Ουρανός).
-Τέλος, ο Ουρανός εδώ, μας μιλά πολλές φορές για αυτοδίδακτα άτομα. Η Α.Κρίστι δεν πήγε σχολείο. Την δίδαξε η μητέρα της στο σπίτι.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

-Η ακμή του 4ου οίκου στον κριό, υποδηλώνει ότι μεγάλωσε σ΄ ένα περιβάλλον βιώνοντας δυσάρεστες καταστάσεις σε σχέση με τον «αρχηγό» της οικογένειας. Το τετράγωνο ωροσκόπου- Άρη με τον Ήλιο στον 8ο οίκο μας παραπέμπει στον πατέρα της. Στην παιδική και τρυφερή ηλικία της αυτό θα είχε συναισθηματικό αντίκτυπο. Μπορεί στην πιο απλή περίπτωση να ήταν αυστηρός και το μόνο που θα ήθελε, ήταν απλώς, να επιβάλλει την τάξη και την πειθαρχία στο σπίτι (παρθένος). Όμως, η κύρια αιτία ήταν (λόγω θέσης Ήλιου) ο πρόωρος θάνατος του πατέρα της όταν αυτή ήταν 11 χρόνων.
-Η σχέση με τη μητέρα της πρέπει να ήταν γλυκειά και τρυφερή. Η Σελήνη στον ζυγό προσδίδει ένα ευγενικό χαρακτήρα για την μητέρα της, που θα προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες στην οικογένεια. Ήταν η δασκάλα της (9ος), ήταν ο μέντοράς της (τρίγωνο με Δία), ήταν αυτή που την ενθάρρυνε να εκφραστεί και να καλλιεργηθεί πνευματικά (τρίγωνο με Ποσειδώνα), και τέλος, μπορούσε να την ψυχολογήσει (τρίγωνο με Πλούτωνα) και να ξέρει πώς να την «χειριστεί» θετικά.
-Οι σχέσεις της με τον στενό οικογενειακό της κύκλο, τα αδέρφια της και τους συγγενείς της (3ος), θα λέγαμε ότι ήταν ομαλές, υπήρχε συναισθηματικό δέσιμο (ιχθείς), αν και εφόσον ήθελε να ανοιχτεί και να μοιραστεί τις σκέψεις της και τα αισθήματά της.
-Γενικότερα πάντως, θα λέγαμε, ότι στις προσπάθειες των στόχων της, χρειαζόταν την αποδοχή της οικογένειάς της για να νιώσει σιγουριά (10ος στον ζυγό).
-Κι επειδή….κύκλος είναι και γυρίζει…, η ακμή του 4ου οίκου στον κριό, μας λέει ότι και στη δική της οικογένεια αργότερα, θα αντιμετώπιζε προβλήματα και δυσκολίες. Κι αυτή τη φορά, εκείνη θα αναλάμβανε τα ηνία, έχοντας μία ορμητική αλλά και επιθετική συμπεριφορά (Άρης στον 1ο). Φυσικά, στην πορεία αντιμετώπισε και ένα διαζύγιο με τον 1ο σύζυγο (τετράγωνα με Ήλιο). Επίσης, πολλές μετακινήσεις και αλλαγές κατοικιών δίνει αυτή η θέση (γύρισε όλον τον κόσμο με τον 2ο σύζυγο).
-Η ακμή του 5ου οίκου στον ταύρο είναι ένδειξη (που ισχύει στον συγκεκριμένο χάρτη) για απόκτηση θηλυκού παιδιού (Αφροδίτη Κυβερνήτης) και με έναν θηλυκό πλανήτη μέσα (Ποσειδώνας). Γέννησε όντως μία κόρη.  Ο πλανήτης εκεί υποδηλώνει την αγάπη, την ευαισθησία και την αδυναμία για την κόρη της. Επίσης, μπορεί η κόρη της να ήταν ένα πολύ γλυκό πλάσμα, ευγενικό, έξυπνο και ίσως με κάποιο έμφυτο ταλέντο. Δεν αποκλείεται όμως, λόγω της όψης χιαστί με την Αφροδίτη, η κόρη της, να είχε κάποιες ανασφάλειες για το ποιά είναι,  τί θέλει να κάνει στη ζωή της… μπορεί να αισθανόταν αδύναμη  και να απογοητευόταν…

ΥΓΕΙΑ

-Ξεκινώντας από τον ωροσκόπο (τοξότης) της σε τετράγωνο με τον Ήλιο της, όσον αφορά στη ζωτικότητά της, και με έναν Άρη στον ωροσκόπο επίσης, θα λέγαμε… δεν είναι και η καλύτερη ένδειξη. Ατυχήματα μπορεί να προήλθαν από απροσεξία, από υπερκινητικότητα, ισχυαλγίες, … Όμως συμβάλλει θετικά η Σελήνη που μόνο ευνοϊκές όψεις έχει στο χάρτη της (τρίγωνα).
-Το σημαντικό στο χάρτη της είναι το ΤΑΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ που αναφέραμε αρχικά, το οποίο με τη διέλευση ενός αργού πλανήτη θα ενεργοποιούσε τον άξονα Β.Δ. – Ν.Δ. (6ος – 12ος).
-Η ακμή του 6ου οίκου βρίσκεται στους Διδύμους (Κυβερνήτης Ερμής). Είναι μία ένδειξη από μόνη της. Εκτός από μία νευρικότητα που μπορεί να της προσέδιδε γενικά στη ζωή της, αργότερα, σε μεγάλη ηλικία πριν πεθάνει έχασε «τα λογικά» της. Το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα, δημιουργεί παρανοήσεις και βέβαια ο Κρόνος από μόνος δημιουργεί και χρόνια προβλήματα υγείας. Το τετράγωνό του με τον Πλούτωνα, θα μπορούσε να δώσει ψυχοσωματικά προβλήματα ή θα μπορούσε να είναι ψυχαναγκαστική, υποχόνδρια ή ακόμα να ταλαιπωριόταν και από αιμορροϊδες .
-Η ακμή του 12ου στον Τοξότη, μάλλον διευκόλυνε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ψυχολογικά γιατί είχε στο πλευρό της τον Δία. Θα λέγαμε λοιπόν, ότι δεν βίωσε περιορισμούς ή εγκλεισμούς σε νοσοκομεία και ιδρύματα.
-Άλλωστε, για το τέλος κράτησα την ακμή του 4ου οίκου στον κριό, η οποία μας επιβεβαιώνει την μακροβιότητα και την ενεργό δράση της Α.Κρίστι μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Επίλογος

-Η Α.Κρίστι πέθανε σε ηλικία 85 ετών. Πίσω από την φαινομενικά συντηρητική και σοβαρή εικόνα της, κρυβόταν μία  θερμή, τολμηρή και αξιοθαύμαστη γυναίκα, ανοιχτή σε προκλήσεις, που θα κυνηγούσε τα όνειρά της, καταρρίπτοντας τα «δήθεν» και τα «κοινωνικά πρέπει» της εποχής της.  Θα τη θυμόμαστε και θα τη θαυμάζουμε πάντα για την δυναμική προσωπικότητά της, αλλά και για τα  «έργα» που άφησε παρακαταθήκη.

Αναδημοσίευση από το http://spoudastes-astrology-lessons.blogspot.com
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 110
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2009

https://newageastrology.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης