Μαίρυλιν Μονρόε

Πήγαινε κάτω

Μαίρυλιν Μονρόε Empty Μαίρυλιν Μονρόε

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Πεμ Νοε 26, 2009 12:06 pm

Μετά το αφιέρωμα στις όψεις, θα κάνουμε μία προσπάθεια να δώσουμε παραδείγματα των όψεων σε χάρτες διασήμων προσώπων. Όπως φάνηκε από τον αστρολογικό μας διαγωνισμό, τα παραδείγματα που χρησιμοποιήσαμε είναι ήδη επιλεγμένα από χάρτες διασήμων προσώπων κι έτσι θα χρησιμοποιήσουμε καταρχήν αυτά.

Ας ξεκινήσουμε από τις όψεις της συνόδου και ας δούμε από ποιο χάρτη πήραμε τα παραδείγματα μας. Πρόκειται για το χάρτη της Μαίρυλιν Μονρόε.

Image hosted by servimg.com
Μαίρυλιν Μονρόε
Γέννηση: 1 Ιουνίου 1926, 09.30, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Πηγή στοιχείων γέννησης: VegaattractionsΣτο βιβλίο "Μαθήματα Αστρολογίας" γράφουμε για το χάρτη αυτό και τις όψεις της συνόδου...

"Στο χάρτη της Μαίρυλιν Μονρόε έχουμε τρεις συνόδους προς εξέταση. Είναι η σύνοδος Ήλιου / Ερμή στους Διδύμους και στον 11ο οίκο (στην πραγματικότητα ο Ερμής είναι στο 10ο οίκο, αλλά ευρισκόμενος πολύ κοντά στην ακμή του 11ου λαμβάνεται υπόψη και στον 11ο οίκο), η σύνοδος Άρη / Ουρανού στους Ιχθύς και στον 8ο οίκο και η σύνοδος Σελήνης / Δία στον Υδροχόο και στον 7ο οίκο. Ερμηνεύοντας καταρχήν συνοπτικά τις συνόδους θα μπορούσαμε για τις συνόδους Άρη / Ουρανού και Σελήνης / Δία να θεωρήσουμε ότι ανταποκρίνονται συμβολικά σε μία παρόμοια ερμηνεία σα να είχαμε τις πλανητικές θέσεις Άρη στον Υδροχόο και Σελήνης στον Τοξότη.

Έτσι συνδυάζοντας τις λέξεις κλειδιά για τον Άρη και τον Υδροχόο θα λέγαμε ότι η Μαίρυλιν ήταν μία γυναίκα που η μαχητικότητα της, η δυναμικότητα της, η αυτοπεποίθηση και ο ενθουσιασμός της (για να διαλέξουμε πέντε λέξεις κλειδιά για τον Άρη) εκφράζονταν με ένα μάλλον αποστασιοποιημένο, διανοητικό και εκκεντρικό τρόπο. Μας φαίνεται παράξενο να το σκεφτόμαστε αυτό για μία γυναίκα που ήταν σύμβολο του σεξ, όμως ας θυμηθούμε ότι ο Υδροχόος σχετίζεται καλύτερα με το πλήθος παρά με τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας. Επομένως η Μαίρυλιν δείχνει να ενδιαφερόταν περισσότερο για να κερδίσει τη γνώμη του κόσμου παρά των δικών της ανθρώπων.

Ένας άλλος συμβολισμός για τον Άρη είναι και ο αγαπημένος. Σε μία υποθετική θέση του Άρη στον Υδροχόο, ο αγαπημένος της Μαίρυλιν θα ήθελε να είναι κάποιος μη συνηθισμένος άνθρωπος, όχι συμβατικός.

Όσον αφορά τη Σελήνη, συνδυάζοντας τις λέξεις κλειδιά της Σελήνης με τον Τοξότη θα λέγαμε ότι η Μαίρυλιν είχε μία δεκτικότητα (Σελήνη) κι ένα μαγνητισμό (Σελήνη) που ήταν κάπως ανεξέλεγκτος (ο Δίας επεκτείνει και πολλαπλασιάζει). Η θηλυκότητα (Σελήνη) της ήταν πληθωρική (Δίας) και η έκφραση του συναισθήματος (Σελήνη) ενθουσιώδης (Δίας). Η μητέρα της (Σελήνη) ήταν ένας μάλλον περιπετειώδης (Δίας) άνθρωπος και δεν ήταν στα πλεονεκτήματα της το να της παρέχει μία ασφαλή αγκαλιά. Να που με δύο λόγια συνδυάσαμε πέντε λέξεις κλειδιά για τη Σελήνη με τέσσερις λέξεις κλειδιά για τον Τοξότη.

Όσον αφορά τη σύνοδο Ήλιου /Ερμή, επειδή η ταχύτητα των δύο πλανητών είναι παρόμοια δεν μπορούμε να κάνουμε την ίδια προσέγγιση. Παραδοσιακά πάντως, όταν η θέση του Ερμή είναι πολύ κοντά στον Ήλιο (λιγότερο από 6 μοίρες) λέγεται ότι ο Ερμής είναι «καμμένος», δηλαδή, με απλά λόγια, το άτομο δε σκέφτεται καθαρά, αλλά επηρεάζεται από πατρικές (Ήλιος) ή άλλες κυρίαρχες (αφεντικά, ώριμοι άντρες) φιγούρες της ζωής του, κάνοντας αυτό που του προτείνουν. Έτσι κι η Μαίρυλιν φαίνεται ότι δεν είχε εύκολα ανεξαρτησία σκέψης.

Εάν προχωρήσουμε τώρα στην πιο λεπτομερή ανάλυση των συνόδων θα βρούμε περισσότερα στοιχεία. Ας μιλήσουμε μόνο για τη σύνοδο Άρη/Ουρανού για να έχουμε ένα παράδειγμα:

1. Καταρχήν η σύνοδος από μόνη της είναι μία όψη που τείνει να προκαλέσει μίξη της επίδρασης των δύο πλανητών, που συνδέει

2. Συνδυάζοντας τις λέξεις κλειδιά των δύο πλανητών, φτάνουμε λίγο πολύ στις ίδιες προτάσεις που περιγράψαμε πιο πάνω στις συνοπτικές ερμηνείες. Άρης και Ουρανός δίνουν εκκεντρικότητες στο σεξ, ένα ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης του πάθους, άλλες φορές όμως σεξουαλική αποστασιοποίηση αλλά και ένα αποστασιοποιημένο τρόπο να κυνηγάει κανείς τους στόχους του, χωρίς να ταυτίζεται (ψύχραιμος). Επίσης στη γυναίκα δίνει και μία επιθυμία για άντρες που έχουν τις ιδιότητες του Ουρανού, έξυπνοι, αλτρουιστές ίσως, καλά παιδιά, ψύχραιμοι και ιδεαλιστές.

3. Συνδυάζοντας τώρα τις ζωδιακές θέσεις με τους πλανήτες θα λέγαμε ότι στη σύνοδο του Άρη με τον Ουρανό και οι δύο πλανήτες είναι στους Ιχθείς. Ο Άρης συνδυάζεται έτσι με στοιχεία των Ιχθύων, όπως τα όνειρα, η φαντασία, το glamour, οι εξαρτήσεις, η εξιδανίκευση, η δραπέτευση, η δολοπλοκία, κλπ. Ίσως η Μαίρυλιν λοιπόν να εξέφραζε την ανταγωνιστικότητα και τις διεκδικήσεις της με τρόπους έμμεσους όπως οι δολοπλοκίες ή ο θυμός της να έβγαινε σε εξαρτήσεις ή ο δυναμισμός της να είχε να κάνει με το πόσο glamorous ήταν. Στόχευε δηλαδή και ήθελε τη διασημότητα και την «απάτη».

Από την άλλη ο Ουρανός που κι αυτός συνδέεται με το ζώδιο του Ιχθύ δείχνει να συνδέεται με αυτές τις ιδιότητες του Ιχθύ με ένα άλλο τρόπο. Εκεί είναι η απελευθέρωση, η ανεξαρτησία, η αμφισβήτηση, η γνησιότητα και η έκπληξη (για να αναφέρουμε πέντε λέξεις κλειδιά του Ουρανού) που συνδέονταν με τις ιδιότητες των Ιχθύων. Το αποτέλεσμα έδινε μία άλλη Μαίρυλιν, που ήθελε να απελευθερωθεί (Ουρανός) από αυτό που πριν επιδίωκε, να ξεφύγει από την εξιδανίκευση (Ιχθύς), την ψεύτικη εικόνα (Ιχθύς) και να δώσει μία γνησιότητα (Ουρανός) στην τέχνη (Ιχθύς) που ασκούσε.

Πώς συνδυάζονταν αυτές οι δύο επιδράσεις στη σύνοδο; Συνήθως διαδοχικά. Ο Άρης σαν πρώτος πλανήτης ξεκινούσε τη δράση του, αλλά οι καταστάσεις κατέληγαν συνήθως στον Ουρανό. Στην αρχή η Μαίρυλιν έβαζε στόχους για να γίνει διάσημη, αλλά προοδευτικά κατάλαβε ότι πρέπει να απελευθερωθεί.

4. Εάν εισάγουμε και την έννοια του οίκου στην ερμηνεία θα δούμε ότι τα συμβάντα συνέβαιναν στον 8ο οίκο, τον οίκο των χρημάτων των άλλων, του πάθους, της σεξουαλικότητας, αλλά και των ψυχικών προβλημάτων. Η σύγκρουση συνέβαινε μέσα στον ίδιο τον κόσμο της Μαίρυλιν λοιπόν, αλλά είχε και εξωτερικές εκφράσεις στις διεκδικήσεις χρημάτων, στον τρόπο που πλάσαρε τη σεξουαλική της εικόνα για παράδειγμα (άλλοτε τη χρησιμοποιούσε, άλλοτε την αποδομούσε).

5. Εισάγοντας και τους οίκους που κυβερνούν οι πλανήτες της όψης, βλέπουμε ότι μπαίνουν στην ερμηνεία και οι συνεργασίες και οι σχέσεις της Μαίρυλιν (7ος οίκος, που κυβερνά ο Ουρανός) αλλά και θέματα μόρφωσης και καλλιέργειας της ή ακόμη της κοσμοθεωρίας της ζωής της που αποδίδονται από τον 9ο οίκο. Ο 9ος οίκος συνδέεται επίσης και με την κοσμική ζωή, που πιθανότατα έπαιζε ένα σχετικό ρόλο στη ζωή της Μαίρυλιν.

Εάν εισάγουμε και αυτούς τους οίκους στην ερμηνεία βλέπουμε και εναλλακτικές προσεγγίσεις στην ερμηνεία. Η Μαίρυλιν διεκδικούσε (Άρης) τη διασημότητα (Ιχθύς) και έκανε ή υφίστατο (Άρης) τις δολοπλοκίες (Ιχθύς) στους κοσμικούς χώρους που κινούνταν (9ος οίκος), αλλά παράλληλα προσπαθούσε να ξεφύγει (Ουρανός) μέσα από σχέσεις και γάμους (7ος οίκος) που έδιναν άλλη εικόνα στο προφίλ της, όπως ο γάμος της με το συγγραφέα Νόρμαν Μέηλερ."


-----------------------

Βλέπουμε λοιπόν καταρχήν ότι η ερμηνεία των όψεων ακολουθεί κάποια στάδια, που ξεκινούν από την απλή σύνθεση των δύο πλανητών και προοδευτικά εισάγονται στην ερμηνεία στοιχείων των ζωδίων, των οίκων και των οίκων των κυβερνητών. Σε επόμενους χάρτες θα δούμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια αυτή τη μέθοδο, αλλά προς το παρόν μένουμε σε αυτή τη γενική προσέγγιση για να μην γίνουμε υπερβολικά αναλυτικοί. Στο επόμενο παράδειγμα μας θα δούμε τις αντιθέσεις στο χάρτη του Μπρους Λη...

.
vpapadolias
vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1061
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 48
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μαίρυλιν Μονρόε Empty Απ: Μαίρυλιν Μονρόε

Δημοσίευση από papaki Την / Το Παρ Φεβ 12, 2010 2:25 am

Με αφορμή την παράγραφο:
Στο χάρτη της Μαίρυλιν Μονρόε ο Ερμής είναι στο 10ο οίκο, αλλά ευρισκόμενος πολύ κοντά στην ακμή του 11ου λαμβάνεται υπόψη και στον 11ο οίκο),

Δηλαδή και με βάση τον χάρτη παραπάνω θέλω να ρωτήσω ένας πλανήτης πχ. στον πρώτο οίκο αλλά στις τελευταίες μοίρες - πλανήτης στις 25ο στον 1ο και ακμή 2ου Οίκου στις 26ο τότε πιάνουμε τον πλανήτη στο δεύτερο ή και στους δύο οίκους 1ο-2ο;; Μαίρυλιν Μονρόε Icon_rolleyes Που πρέπει να δίνουμε περισσότερη βαρύτητα; Μαίρυλιν Μονρόε Icon_scratch
ευχαριστώ
papaki
papaki
Έμπειρο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 192
Ημερομηνία εγγραφής : 09/01/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μαίρυλιν Μονρόε Empty Απ: Μαίρυλιν Μονρόε

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Παρ Φεβ 12, 2010 4:00 am

Δεν υπάρχει ενιαία άποψη, παπάκι. Άλλοι παίρνουν τον πλανήτη στον οίκο που είναι κι άλλοι στον επόμενο. Από τη δική μου πείρα έχω δει να βγαίνει άλλοτε το ένα κι άλλοτε το άλλο.
vpapadolias
vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1061
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 48
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης