H ηλιακή επιστροφή της Ελλάδας για το 2012

Πήγαινε κάτω

H ηλιακή επιστροφή της Ελλάδας για το 2012 Empty H ηλιακή επιστροφή της Ελλάδας για το 2012

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Παρ Φεβ 03, 2012 1:26 am

Image hosted by servimg.com(1η δημοσίευση στο 1ο τεύχος του NewAgeAstrology Magazine http://books.newageastrology.gr )

(από το Βασίλη Παπαδολιά)

Πιθανόν να χρειαστεί να αποχωριστούμε αρκετά πράγματα
αυτή τη χρονιά από αυτά που θεωρούμε ως παράδοση
ή ως κατακτημένα.
Πράγματα που έχουν σχέση με το παλιό
και το κληρονομημένο.


Προβλέψεις: Η ηλιακή επιστροφή της Ελλάδας
για το 2012

Image hosted by servimg.com

Στην τελευταία μοίρα του Καρκίνου δείχνει να είναι για το 2012 ο Ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής της χώρας. Μοίρα που είναι στο τέλος του ζωδίου (αναιρετική) και δείχνει κάτι που να μην προχωράει μακριά και να έχει σύντομη διάρκεια. Κάτι που έχει σχέση με το παλιό και το κληρονομημένο. Πιθανόν να χρειαστεί να αποχωριστούμε αρκετά πράγματα αυτή τη χρονιά από αυτά που θεωρούμε ως παράδοση ή ως κατακτημένα.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Κρόνος φέτος από τη διέλευση του θα τετραγωνίσει τρεις φορές αυτή τη μοίρα με πρώτη και πιο διαρκή αυτή στο μέσο του χειμώνα και τελευταία και φαρμακερή θα λέγαμε τον Οκτώβριο το 2012. Επιπλέον ότι ο Ωροσκόπος της ηλιακής πέφτει στο γενέθλιο 3ο οίκο της χώρας δείχνοντας ότι το πεπρωμένο της χώρας για φέτος στρέφεται καλώς ή κακώς στο εμπόριο, που είναι το μόνο από το οποίο μπορεί να περιμένει μία θέση στο διεθνές στερέωμα.

Βεβαίως για τους αρνητές της ορθότητας του ωροσκόπου στις 2 μοίρες των Διδύμων τα παραπάνω συμπεράσματα δε θα ισχύουν αναγκαστικά οπότε ας δούμε τι άλλες λεπτομέρειες έχει να μας πει ο χάρτης.

Στην περυσινή ηλιακή επιστροφή ( που είχαμε δημοσιεύσει στο Astrology.gr για όσους μας παρακολουθούν στο διαδικτυακό χώρο) είχαμε αναφερθεί στην σύνοδο Σελήνης/ Άρη / Ήλιου στο Μεσουράνημα της ηλιακής επιστροφής της χώρας και την αντίθεση τους με το γενέθλιο Κρόνο της. Είχαμε εξηγήσει πώς αυτή η σύνοδος θα οδηγήσει σε βίαιη ανατροπή κεκτημένων με την υποστήριξη του μεγαλύτερου πλήθους του ελληνικού λαού. Από την άλλη κάτι που δεν είχαμε πει είναι ότι ο Άρης ως ευρισκόμενος στο γενέθλιο 7ο οίκο της χώρας αποδείχθηκε ότι λειτούργησε και ως το μακρύ χέρι των συμμάχων μας από το εξωτερικό που στο γενέθλιο χάρτη μάλιστα έρχονται και σε αντίθεση με τη λαϊκή Σελήνη. Δεν είναι αδικαιολόγητη η εχθρότητα του ελληνικού λαού επομένως έναντι του ξένου παράγοντα.

Στην ηλιακή επιστροφή του 2012 τώρα η σύνοδος που παρατηρείται είναι η σύνοδος με τον Ερμή. Ο Ερμής, ευρισκόμενος κι αυτός στον γενέθλιο 10ο οίκο της χώρας φαίνεται ότι θα σημάνει πιο διαλλακτικές τοποθετήσεις, καθώς σαν φύση είναι πιο συμβατή με τον γενέθλιο Κρόνο με τον οποίο θα κάνει και αντίθεση.

Βεβαίως διαφορετικό περιεχόμενο παίρνει η παραπάνω δήλωση, αν συνυπολογίσουμε την παρουσία του Ποσειδώνα πάνω στη γενέθλια θέση του Ερμή της χώρας. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή η θέση μάλλον θα οδηγήσει στην ψευδαίσθηση της οικουμενικής κυβέρνησης για την οποία θα γίνει προσπάθεια να σχηματιστεί πάνω από μία φορές στο έτος που μας έρχεται.

Σημαντική θεωρώ επίσης την επιστροφή της θέσης της Αφροδίτης στη γενέθλια θέση της περίπου, που επίσης νομίζω θα ενισχύσει το αίτημα για οικουμενικότητα καθώς και την παρουσία του Κρόνου στον 6ο γενέθλιο οίκο που μάλλον θα οδηγήσει ως αναμένεται ήδη άλλωστε σε απώλειες θέσεων εργασίας.

Ο Δίας στον 12ο γενέθλιο οίκο της χώρας σε σύνοδο με το γενέθλιο Χείρωνα μιλάει για το τραύμα της μετανάστευσης, αλλά και για την «αρπαχτή» της μετανάστευσης επίσης. Πολλές τέτοιες ευκαιρίες θα υπάρχουν από ότι φαίνεται από κεφάλαια που μέχρι τώρα θρέφονταν από την Ευρώπη (γενέθλιος 8ος οίκος για το Δία). Δεν είναι τυχαίες οι μεταναστεύσεις των έργων στο Ντουμπάι ή σε άλλες αραβικού τύπου χώρες.

Εκείνο όμως που μάλλον είναι το πιο σημαντικό από όλα είναι η επιστροφή της Σελήνης στη γενέθλια θέση της. Η Σελήνη στον 1ο οίκο της χώρας, σηματοδοτεί την εικόνα του Έλληνα με το εμπορικό δαιμόνιο, την προσαρμοστικότητα και την εξωστρέφεια. Κι αυτή την εικόνα θεωρώ ότι θα δείξει ο ελληνικός λαός με τις επιλογές του, άμεσα μάλιστα, καθώς το Φλεβάρη που μάλλον θα γίνουν εκλογές θα δείξει τι επιθυμεί με την ψήφο του.

Το δε Μεσουράνημα της χώρας στον γενέθλιο 11ο οίκο είναι άλλη μία ένδειξη οικουμενικής κυβέρνησης που δεν πρέπει να αγνοήσουμε.

Ας δούμε τώρα το χάρτη της ηλιακής και ξεχωριστά.

Image hosted by servimg.com

Ο Ήλιος και ο Ερμής στον 7ο οίκο της ηλιακής δείχνουν ότι η χώρα θα αναζητήσει αναγκαστικά τις συνεργασίες στο εξωτερικό και την έξωθεν έγκριση για τις κυβερνητικές επιλογές της. Ενώ πέρυσι ο Άρης από τον 7ο της χώρα ερχόταν πάνω στον Ήλιο του 10ου της ηλιακής (οι ξένοι έρχονταν σε μας) φέτος φαίνεται ότι πάμε εμείς αντίστροφα.

Συνεννόηση και διαλλακτική πολιτική σημαίνει επίσης και η παρουσία του Ερμή στον ίδιο οίκο, ενώ η Σελήνη στον 11ο του χάρτη υποδηλώνει διαλλακτικότητα και συλλογικότητα. Ως θετικό βλέπω το γεγονός πάντως ότι το Μεσουράνημα της ηλιακής είναι στο μεσοδιάστημα Δία / Ουρανού και με τους δύο ορθόδρομους.

Η φύση του Κριού αλλά και το παραπάνω γεγονός με προδιαθέτουν μάλλον για κυβερνήσεις με διάθεση να ανοίξουν ζητήματα και να προχωρήσουν πολλά πράγματα σε επίπεδο αλλαγών, αλλά και με σημαντική εθνική αξιοπρέπεια (και ναι, θα μου συγχωρήσετε το συνειρμό, αλλά τόσο ο Κος Παπανδρέου όσο και ο Κος Σαμαράς μοιράζονται σημαντικές θέσεις στον Κριό που πέφτουν κοντά σε αυτή τη θέση. Για να μη μιλήσουμε βέβαια για τυχόν νέα πρόσωπα που ίσως αναδειχθούν).

Από πλευράς προβλέψεων τώρα εξελίξεις σημαντικές θεωρώ ότι πρέπει να περιμένει ο λαός μας όταν η προοδευτική Σελήνη του ηλιακού χάρτη τριγωνίσει με ακρίβεια τόσο τον Κρόνο όσο και τον Ποσειδώνα της ηλιακής επιστροφής. Είναι κάτι που θα συμβεί οκτώ μήνες μετά το Φλεβάρη, δηλαδή περίπου Οκτώβρη προς Νοέμβρη. Την ίδια περίοδο που λόγω διέλευσης Κρόνου στο Σκορπιό και έκλειψης στο ίδιο ζώδιο αναμένουμε οικονομικές εξελίξεις. Μία προσαρμογή του λαού με θάρρος και μία ηθελημένη παραίτηση από κάποιο όνειρο ίσως σηματοδοτείται εδώ με πιθανότητες να μιλούν:

α) για την απόσυρση της εμπιστοσύνης από κάποια οικουμενική κυβέρνηση
β) ή απόσυρση της εμπιστοσύνης από την ευρωπαϊκή ένωση

Γενικά η περίοδος αυτή κρίνεται ότι είναι μία πολύ πιθανή περίοδος εξόδου της χώρας από το ευρώ τελικά.

Από πλευράς ηλιακών διελεύσεων ο Μάρτιος στα τέλη του θα δώσει μία διέλευση από τον Ουρανό της ηλιακής (πιθανόν παραίτηση Παπαδήμου) και θα ακολουθηθεί ενδεχομένως μία νέα κυβέρνηση (διέλευση από Μεσουράνημα) στις αρχές Απριλίου, η οποία θα δώσει ένα νέο στίγμα οικονομικής πολιτικής στις προγραμματικές της δηλώσεις (διέλευση από Δία).

Αρχές Ιουνίου είναι πιθανόν να ξαναζήσουμε μία συλλογικότητα τύπου αγανακτισμένων με την διέλευση του Ήλιου από τη Σελήνη του 11ου οίκου της ηλιακής, ενώ το καλοκαίρι αναμένεται ουσιαστικό νεκρό από εξελίξεις. Μέσα Σεπτέμβρη με την επιστροφή μας από τις διακοπές η διέλευση του Ήλιου από τον ανάδρομο Άρη της ηλιακής μάλλον θα μας προσγειώσει απότομα με κάποια τεχνικά λάθη που θα αποκαλυφθούν (μάλλον δε θα έχουν υπολογίσει πάλι καλά το έλλειμμα), ενώ οι δύσκολες αποφάσεις θα έρθουν όπως είπαμε με την διέλευση του Ήλιου από τον Κρόνο της ηλιακής, κάπου στα μέσα Οκτώβρη.

Δεδομένου της θέσης του Κρόνου στον 4ο οίκο της ηλιακής, οι αποφάσεις σίγουρα θα έχουν συνέπειες για τον κόσμο ή την ακίνητη περιουσία του (εκποίηση; ).

Τα Χριστούγεννα του 2012 κοντά στην περίφημη ημ/νία της 21/12 αλλά και λίγο μετά η διέλευση του Ήλιου από τον Πλούτωνα μάλλον θα σημάνει σημαντικές απολύσεις, όπως έχουμε εξηγήσει και σε άρθρο μας στο NewAgeAstrology.gr για το τι θα γίνει τελικά το 2012 ( https://newageastrology.forumgreek.com/t633-topic#1765 )

Μία τρίτη χρονολογική προσέγγιση μας προκύπτει από τη μετακίνηση του ωροσκόπου μία μοίρα ανά ημέρα η οποία μας δίνει διέλευση από τον Άρη 57 μέρες μετά τις 3/2, δηλαδή κάπου στην αρχή Απριλίου (πιθανές αποκαλύψεις λαθών κατά την προεκλογική περίοδο ή/και ατυχήματα ή απεργίες σε μέσα μεταφοράς), μία πρόγευση αποφάσεων για την ακίνητη περιουσία (εισφορά ΔΕΗ; ) στα μέσα Μαίου, ένα φόβο απολύσεων και απώλειας θέσεων εργασίας από τον κόσμο κατά τη διάρκεια του Ιουλίου (ή ενδεχομένως δουλειές του σκοτωμού για το καλοκαίρι) και σημαντικές κυβερνητικές αποφάσεις με την επιστροφή το Σεπτέμβρη όταν ο διελαύνων ωροσκόπος περάσει από τον Ήλιο και τον Ερμή της ηλιακής.

Ξαφνικά γεγονότα θα συμβούν όπως είπαμε Οκτώβρη προς Νοέμβρη. Η διέλευση του ωροσκόπου από τον Ουρανό σε 240 μέρες περίπου (8 μήνες) συμπίπτει με την πρόβλεψη της προοδευτικής Σελήνης της ηλιακής και υποδεικνύει επίσης έναν αποχωρισμό. Μέσα Νοεμβρίου, τα «νούμερα» θα πηγαίνουν προσωρινά μάλλον καλά με τη διέλευση του ωροσκόπου από το Δία της ηλιακής, η αρχή του χρόνου όμως θα ξεσηκώσει πάλι τον κόσμο, χωρίς να είναι σίγουρη σε αυτή τη φάση όμως η κατεύθυνση. Εδώ που τα λέμε μία αποχώρηση από το ευρώ και μία υποτίμηση, θα φέρει βεβαίως απολύσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις, όμως είναι παράλληλα δυνατόν να φέρει και μία ανάσα τουλάχιστον σε αυτό που λέμε υπηρεσίες, με την έννοια ότι θα γίνουν πιο φτηνές και προσιτές στους ευρωπαίους.

Ίσως αυτή η διέλευση λοιπόν να σημαίνει κινητοποιήσεις, ίσως όμως και έναρξη δραστηριοποίησης του κόσμου σε εμπορικές δραστηριότητες και δραστηριότητες υπηρεσιών.

Το σίγουρο είναι ότι η χρονιά που θα έρθει θα είναι λίγο διαφορετική στο ύφος από την προηγούμενη. Η ρητορεία σύγκρουσης με το κατεστημένο δε θα ακούγεται πολύ, τα φτερά μας θα είναι μάλλον πεσμένα και κάποια στιγμή εκεί προς τον Οκτώβριο / Νοέμβριο θα αναγκαστούμε ως χώρα να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις (ή θα τις πάρουν άλλοι για μας).
vpapadolias
vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1061
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 48
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης