O Ουρανός στον Κριό και η Μεγάλη Συγχώνευση της 7ης ακτίνας

Πήγαινε κάτω

O Ουρανός στον Κριό και η Μεγάλη Συγχώνευση της 7ης ακτίνας Empty O Ουρανός στον Κριό και η Μεγάλη Συγχώνευση της 7ης ακτίνας

Δημοσίευση από vpapadolias Την / Το Παρ Ιουν 22, 2018 12:06 am

Πλησιάζουμε σιγά σιγά στο τέλος της παρουσίας του Ουρανού στον Κριό για την άνοιξη του 2018. Ο Ουρανός θα ξαναγυρίσει σε αυτό το ζώδιο το φθινόπωρο για να κάνει ένα τελευταίο πέρασμα, αλλά ήδη από το Μάιο του 2018 θα βιώσουμε την αλλαγή συχνότητας που θα φέρει στο ζώδιο του Ταύρου.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε μία άλλη προσέγγιση που μπορεί να δώσει κανείς στον Ουρανό στον Κριό. Μία λίγο διαφορετική από τη συνηθισμένη, που σχετίζεται με την Εσωτερική Αστρολογία. Όχι τυχαία, ο Ουρανός θεωρείται στην εσωτερική αστρολογία ως πλανήτης που σχετίζεται με την 7η ακτίνα της Συγχώνευσης. Και όχι τυχαία ίσως προίσταται επίσης της 7ης ακτίνας, μέσω του ζωδίου του Κριού, του οποίου είναι ιεραρχικός κυβερνήτης.

Και τι σημαίνει ιεραρχικός κυβερνήτης; Για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, στην εσωτερική αστρολογία έχουμε τρεις διαφορετικούς κυβερνήτες στο κάθε ζώδιο, αυτόν που ξέρουμε τον εξωτερικό, της κλασσικής αστρολογίας, έναν δεύτερο, τον εσωτερικό κυβερνήτη, που σχετίζεται με την ατομική πνευματική μας εξέλιξη, αλλά έχουμε και τον ιεραρχικό κυβερνήτη, που αφορά όπως λέμε τα μέλη της Ιεραρχίας. Και τι είναι η Ιεραρχία; Είναι υποτίθεται μία ομάδα όντων γήινων αλλά και εξ Αφροδίτης, που υποτίθεται ότι ασχολούνται με τη γενικότερη πρόοδο του πλανήτη.

Αυτή η ομάδα των όντων λοιπόν ανταποκρίνεται στους ιεραρχικούς κυβερνήτες των ζωδίων. Τον Ουρανό για τον Κριό, τον Ήφαιστο για τον Ταύρο, τη Γη για τους Διδύμους, τον Ποσειδώνα για τον Καρκίνο, τον Ήλιο (που κρύβει τον Ουρανό ή κατά άλλους τη Μεγάλη Άρκτο) για το Λέοντα, τον Δία για την Παρθένο, τον Κρόνο για το Ζυγό, τον Ερμή για τον Σκορπιό, τον Άρη για τον Τοξότη, την Αφροδίτη για τον Αιγόκερω, τη Σελήνη (που κρύβει τον Ποσειδώνα) στον Υδροχόο και τον Πλούτωνα για τους Ιχθείς.

Τι σημαίνουν όμως οι ιεραρχικοί αυτοί κυβερνήτες; Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ιεραρχικοί κυβερνήτες ανταποκρίνονται στην ιεραρχία και ότι η ιεραρχία ασχολείται με το μέλλον του πλανήτη, θα μπορούσαμε να διακινδυνεύσουμε την ερμηνεία, ότι οι ιεραρχικοί κυβερνήτες είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες των ζωδίων εάν φτιάχναμε κάποτε το Ωροσκόπιο της Γης. Δηλαδή, αν είχαμε το Ωροσκόπιο της Γης στα χέρια μας, δε θα είχαμε σαν κυβερνήτη του Κριού, τον Άρη και του Ταύρου την Αφροδίτη, αλλά τον Ουρανό και τον Ήφαιστο αντίστοιχα.

Τι σημαίνει αυτή η δήλωση που κάναμε τώρα; Σημαίνει ότι όταν οι πλανήτες βρίσκονται στο ζώδιο που κυβερνούν ιεραρχικά, ασχέτως τι λέμε εμείς ότι θα γίνει στο μικρόκοσμο των ανθρώπων, σημαντικά γεγονότα γίνονται που αφορούν όλον τον πλανήτη. Και για να δούμε την ερμηνεία των γεγονότων αυτών βασικό κλειδί είναι η Ακτίνα.

Η Ακτίνα που σχετίζεται με τον κάθε πλανήτη, πολύ συχνά αλλά όχι πάντα είναι και η Ακτίνα που προίσταται του τριγώνου των ζωδίων που σχετίζονται με αυτή την ακτίνα. Έτσι η 7η ακτίνα που αποτελείται από το τρίγωνο του Κριού, του Καρκίνου και του Αιγόκερω, έχει στην κορυφή της τον Κριό, του οποίου ιεραρχικός κυβερνήτης είναι ο Ουρανός. Η κορυφή του τριγώνου της ακτίνας είναι ιδιαιτέρως σημαντική γιατί δείχνει τη βουλητική έκφραση της ακτίνας. Επομένως ο Ουρανός στον Κριό, δείχνει τη βουλητική έκφραση της 7ης ακτίνας.

Ας δείξουμε προσοχή όμως. Όταν λέμε βουλητική, για μας τους μικρούς ανθρώπους, αυτό μπορεί να σημαίνει σαρωτικές αλλαγές στη ζωή μας πάνω στον πλανήτη. Και με ποιο σκοπό; Την προώθηση της 7ης ακτίνας.

Και τι θέλει η 7η ακτίνα από τον πλανήτη; Ατζέντα της 7ης ακτίνας είναι η κατά το δυνατόν συγχώνευση του πλανήτη. Συγχώνευση σε μία οντότητα. Που σημαίνει τι; Σημαίνει ένωση των φυλών των ανθρώπων, της κουλτούρας και του φυσικού τους πεδίου. Με λίγα λόγια, ενοποίηση των φυλών και των κληρονομικών παραγόντων, αλλά και της κουλτούρας. Αυτό για να μην τρελαινόμαστε δεν είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά. Είναι κάτι που γίνεται σταδιακά εποχή εποχή σε όλο τον πλανήτη.

Για σκεφτείτε, στο παρελθόν πόσοι λαοί ήταν χωρισμένοι σε κομμάτια που μετά ενώθηκαν. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν σε πόλεις κράτη και μετά έγιναν Έλληνες. Η Ρωμαϊκή Ιταλία, επίσης ήταν χωρισμένη σε κομμάτια, αλλά σήμερα μιλάμε για Ιταλούς, όχι για Ρωμαίους, Σικελούς, Βενετσιάνους, κλπ. Η ίδια η Ευρώπη ήταν χωρισμένη, αλλά σήμερα προοδευτικά μιλάμε για Ευρωπαίους. Η Μέση Ανατολή το ίδιο, ήταν χωρισμένη σε φυλές, αλλά σήμερα μιλάμε για Άραβες γενικά. Οι ιθαγενείς των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν χωρισμένοι σε φυλές, αλλά σήμερα μιλάμε γενικά για Ινδιάνους. Οι Εγγλέζοι του Μεσαίωνα ήταν χωρισμένοι σε Κέλτες, Νορμανδούς, Σάξονες, κλπ, αλλά σήμερα μιλάμε για Εγγλέζους.

Με λίγα λόγια είναι αναπότρεπτη αυτή η διαδικασία σταδιακά, απλά άλλοτε είναι στα πάνω της κι άλλοτε στα κάτω της (στο Μεσαίωνα ας πούμε αντιστράφηκε αυτή η διαδικασία). Γι' αυτό και στην εσωτερική αστρολογία λέμε ότι οι ακτίνες κάνουν περιοδικούς κύκλους.

Σήμερα διανύουμε λοιπόν περίοδο αύξησης της 7ης ακτίνας και άρα προωθείται η ένωση, όσμωση, ανάμειξη, συγχώνευση των φυλών πάνω στον πλανήτη. Στο πλαίσιο αυτό έδρασε και ο Ουρανός στον Κριό. Πώς έδρασε; Μα, με την έξαρση της προσφυγιάς λόγω του πολέμου. Μπορεί να φαίνεται αυτό παράλογο για μας, αλλά στο επίπεδο του πλανήτη σκεφτείτε ότι είναι αδιάφορο αν μερικά εκατομμύρια άνθρωποι αλλάξουν θέση πάνω στον πλανήτη. Θέλω να πω, εσείς θα σκεφτόσασταν ποτέ, εάν μερικά εκατομμύρια κύτταρα σας μετατοπίζονταν από το ένα μέρος στο άλλο; Μπορεί να το κάνατε και εσείς μάλιστα, αν χρειαζόταν, αν π.χ. είχατε φαγούρα σε κάποιο μέρος, δηλαδή είχε δημιουργήει ενόχληση η συσσώρευση κάποιου είδους κυττάρων σε ένα μέρος.

Η μετανάστευση λοιπόν δημιουργεί συγχώνευση, έστω και εάν σε μας φαίνεται βάσανο και δυστυχία. Σε καμία χώρα του κόσμου δεν αποφεύχθηκε ο πόνος όταν έγινε μία τέτοια διαδικασία συγχώνευσης. Στην Αμερική συγχωνεύονται τρεις φυλές, η κίτρινη, η μαύρη και η λευκή κι αυτό δεν έγινε εθελοντικά βεβαίως. Το ίδιο έγινε και στη Σοβιετική Ένωση, το ίδιο παλιότερα και στη Ρώμη ή και στην Κίνα. Ο πόνος όμως είναι κάτι που εστιάζεται στη δική μας αντίληψη της σταθερότητας. Εμείς επομένως μπορεί να θεωρούμε τη μετανάστευση ως ζήτημα του Ποσειδώνα και ίσως να είναι για μας έτσι, για τη δική μας εμπειρία και διεύρυνση της συνείδησης. Για το Ωροσκόπιο του Πλανήτη, πόνος δεν υπάρχει. Υπάρχει αναγκαία μετατόπιση ώστε να υπάρξει συγχώνευση. Κι αυτό που για μας είναι συναίσθημα (αστρικο πεδίο) για κείνον είναι θέμα του φυσικού του ή άντε του αιθερικού του πεδίου.

Για να ξεκαθαρίζουμε την κατάσταση, η συγχώνευση αυτή δεν γίνεται πρώτη φορά. Για σκεφτείτε, πότε μετανάστατευσαν στην Αμερική οι περισσότεροι μετανάστες; To 1845 η μαζική μετανάστευση των Ιρλανδών προκαλείται από την Μεγάλη Πείνα (Great Famine) που κράτησε ως το 1849. Και τότε έχουμε Ουρανό στον Κριό. Τη δεκαετία του '30 επίσης η μεγάλη μετανάστευση των Εβραίων στην Αμερική από την Γερμανία έγινε με Ουρανό στον Κριό. Φυσικά, δεν ήταν όλες οι περιπτώσεις τέτοιες. Η μεγάλη μετανάστευση από την Ιταλία για παράδειγμα την δεκαετία του '10 έγινε με τον Ουρανό στον Αιγόκερω.

Συνεπώς ένας τρόπος να δούμε τη δράση του Ουρανού στον Κριό ιεραρχικά είναι ο εξαναγκασμός σε συγχώνευση. Και λέμε εξαναγκασμός, λόγω του ότι δρα μέσω της βουλητικής διάστασης της 7ης ακτίνας, που είναι ο Κριός. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν κι άλλες δύο διαστάσεις έκφρασης της 7ης ακτίνας, η μέσω της αγάπης συγχώνευση που περνάει μέσα από τον Καρκίνο και η μέσω της ενεργού νοημοσύνης διάσταση που περνάει μέσα από τον Αιγόκερω. Θα μπορούσαμε ίσως να προσθέσουμε στη μελέτη σ' αυτή την περίπτωση τις περιόδους του Ουρανού στον Αιγόκερω και του Ουρανού στον Καρκίνο. Έτσι βλέπουμε να μπαίνει πλέον στο κάδρο και η μετανάστευση των Ιταλών στην Αμερική το 1910, αλλά και η μετανάστευση από την πρώην Σοβιετική Ένωση μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, που έγιναν και οι δύο με τον Ουρανό στον Αιγόκερω. Κι αν πάμε στον Ουρανό στον Καρκίνο, θα πάμε πίσω στον Εμφύλιο των ΗΠΑ και τη μετατόπιση που δημιούργησε εσωτερικά στην κατανομή λευκών, Νέγρων και Ινδιάνων αλλά και τη δεκαετία του '50 με την διαφυγή όσων έφευγαν από τα Κομμουνιστικά καθεστώτα ή τους πολέμους στην Κίνα και το Βιετνάμ.

Μέσα από αυτή τη θέαση αντιλαμβανόμαστε ότι η δράση των πλανητών ιεραρχικά είναι αρκετά διαφορετική από αυτή που εμείς έχουμε μάθει στο δικό μας μικρόκοσμο. Αξίζει όμως να παρακολουθήσουμε αυτές τις θέσεις για να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε πώς θα μπορούσε να λειτουργεί μελλοντικά ένα Ωροσκόπιο της Γης. Και πώς θα μπορούσαν να ανταποκρίνονται οι πλανήτες.
vpapadolias
vpapadolias
Πολύ έμπειρο μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1061
Ημερομηνία εγγραφής : 15/10/2009
Ηλικία : 48
Τόπος : Αθήνα

http://astro-journal.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης